NCC rakentaa THL:n uudet oikeuslääketieteen tilat Helsinkiin -  korkea vaatimustaso hygienia- ja turvallisuusjärjestelmille

NCC rakentaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) uudisrakennuksen Helsingin Mannerheimintielle. Asiakas on Senaatti-kiinteistöt ja kyseessä on Senaatin kärkihankeallianssisopimus, jonka arvo on noin 30,5 MEUR.

Uudisrakennukseen sijoittuvat THL:n oikeuslääketieteelliset ruumiinavaustoiminnot, histologian, oikeustoksikologian ja oikeusgenetiikan laboratorio sekä oikeuslääkäriasema. Lisäksi K-rakennukseen tulee kampusaluetta palvelevia yhteisiä tiloja.

– Tiloihin sijoittuvat oikeuslääketieteelliset toiminnot asettavat korkean vaatimustason erityisesti hygienia- ja turvallisuusjärjestelmille ja tekevät hankkeesta samalla erityisen mielenkiintoisen. Hanke totutetaan yhteistoimintamallilla, jossa myös palveluntarjoajan asiantuntijat saavat tilaisuuden olla mukana suunnittelussa ja oppia samalla jotain uutta,
sanoo NCC:n toimialajohtaja Kati Tauriainen.

Tavoitteena on rakentaa tehokkaat, toimintoja tukevat työtilat sekä luoda terveellinen ja turvallinen työympäristö. Suunnittelussa on painotettu myös tilojen muunneltavuutta ja energiatehokkuutta, jotta ratkaisut olisivat pitkäaikaisia ja myös ympäristön kannalta kestäviä. Uudisrakennuksen katto toteutetaan siten, että sinne voidaan asentaa tulevaisuudessa aurinkopaneelit.

- Uudisrakennus on tärkeä osa THL:n oikeuslääketieteen toimintaa. On hyvä, että toiminta saadaan nyt keskitettyä Tilkanmäen alueelle. Rakentaminen ahtaassa ympäristössä ja keskellä THL:n joka päiväistä toimintaa luo toki hankkeelle myös omat haasteet. On hieno, että hanke käynnistyy nyt ja Senaatti-kiinteistöjen allianssikumppaniksi valikoitui NCC, jolla on ammattitaitoa ja osaamista myös laboratorio ja lääketieteen tiloista, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi.

Uusi K-rakennus rakennetaan purettavan alun perin eläinsuojana toimineen D-rakennuksen tilalle, jonka purkutyöt on aloitettu tammikuun lopussa 2019. Uusi rakennus valmistuu lokakuun lopussa 2020. Uudisrakennuksen on suunnitellut Kirsti Siven & Asko Takala Arkkitehdit Oy ja rakennus soveltuu ulkoasultaan alueen muuhun rakennuskantaan.

Lisätietoja:
Kati Tauriainen, toimialajohtaja, NCC, puh. 050 363 5640, kati.tauriainen@ncc.fi
Timo Juolevi, rakennuttajapäällikkö, Senaatti-kiinteistöt, puh 050 358 1249, timo.juolevi@senaatti.fi
Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718,
satu.holm-jumppanen@ncc.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2018 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 500. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatin vastuulla on myös valtion käytöstä poistuneiden kiinteistöjen myynti ja kehittäminen. Vastuullisuus on keskeinen osa Senaatin kaikkea toimintaa.Teemme tilaa onnistumiselle