NCC rakentaa yhtenäiskoulun Mikkeliin

NCC on allekirjoittanut sopimuksen Mikkelin kaupungin kanssa eteläisen aluekoulun rakentamisesta.

Noin 11 000 m2:n kokoiseen uuteen yhtenäiskouluun rakennetaan muuntojoustavat tilat 850 oppilaalle.

– Odotamme innolla uuden koulun rakentamista Mikkeliin. Tästä tulee hieno hanke, jossa yhdistyvät NCC:n vahva koulurakentamisen osaaminen ja alueen paikallinen ammattiosaaminen, sanoo NCC:n aluejohtaja Tommi Tiihonen.  

Rakennuksesta tulee puu- ja betonirakentamisen parhaita puolia hyödyntävä hybridirakennus. Puinen aula katsomoportaineen on rakennuksen sydän. Puuta käytetään myös pintarakenteissa ja julkisivussa, sekä rakennuksen muissa keskeisissä sisätiloissa.

– Koska rakennuksessa käytetään paljon sekä puuta että betonia, kiinnitämme erityistä huomiota materiaalien sääsuojaukseen ja kosteudenhallintaan, kertoo Tommi Tiihonen.

– Rakentaminen ja nostokurjet viestivät aina kaupungin elinvoimaisuudesta ja laajemmasta uskosta parempaan huomiseen. Erityisesti näin, kun urakkasopimuksen allekirjoitus konkretisoi koulurakentamisen vilkkaan valtatien vieressä. NCC:n tarjous oli pitkän kilpailutusprosessin jälkeen hinta-laatusuhteeltaan voittava. Uskomme kokeneeseen rakentajaan ja lopputulokseen on iso, kertoo Mikkelin kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.

Työt tontilla käynnistyvät loppukeväällä 2022 ja uutta koulua päästään sisustamaan vuoden 2023 lopulla.

Lisätietoja:
Tommi Tiihonen, aluejohtaja, NCC, tommi.tiihonen@ncc.fi, puh. 050 405 9083
Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Mikkelin kaupunki, jouni.riihela@mikkeli.fi, puh. 044 794 2515
Laura Saraste-Mäkinen, mediasuhteet, NCC, laura.saraste-makinen@ncc.fi, puh. 0400 764 148

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialaa ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.