NCC rakentaa uuden yläkoulun Liedon kaupungille

NCC on tehnyt sopimuksen Liedon kaupungin kanssa uuden yläkoulurakennuksen rakentamisesta Taatilan yhtenäiskoululle. Rakennettava koulu on noin 500 oppilaan yläkoulu, joka tarjoaa opetusta 7.–9. luokan oppilaille. Projekti on kokonaisvastuu-urakka (KVR) ja se on arvoltaan noin 17 miljoonaa euroa.

Uudesta yläkoulusta tulee kaksikerroksinen betonielementtirunkoinen koulurakennus, jonka pohjapinta-ala on noin 8 000m2. Uusi koulurakennus valmistuu keväällä 2026.

Rakennustöiden valmistuttua tontilla oleva nykyinen yläkoulukäytössä oleva koulurakennus puretaan ja piha-alueet viimeistellään vuoden 2026 loppuun mennessä. Piha-alueet ovat yhteiset samassa pihapiirissä sijaitsevien Liedon lukion ja Novida Ammattiopiston kanssa.

Kokonaisvastuu-urakkaan kuuluvat suunnittelutyöt ovat käynnistyneet jo aiemmin. Rakennuslupaprosessi Liedossa oli erittäin sujuva, kohteen rakennuslupa on nyt lainvoimainen ja rakennustyöt päästään aloittamaan huhtikuun 2024 aikana.

– Me NCC:llä olemme panostaneet osaamisemme kehittämiseen koulurakentajana ja olemme ylpeitä siitä, että saamme rakentaa myös Liedon kaupungille uuden koulutalon. Hyödynnämme vahvaa osaamistamme myös tässä hankkeessa ja tulemme rakentamaan terveelliset ja kestävät oppimistilat, jotka tarjoavat oppilaille ja henkilöstölle parhaan mahdollisen oppimisympäristön, painottaa NCC:n Länsi-Suomen alueen toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

– Keskuskoulu tulee tarjoamaan kaivattuja terveellisiä ja suurempia tiloja. OIemme iloisia siitä, että olemme saaneet kouluhankkeelle erittäin osaavan ja kokeneen urakoitsijan. Uusi koulu on vetovoimatekijä ja odotamme innolla, että nyt huhtikuussa kuokka niin sanotusti lyödään maahan. Tätä hetkeä ennen on tehty toteutussuunnittelutyötä NCC:n organisaation ja kaupungin organisaation kanssa eli esimerkiksi sivistyksen, liikuntapalvelujen, ruoka- ja siivouspuolen sekä teknisten palvelujen kanssa. Yhteistyö NCC:n kanssa on ollut saumatonta ja projekti on lähtenyt hyvin liikkeelle, toteaa Liedon kaupungin teknisten palvelujen toimialajohtaja Jonas Nylund.     

KVR-urakan arvo on noin 17 miljoonaa euroa ja se kirjataan liiketoiminta-alue Building Nordicsin tilauskantaan vuoden 2024 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Lisätietoja:
Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, esa.lehmusvuori@ncc.fi, 050 590 8583
Kaisa Manner, rakennuttajapäällikkö, tekniset palvelut, Liedon kaupunki, kaisa.manner@lieto.fi, p. 040 359 2084
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, 
merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887


NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2023 NCC:n liikevaihto oli noin 57 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 200. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.