NCC peruskorjaa Puolalan koulun Turussa

NCC ja Turun kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen Puolalan koulun peruskorjauksesta. Kyseessä on tavoitehintainen projektinjohtourakka, jonka arvo on 12,6 MEUR.

Kohteen suunnitteluvaihe käynnistyi yhteistyösopimuksella kesäkuussa 2017 ja rakennussopimus allekirjoitettiin huolellisen suunnittelun ja budjetoinnin jälkeen toukokuussa 2018. Työt alkoivat heti koulujen päättymistä seuraavana maanantaina ja kohde luovutetaan huhtikuussa 2020. Koulutyö Puolalassa jatkuu syksyllä 2020.

Puolalan koulurakennus on valmistunut vuonna 1956, jonka jälkeen sitä ei ole peruskorjattu. Nyt alkavassa täydellisessä peruskorjauksessa koko talotekniikka uusitaan, välipohjien turvetäytteet poistetaan, pintalattioiden orgaaninen eriste poistetaan ja rakennus tehdään esteettömäksi rakentamalla kaksi hissiä ja yhdyskäytävä naapurikouluun. Lisäksi ikkunat, vesikatto ja julkisivu uusitaan sekä kaikki pinnat käydään läpi.

Tilajärjestelyt pidetään pääsääntöisesti ennallaan, mutta luokkia muokataan avoimemmaksi uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

– Keskeisintä on se, että suunnittelijat, tekijät, tilaajat ja käyttäjät miettivät tätä alusta asti yhdessä niin saadaan mahdollisimman laaja näkemys, toteaa projektipäällikkö Reino Pöyhönen Turun kaupungilta.

– Tarpeet selvitettiin ja suunnitelmat laadittiin yhteistyösopimuksen hengen mukaisesti. Myös Arkkitehti Mikko Uotila teki tässä tärkeän työn keskustellessaan opettajien kanssa ja sovittaessaan heidän toiveitaan asetettuun budjettiin, kertoo NCC:n Jari Piili.

Lisätietoja:
Jari Piili, työpäällikkö, NCC, puh. 050 547 0411
Reino Pöyhönen, Rakennuttajainsinööri, Turun kaupunki, puh. 040 751 5880
Laura Saraste-Mäkinen, viestintäjohtaja, NCC, puh. 0400 764 148

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2017 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.800.  NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.

Turun kaupunki - Turku on vireä Itämeren alueen kasvukeskus, jossa yhdistyvät laadukkaat kuntapalvelut, monipuolinen elinkeinorakenne sekä korkealuokkainen koulutus- ja kulttuuritarjonta.