NCC peruskorjaa ulkoministeriön tilat Helsingin Katajanokalla

NCC on valittu korjausrakentajaksi ulkoministeriön perusparannukseen Helsingissä. Asiakas on Senaatti-kiinteistöt. NCC:n urakan osuus hankkeesta on noin 48 MEUR.

– On hienoa päästä korjaamaan jälleen yhtä historiallista arvorakennusta Helsingissä. Kansalliskirjaston, korkeimman oikeuden ja luonnontieteellisen museon korjauksetkin tehneenä otamme haasteen ilolla vastaan, sanoo Mika Soini, NCC Buildingin Suomen maajohtaja.

– Hanke toteutetaan Senaatin Kärkihankeallianssimallilla. NCC pääsee hankkeeseen mukaan jo suunnitteluvaiheessa tuoden mukanaan kokeneen korjausrakentajan osaamisen. Hanke herätti kiitettävää huomiota markkinoilla, vaikka tällä hetkellä paljon rakennetaankin, sanoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Markku Inkeroinen.

Perusparannus alkaa syksyllä 2018 ja jatkuu vaiheittain vuoteen 2023 asti.

Ulkoministeriö sijaitsee Katajanokan kaupunginosassa Helsingissä. Ministeriöllä on käytössä kahdeksan rakennusta, joista vanhin on rakennettu vuonna 1820.

Kolme rakennusta peruskorjattiin edellisen kerran 1980-luvulla. Tuolloin korjauksen hoiti Puolimatka, joka on ollut osa NCC:tä vuodesta 1996 lähtien.

Yhteistyöllä pisteet kotiin

Peruskorjaajan valinnassa tiimin osaamisella ja yhteistyökyvyillä oli merkittävä 70 % painoarvo.  Tilaajan edustajat mittasivat avainhenkilöiden yhteistyökykytaidon käytännön harjoitteilla.

– Kokemus tällaisista yhteistoiminnallisista urakoista ja hankkeen parhaaksi -ajattelutavasta näkyi läpi koko toteutusorganisaation ja siitä on hyvä lähteä viemään vaativaa projektia eteenpäin, kommentoi korjausrakentamisen toimialajohtaja Vesa Ahlroos.

Lisätietoa:
Mika Soini, maajohtaja, NCC Building Suomi, puh. 010 507 8711
Vesa Ahlroos, toimialajohtaja, korjausrakentaminen, NCC, puh. 050 366 6669
Markku Inkeroinen, rakennuttajapäällikkö, Senaatti-kiinteistöt, puh. 0405664484

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.