NCC rakentaa 91 asuntoa Malmille

NCC rakentaa Helsingin kaupungille kolme vuokrakerrostaloa Malmille. Uusiutuvalla energialla lämpenevä kohde valmistuu syksyllä 2023. Urakan arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

NCC on tehnyt sopimuksen Helsingin asuntotuotantopalvelun (Att) kanssa kolmen kerrostalon rakentamisesta Salavakuja 2:een Helsingin Malmille. Rakennushankkeeseen kuuluu kolme erillistä, senioreille suunnattua 5-kerroksista vuokrakerrostaloa. Lisäksi NCC rakentaa kohteeseen piharakennuksen sekä pysäköinti- ja piha-alueet.  

– Uudet kerrostalot nousevat ”vanhan” Malmin ympäristöön Malmin sairaalan ja Syystien seniorikeskuksen läheisyyteen. Tällä tontilla, kuten täydennysrakentamisessa yleensäkin, rakennetaan valmiissa kaupunkiympäristössä eli tilaa on rajatusti. Isona toimijana meillä on onneksi paljon kokemusta vastaavista kohteista, kertoo NCC:n asuntorakentamisen yksikön johtaja Tuomas Tonteri

Ennen kuin rakentaminen alkaa, kohteesta puretaan vanhat rakennukset perustuksineen sekä piharakennelmia pois. Purkutyöt alkavat marraskuussa ja varsinaiset rakennustyöt ensi vuoden helmikuussa. Kohde valmistuu syksyllä 2023.

– Salavakujalle rakennettavat asunnot tulevat muodostamaan merkittävän täydennyksen paljon kysytyille senioriasunnoille.  Kohteen nykyisten jo vanhentuneiden rakennusten tilalle saadaan energiatehokkaita, uusiutuvalla energialla lämpeneviä, nykyaikaisia esteettömiä asuinrakennuksia. Valmiiseen kaupunkirakenteeseen toteutettavaan purku- ja uudiskohteeseen sisältyy aina omat haasteensa, jotka pitää osata tunnistaa ja ottaa huomioon rakentamisen aikana. Olemme tyytyväisiä saadessamme NCC:n kumppaniksi tähän Helsingin kaupungin vuokra-asunnoille rakennettavaan kohteeseen, sanoo uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin asuntotuotannosta.

Lisätietoja:
Tuomas Tonteri, yksikön johtaja, NCC, puh. 050 326 5008, tuomas.tonteri@ncc.fi
Merja Rukko, yksikön päällikkö, Helsingin kaupunki, puh. 040 132 6848, merja.rukko@hel.fi  
Laura Saraste-Mäkinen, mediasuhteet, NCC, 0400 764 148, laura.saraste-makinen@ncc.fi

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.