NCC rakentaa Savon Koulutuskuntayhtymälle uuden oppilaitoksen Varkauteen – kohteelle haetaan Joutsenmerkkiä

NCC on sopinut Savon Koulutuskuntayhtymän (SAKKY) kanssa oppilaitoksen rakentamisesta Varkauteen. Kyseessä on tavoitehintainen projektinjohtourakka, jonka arvo on noin 9,2 MEUR. Oppilaitoksen uudisrakennukselle haetaan pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä.

Varkauteen Osmajoentie 75:een rakennettava oppilaitosrakennuskokonaisuus muodostuu uudisrakennuksesta ja vanhoista saneerattavista osista.

Kiinteistöt on rakennettu vuosien 1965-2006 aikana ja käsittävät 5 eri rakennusta. Rakennukset A ja E puretaan kokonaan. B-rakennus puretaan osittain ja jäljelle jäävään osaan tehdään muutostöitä. Saneerattavaa pinta-alaa on kohteessa reilut 1400 brm2.

Uudisrakennus puolestaan kattaa lähes 2900 brm2 ja se rakennetaan Terve talo -kriteereitä noudattaen.

Rakentaminen alkaa heinäkuussa 2018 ja loppuu marraskuussa 2019. Tilat otetaan käyttöön joulukuussa 2019, jonka jälkeen käynnistetään rakennusten A ja E purkutyöt. Purkutöiden jälkeen saatetaan loppuun pihatyöt ja koko urakka valmistuu keväällä 2020.

Uudisrakennus tavoittelee Joutsenmerkkiä

Varkaudessa Savon ammattiopistoa ja Varkauden lukiota ylläpitävälle SAKKY:lle tärkeää on toimitilojen houkuttelevuus niin opiskelijoille kuin työntekijöille. Uudisrakennukselle haettiin kestävän kehityksen mukaista lähestymistapaa ja kohteelle päädyttiin hakemaan Joutsenmerkkiä.

Energiatehokkuuden ja pienemmän ympäristövaikutuksen lisäksi Joutsenmerkityssä talossa kiinnitetään huomiota materiaalien turvallisuuteen ja vähäpäästöisyyteen sekä hyvään ja terveelliseen sisäilmaan.

Päätös Joutsenmerkin hakemisesta vahvistui elokuussa 2017 tehdyllä opintomatkalla, jolla SAKKY:n kehityspalveluiden edustajat tutustuivat Joutsenmerkin mukaiseen rakentamiseen. NCC oli mukana Varkauden kohteessa jo suunnitteluvaiheessa ja niinpä yksi opintomatkan kohteista oli NCC:n Kaskelantie 1:n työmaa Vantaan Hakunilassa. Sinne valmistuu loppuvuodesta 2018 Suomen suurin Joutsenmerkkiä hakeva kerrostalo.

- Haluamme tarjota opiskelijoille ja henkilöstöllemme terveelliset ja parhaat oppimisympäristöt. Oli hienoa nähdä VAV:n ja NCC:n työmaalla, että Joutsenmerkitty rakentaminen on mahdollista myös suurissa hankkeissa, kertoo koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

- Odotamme Varkauden kampuksen rakentamisen toimivan edelläkävijänä Joutsenmerkin mukaisessa oppilaitosrakentamisessa Suomessa. Savon koulutuskuntayhtymä haluaa olla mukana uuden luomisessa samaa tavoitetta hakevien kumppaneiden kanssa, hän jatkaa.

Lisätietoja:
Tommi Tiihonen, aluejohtaja, NCC, puh. 050 405 9083
Heikki Helve, kuntayhtymän johtaja, SAKKY, puh. 044 785 3050
Ari Orsjoki, tulosaluejohtaja, SAKKY, puh. 044 785 3005
Laura Saraste-Mäkinen, viestintäjohtaja, NCC, puh. 0400 764 148

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2017 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.800.  NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.

Savon koulutuskuntayhtymä on maakunnallinen, monialainen ja eri koulutusmuodot sisältävä nuorten ja aikuisten koulutuksen järjestäjä ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymä järjestää ammatillista perus-, lisä-, oppisopimus-, työvoima- ja henkilöstökoulutusta kaikilla koulutusaloilla sekä lukiokoulutusta ja työelämän kehittämishankkeita. Kuntayhtymän omistaa 16 pohjoissavolaista kuntaa ja se ylläpitää Savon ammattiopistoa ja Varkauden lukiota. Toimipisteet ovat Kuopiossa, Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilinjärvellä. Vuosittain opiskelijoita on noin 17 000, henkilöstömäärä noin 800 ja toimintatuottoja noin 71 milj. euroa.