Helsingin Vallilassa juhlittiin Fredriksbergin toimistotalojen rakentamisen aloitusta

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki kertoi toimistotalojen rakentamisen aloittavassa peruskivenmuurausjuhlassa Vallilan kaupunkikulttuurin merkityksestä ja alueen kehityksestä.

Anni Sinnemäki on itse asunut Vallilassa ja tuntee alueen hyvin myös kaupunkisuunnittelun näkökulmasta.

– Helsingin kaupungin tavoitteena on synnyttää elävää kaupunkia, jossa työpaikat, asuminen, palvelut ja kulttuuri sekoittuvat; Konepajan alueelle on syntymässä juuri tällaista kaupunkia. Uusi toimitila vahvistaa alueen hyvää työpaikkakehitystä ja syntyvää Pasilan, Vallilan ja Kalasataman työpaikka-akselia, Sinnemäki kertoi.

Fredriksbergin punatiiliset toimistotalot on suunniteltu tarkoin vastaamaan Konepajan korttelin historiallista ilmettä. Silti niiden sisälle muodostuu moderneja monitilatoimistoja. Ensimmäinen vaihe valmistuu vappuna 2018.

– Helsingin ytimeen rakennetaan vähän uutta toimitilaa, joka vastaisi modernin työnteon tarpeisiin. Olemme verkossa, mutta haluamme verkottua myös fyysisessä työympäristössä. Siihen tarvitaan syvempiä rakennuksen runkoja, jonne saadaan yhtenäinen ja monipuolinen työympäristö, professori, arkkitehti SAFA Antti-Matti Siikala Arkkitehtitoimisto SARC Oy:stä totesi.

Fredriksbergiin suunniteltu coworking tukee verkostoitumista

Muissa Pohjoismaissa jo yleistynyt coworking-palvelu tarjoaa lisätilaa lähialueen suurille yrityksille ja antaa toisaalta mahdollisuuksia pienille yrityksille päästä mukaan työyhteisöön ja suurten lähelle. NCC:lle Fredriksberg onkin tärkeä kohde myös kestävän kehityksen sosiaalisesta näkökulmasta.

– Kaupunki- ja kiinteistökehittäjinä tavoittelemme NCC:llä entistä tiiviimpää ja aktiivisempaa Helsinkiä. Se lisää samalla alueiden tasa-arvoisuutta. Haluamme myös lisätä työhyvinvointia ja sitä kautta parantaa asiakasyritystemme tuottavuutta. Tutkimusten mukaan hyvä monitilatoimisto tukee työyhteisön onnellisuutta ja samalla tehostaa työntekoa, NCC:n yksikön johtaja Mauri Laurila sanoo.

Lisätietoja:

Mauri Laurila, yksikön johtaja, NCC Property Development, p. 040 502 1479
Antti-Matti Siikala, professori, arkkitehti SAFA, Arkkitehtitoimisto SARC Oy, p. 040 580 5650

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.