Vantaa rakennuttaa kaksi uutta koulua allianssimallilla – käyttäjäkokemukset hyödynnetään suunnittelussa

NCC on valittu rakentajaosapuoleksi allianssiin, joka kehittää ja rakentaa Vantaalle Rajatorpan ja Hämeenkylän koulut.

Vantaan kaupunki rakennuttaa kaksi uutta koulua allianssilla, johon kuuluvat Vantaan lisäksi NCC sekä Työyhteenliittymä Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy.

Rakentamisprojektit on yhdistetty yhdeksi 32,5 miljoonan euron hankkeeksi.

Rajatorpan koulun suunnittelu alkaa saman tien ja rakentaminen aloitetaan kesällä 2018. Hämeenkylän koulun suunnittelu puolestaan alkaa kevään 2018 aikana ja rakentaminen talvella 2019. Ennen Hämeenkylän varsinaisen suunnittelun aloitusta allianssi laatii Hämeenkylän koulun hankesuunnitelman.

Rajatorpan koulu otetaan käyttöön viimeistään 31. joulukuuta 2019 ja Hämeenkylän koulu 1. elokuuta 2020.

Käyttäjät mukaan tietomallinnuksen avulla

Molemmista kouluista tulee uuden opetussuunnitelman mukaisia oppimisympäristöjä. Kouluun tulee oppimisalueita, joilla mahdollistetaan yhteisopettajuus ja opetusryhmien joustava muodostaminen. Tilat ovat toiminnan tarpeen mukaan muunneltavissa.

Jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä ja toimiva, suunnittelussa halutaan hyödyntää käyttäjäkokemuksia. Tilojen loppukäyttäjiä, eli koululaisia, vanhempia, henkilökuntaa ja muita alueen toimijoita voidaan osallistaa suunnitteluun.

– NCC:n laaja kokemus tietomallinnuksen hyödyntämisestä käyttäjäyhteistyössä tulee hankkeessa hyvään tarpeeseen, kertoo työpäällikkö Jaakko Hakala.

Lisätietoja:
Jaakko Hakala, työpäällikkö, NCC, puh. 050 367 3251
Ari Kiiskinen, projektipäällikkö, Vantaan kaupunki, puh. 0400 794 436

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.