NCC rakentaa päiväkodin Hemsölle Helsingin Herttoniemeen

NCC ja yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava Hemsö ovat allekirjoittaneet sopimuksen päiväkodin rakentamisesta Helsingin Herttoniemeen. Uudisrakennukseen tulee tilat noin 220 lapselle. Helsingin kaupunki vuokraa tilat Hemsöltä 25 vuoden vuokrasopimuksella.

Roihuvuoren Kirsikkapuiston välittömään läheisyyteen rakentuva 2 500 bruttoneliömetrin uudisrakennus tarjoaa tilat 224 suomen- ja ruotsinkieliselle lapselle. Uusi rakennus korvaa samalla päiväkoti Daghemmet Killingenin nykyiset, peruskorjauksen tarpeessa olevat tilat. Lisäksi alueelle saadaan kokonaan uusi 161-paikkainen päiväkoti suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön.

NCC:llä on pitkä kokemus terveellisten sekä turvallisten päiväkoti- ja koulutilojen rakentajana ja peruskorjaajana. Nyt solmittu sopimus on hieno jatkumo näille sekä NCC:n aiemmalle yhteistyölle Hemsön kanssa. Käynnistämme innolla työn, jonka lopputuloksena kasvavan Herttoniemen alueen lapset ja päiväkodin henkilökunta saavat uudet, viihtyisät ja terveelliset päiväkotitilat, sanoo NCC:n toimialajohtaja Jarkko Salmenoja.

Päiväkodin julkisivu tehdään puusta, ja rakennukseen tulee myös viherkatto. Uudisrakennuksessa hyödynnetään mahdollisimman paljon paikalla tuotettua energiaa. Vähintään 90 prosenttia rakennuksen vuotuisesta lämmitysenergiantarpeesta tuotetaan maalämpöpumpuilla.

Olemme sitoutuneet saavuttamaan nettonollapäästöt koko arvoketjussamme vuoteen 2040 mennessä. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja pienentää kohteidemme päästöjä, ja lämpöpumpputeknologiat ovat siitä yksi esimerkki. Kaiken uudistuotantomme on oltava ympäristösertifioitua. Tällekin päiväkodille tavoittelemme BREEAM-vastuullisuussertifioinnin Excellent-tasoa, sanoo Hemsön rakennuttajapäällikkö Kirsi Viheriäranta.

Tontilla on syksyn ajan toteutettu rakennuspaikan valmistelu- ja maanrakennustöitä. Hankkeella on rakennuslupa ja uusien tilojen rakentaminen alkaa tammikuussa. NCC:n projektinjohtourakkana toteuttama hanke valmistuu kesällä 2025.

Rakennushankkeen arvo NCC:lle on noin 10 miljoonaa euroa. Hanke on kirjattu liiketoiminta-alue NCC Building Nordicsin vuoden 2023 neljännen kvartaalin tilauskantaan.

Lisätietoja:
Jarkko Salmenoja, toimialajohtaja, NCC, jarkko.salmenoja@ncc.fi, 040 356 7057
Kirsi Viheriäranta, rakennuttajapäällikkö, Hemsö, kirsi.viheriaranta@hemso.se, 0400 212 590
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2022 NCC:n liikevaihto oli noin 54 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.