NCC rakentaa 86 vuokra-asuntoa Tampereelle

NCC on allekirjoittanut sopimuksen Luotsi Asuntorahasto Ky:n kanssa 86 asunnon rakentamisesta Tampereelle. Kyseessä on KVR-urakka, jonka arvo on noin 7,4 MEUR.

Asunto-osakeyhtiö As Oy Tampereen Annalan Tähti rakennetaan Tampereen kaakkoisosassa sijaitsevalle Annalan alueelle. Uusi kohde nousee pois purettavan vanhan kerrostalon tilalle.

– Kiinteistön omistaja myi 1977 rakennettua kerrostaloa peruskorjattavaksi. Esityksemme asiaan oli, että vanha kerrostalo puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Tämä ratkaisu mahdollistaa sekä teknisesti että tehokkuudeltaan paremman lopputuloksen, kertoo NCC:n työpäällikkö Jani Viitaharju.

– Strategiamme on kehittää moderneja ja hyvin suunniteltuja vuokra-asuntoja kasvukeskuksissa. Annalan Tähti on Luotsi Asuntorahaston ensimmäinen sijoituskohde ja samalla malliesimerkki kehitystyömme tuloksista, kertoo Luotsi Capital Oy:n toimitusjohtaja Tero Nikula. – Arvostamme NCC:n joustavuutta ja luotettavuutta kumppanina. Uskomme yhteistyömme jatkuvan vireänä rahaston kehittyessä tulevina vuosina, jatkaa Nikula.

Kohteeseen rakennetaan yhteensä 86 vuokra-asuntoa. Urakkaan kuuluvat myös piha-alueet. Purkutyöt tontilla ovat jo alkaneet. Rakennus valmistuu toukokuussa 2020 ja piha-alueet kesäkuussa.

Annalan työmaallakin toimitaan vastuullisesti

Kuten muillakin NCC:n Tampereen alueen työmailla, myös Annalassa noudatetaan NCC:n kestävän kehityksen työtä tukevaa Vastuullisen työmaan toimintamallia. Se kattaa kaikki kestävän kehityksen näkökulmat työmaalla ja kokoaa vastuulliset teot konkreettisiksi ja mitattaviksi toimenpiteiksi.

Vastuullisen työmaan mallin myötä esimerkiksi kierrätysastetta on saatu parannettua huimasti.

– Tällä hetkellä suurin osa NCC:n Tampereen työmaista on päässyt sekajäteasteessa alle 40, ja osa jo alle 30 prosentin. Tähän pyrimme luonnollisesti myös Annalan Tähdessä, kommentoi Jani Viitaharju.

Lisätietoja:
Jani Viitaharju, työpäällikkö, NCC, puh. 050 374 7515, jani.viitaharju@ncc.fi
Tero Nikula, toimitusjohtaja, Luotsi Capital Oy / Luotsi Asuntorahasto Ky, puh. 040 590 2070, tero.nikula@luotsicapital.fi
Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi  

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2018 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 500. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä