NCC rakentaa kolmen kerrostalon kokonaisuuden Munkkiniemeen Helsinkiin

NCC rakentaa Helsingin kaupungille kolmen HITAS -kerrostalon ja autohallin kokonaisuuden Talinrantaan Munkkiniemeen. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu alkuvuodesta 2023. Urakan arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Havainnekuva: Konkret Oy

NCC on tehnyt sopimuksen Helsingin asuntotuotantopalvelun (Att) kanssa kolmen kerrostalon ja autohallin rakentamisesta Munkkiniemen vanhan vedenpuhdistamon tontille. Tontilla olevan mäen lakialue säilytetään istutettuna ja vihreänä korttelialueen sisäpihana. As. Oy Helsingin Muusanpolkuun valmistuu yhteensä 66 asuntoa kahteen 5-kerroksiseen ja yhteen 6-kerroksiseen tiilimuurattuun kerrostaloon sekä autohalli pihakannen alle.

– As. Oy Helsingin Muusanpolkua voi syystä kutsua täydennysrakentamisen helmeksi. Asukkaat pääsevät aikanaan asumaan valmiiseen ja toimivaan kaupunkirakenteeseen, mikä on yksi täydennysrakentamisen ehdottomista eduista. Asuttu naapurusto asettaa luonnollisesti rakentamiselle ja erityisesti sen turvallisuudelle omia vaateitaan. Olemme hyvillämme, että saimme kohteelle rakentajan, jonka kanssa olemme jo aiemminkin toteuttaneet useita onnistuneita hankkeita, sanoo uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin asuntotuotannosta.

Autohallin lattian alle asennetaan maalämpökaivot, joiden tuottamaa energiaa hyödynnetään talojen lattialämmitykseen. Lisäksi kohteeseen tulee aurinkopaneeleja katolle. Autohallin kannen päälle tulevaan piharakennukseen rakennetaan viherkatto. 

– On hienoa jatkaa hyvää yhteistyötä Att:n kanssa ja tuoda uutta elämää Munkkivuoren alueelle. Muusanpolku edustaa täydennysrakentamista parhaimmillaan. Ympäröivistä taloista ja ahtaista kaduista johtuen logistisesti haastava kohde edellyttää rakentajalta huolellista suunnittelua ja osaamista, mitä meille on kertynyt useista toteuttamistamme täydennysrakennushankkeista, sanoo NCC:n asuntorakentamisen yksikön johtaja Tuomas Tonteri.  

Korttelin suunnittelun lähtökohtana on ollut sen asettuminen luontevaksi osaksi 1990-luvulla suunniteltua ja toteutettua aluekokonaisuutta. Kortteli noudattaa muodoltaan ja mittakaavaltaan Talinrannan alueella tyypillisiä pientä ja polveilevaa rakennetta. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa toukokuussa ja kohteiden arvioidaan valmistuvan alkuvuodesta 2023.

Lisätietoja:
Tuomas Tonteri, yksikön johtaja, NCC, puh. 050 326 5008, tuomas.tonteri@ncc.fi 

Merja Rukko, yksikön päällikkö, Helsingin kaupunki, puh. 040 132 6848, merja.rukko@hel.fi 

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi   

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.