NCC myy Fredriksberg D -toimistotalon

NCC on myynyt Helsingin Vallilaan nousevan toimistotalon abrdn-sijoitusyhtiön hallinnoimalle rahastolle. Fredriksberg D on Konepajan alueella sijaitsevan kehityshankkeen neljäs vaihe.

– Olemme kehittäneet Fredriksbergistä uniikin toimistokohteen, jossa yhdistyvät moderni, kestävän kehityksen mukainen suunnittelu, yhteisöllisyys ja kattava palvelutarjonta. Fredriksberg on elämää sykkivä kohtaamispaikka, josta olemme hyvin ylpeitä. On hienoa, että abrdn:n hallinnoima rahasto osti kohteen, heillä on tärkeä rooli alueen jatkokehityksessä, kertoo NCC Property Developmentin maajohtaja Petri Bergström.

Fredriksberg D:ssä on n. 8 500 m2 vuokrattavaa tilaa. Myyntiajankohtana vuokrausaste oli 98 prosenttia, ja NCC vastaa vapaiden tilojen vuokratakuusta Omistusoikeuden siirtymisestä lähtien. Rakennuksen tulevia vuokralaisia ovat mm. mediaperhe MTV sekä SUORA Broadcast.    

– Tämä on meille hieno tilaisuus hankkia huippuluokan kiinteistö nopeasti kasvavalta alueelta Helsingistä. NCC on tehnyt hienoa työtä ja luonut Fredriksbergistä korkealaatuisen ja tarkat vastuullisuusvaatimukset täyttävän toimistokompleksin, joka auttaa rahastoa saavuttamaan tiukat kestävän kehityksen tavoitteet, sanoo Henry Bispinck abrdn-yhtiöstä.

Kauppa toteutetaan yritysmyyntinä, jonka arvo on noin 75 miljoonaa euroa. Kauppa vaikuttaa positiivisesti NCC Property Development -liiketoiminta-alueen vuoden 2022 kolmannen kvartaalin tulokseen.

NCC on kehittänyt Fredriksbergin toimistokompleksin neljässä vaiheessa, joista kolme ensimmäistä vaihetta on valmiita ja myyty. Fredriksberg D:n arvioidaan valmistuvan kesällä 2022.

Lisätietoja:
Miro Pojanluoma, kiinteistökehittäjä, NCC Property Development Oy, puh. 040 725 2580, miro.pojanluoma@ncc.fi
Petri Bergström, maajohtaja, NCC Property Development Oy, puh. 050 331 4602, petri.bergstrom@ncc.fi
Laura Saraste-Mäkinen, mediasuhteet, NCC, laura.saraste-makinen@ncc.fi, puh. 0400 764 148

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.