AYY ja NCC rakentavat opiskelijoille lisää asuntoja Jätkäsaareen

NCC Building ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Jätkäsaareen rakennettavasta opiskelija-asuntokohteesta. Kahdeksankerroksiseen taloon tulee 122 asuntoa, muutama liiketila sekä saunatilat yhteiseen käyttöön.

Urakkasumma on yli 11 M €. Rakennustyöt aloitetaan huhtikuun aikana ja kohde valmistuu syyskuussa 2017.

AYY rakennuttaa, NCC rakentaa

Koy Atlantinkatu 7:n suunnittelee Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula. NCC:lle sopimus on luontevaa jatkoa sekä Jätkäsaaren rakentamiselle että yhteistyölle Aalto-yliopistonylioppilaskunnan kanssa.

– Olemme rakentaneet Jätkäsaareen jo yli 15 asuntoyhtiötä. On ollut hienoa olla luomassa uutta kaupunginosaa. Meille on myös kertynyt paljon kokemusta Jätkäsaaren haasteellisista meri-ilmaolosuhteista. Rakentaminen Jätkäsaaressa tulee vielä jatkumaan useita vuosia, NCC:n asuntourakoinnin yksikön johtaja Ilkka Leskelä toteaa.

– AYY on innoissaan päästessään rakennuttamaan uuden kohteen kehittyvään kaupunginosaa keskeiselle paikalle. Jätkäsaaren kohde on mainio lisä asuntotarjontaamme, iloitsee AYY:n hallituksen puheenjohtaja Milja Asikainen.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa. Opiskelija-asunnot ovat yksi AYY:n keskeisimmistä jäsenpalveluista.

Lisätietoja:
Ilkka Leskelä, yksikön johtaja, NCC Building, p. 050 376 3446
Reija Väätäinen, talousjohtaja, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, p. 040 709 5900 

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.