Työrauha tulee nappia painamalla

NCC aloitti pari kuukautta sitten asiakaskäyttöön tarkoitetun työrauhanappulan pilotoinnin. Asiakas voi painaa nappulaa, jos rakennustyömaalta kuuluu liikaa meteliä. NCC:n työmaa saa häiriöilmoituksen välittömästi ja pyrkii heti hiljentämään äänitasoa.

Nappulan pilottikohteeksi valikoitui Itämerenkatu 11-13:n toimistokorjaustyömaa Ruoholahdessa, jossa toimivat mm. Sitra, Supercell ja Finanssialan Keskusliitto.

– Itämerenkadun kiinteistö on hyvä pilottikohde. Monet talon toimijat ovat erityisen sensitiivisiä melulle, ja he työskentelevät myös perinteisten työaikojen ulkopuolella, sanoo NCC:n digitaalisista palveluista vastaava kehityspäällikkö Pirita Vainio.

– Pyrimme tietysti siihen, että nappulaa ei tarvitsisi painaa. Fakta on kuitenkin, että näiden yritysten työpaikka on hetken aikaa myös meidän työpaikkamme, ja meidän työstämme kuuluu valitettavasti melua.

Nappula edistää vuorovaikutusta

Yritysten kanssa on sovittu tietyt ajat, jolloin työmaalla voidaan työskennellä normaalisti. Poikkeavista aikatauluista voidaan myös sopia, ja nappulaa painamalla viesti välittyy suoraan työmaalle huomattavasti nopeammin kuin normaaleja reittejä pitkin.

– Työrauhanappula toimii mielestämme hyvin. Olen tainnut painaa sitä kerran ja muutama kollega myös. Jo nappulan olemassaolo tuo ”rauhan”, sanoo Marina Nordström Sitralta.

Työrauhanappula on toistaiseksi osoittautunut toimivaksi kokeiluksi niin asiakkaiden kuin työmaahenkilöstönkin mielestä. Jatkossa mahdollisuutta nappulan käyttöön tarjotaan myös muille asiakkaille soveltuvilla korjaustyömailla.

Lisätietoja:
Pirita Vainio, kehityspäällikkö, NCC, puh. 040 844 9624
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, puh. 050 316 5887

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto ilman Bonavaa oli 5,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.