NCC peruskorjaa ja laajentaa Kuopion museon

Kuopion kaupunki on valinnut NCC:n Kuopion museon peruskorjauksen ja laajennuksen toteuttajaksi. Hanke toteutetaan hybridiallianssina Kuopion Tilakeskuksen kanssa. NCC:n osuus urakasta on noin 9,2 MEUR.

Hankkeessa vuonna 1907 valmistuneen museon noin 2150 bruttoneliömetriä peruskorjataan ja rinnalle rakennetaan noin 2290 bruttoneliömetrin laajennus. Laajennusosa yhdistää museorakennuksen viereiseen pääkirjastoon.

– Laajennus mahdollistaa toiminnallisten ja tilallisten synergiaetujen lisäksi museon ja kirjaston välisen nykyistä laajemman yhteistyön. Tämä tulee näkymään näiden kulttuuripalvelujen paranemisena ja siten tukee Kuopion kaupungin strategiaa, jonka yhtenä tavoitteena on tehdä Kuopiosta hyvän elämän pääkaupunki, kommentoi Kuopion Tilakeskuksen rakennuttaja Marko Väätäinen.

Hankkeessa on käynnissä kehitysvaihe, jossa suunnitelmia viedään yhteistyössä eteenpäin. Rakennustöiden aloitustavoite on lokakuussa 2018 ja kohde valmistuu keväällä 2020.

Laatu ja soveltuvuus valinnan kriteereinä

Palveluntuottajan valinnan kriteereinä olivat laatu ja soveltuvuus sekä hinta, joista laatuarvioinnilla oli 60 % painoarvo.

– NCC:n soveltuvuutta testattiin ns. työpajoissa, joissa arvioitiin meidän yhteistyötaitoja, ongelmanratkaisua, ryhmänä toimimista ja organisoitumista. Varmistettiin se minkä me jo tiesimmekin, eli että meillä on hyvä yhteistyökykyinen tiimi, jolla saamme varmasti tehtyä museosta hienon kokonaisuuden, kommentoi aluejohtaja Marko Onttinen NCC:ltä.

Arviointiryhmään kuului tilaajan lisäksi eri alojen asiantuntijoita.

Lisätietoja:
Marko Onttinen, aluejohtaja, NCC, puh. 050 527 5918
Marko Väätäinen, rakennuttaja, Kuopion tilakeskus, puh. 044 718 5686
Laura Saraste-Mäkinen, viestintäjohtaja, NCC, puh. 0400 764 148

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2017 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.800.  NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.