NCC rakentaa 122 asunnon kohteen Kuopioon

NCC rakentaa kolmen taloyhtiön kokonaisuuden Kuopion Maljalahteen. Kohteeseen tulee Nonna Groupin senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja sekä FinCapin omistusasuntoja. Kokonaisvastuu-urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa (alv 0).

NCC on tehnyt FinCapin kanssa sopimuksen kolmen taloyhtiön rakentamisesta Kuopion Maljalahteen. Ensimmäiseen rakennukseen tehdään Nonna Groupille 75 senioreille suunnattua vuokra-asuntoa. Rakennukseen tulee myös ravintola- ja liikuntatilat sekä muita yhteisöllisiä tiloja. Talon alle rakennetaan autohalli, joka palvelee kaikkia yhtiöitä.

– Tämä on Nonna Groupille ainutlaatuinen tilaisuus toteuttaa senioriasunnot Kallaveden upeisiin järvimaisemiin, kertoo Nonna Groupin toimitusjohtaja Nora Stenvall.

Kahteen muuhun rakennukseen tulee yhteensä 47 FinCapin omistusasuntoa. Kohde rakennetaan vaiheittain: senioriasunnoista ensimmäinen osa valmistuu tammikuussa 2023 ja toinen saman vuoden huhtikuussa. Omistusasuntojen rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2022.

– Mahtavaa päästä rakennuttamaan Maljalahteen näin upeaa kohdetta ja perheille tarkoitettuja isompia omistusasuntoja, joista kaikista on näkymät Kallavedelle, toteaa projektipäällikkö Jani Pakarinen FinCapilta.

– Vapaarahoitteisena hankkeena tämä on mielenkiintoinen ja uudenlainen avaus Kuopiossa. Pitkästä aikaa saamme Kuopioon myös uuden palveluita tarjoavan, ikäihmisille suunnatun kohteen, toteaa asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen Kuopion kaupungilta.

Maljalahden kehittyvä asuinalue sijaitsee noin kilometrin etäisyydellä keskustasta, Kallaveden rannalla lähellä Kuopion satamaa.

– Keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja mm. Hapelähteenpuiston lähiliikuntapaikka on lähellä. Maljalahteen tulee myös isompi päivittäistavarakauppa, kahvilaravintola ja veneilypalvelut. Alue kehittyy kovasti ja on hienoa päästä mukaan sitä rakentamaan, kertoo NCC:n hankekehitysjohtaja Marko Onttinen.

Lisätietoja:
Marko Onttinen, hankekehitysjohtaja, NCC, puh. 050 527 5918, marko.onttinen@ncc.fi
Jani Pakarinen, projektipäällikkö, FinCap, puh. 050 443 5077, jani.pakarinen@fincap.fi

Nora Stenvall, toimitusjohtaja, Nonna Group. puh. 040 77 31 399,
nora.stenvall@nonnagroup.fi
Laura Saraste-Mäkinen, mediasuhteet, NCC, puh. 0400 764 148, laura.saraste-makinen@ncc.fi

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.