NCC peruskorjaa Oulun Lyseon lukion

NCC kunnostaa noin 550 oppilaan Oulun Lyseon lukion. Koulun peruskorjaus valmistuu kesällä 2023. Yhteistoiminnallisen urakan arvo on noin 14 miljoonaa euroa.

NCC on tehnyt sopimuksen Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen kanssa Oulun Lyseon lukion peruskorjaamisesta. Korjaukset tehdään historiallisen rakennuksen arvoa kunnioittaen.

– Päivitämme pienillä tilamuutoksilla rakennuksen käytettävyyttä mm. esteettömyyden osalta. Myös energiatehokkuutta parannetaan ja talotekniikkaa päivitetään vastaamaan nykyajan tarpeita ja vaatimuksia. Kaikessa korjauksessa lähtökohtana on vanhan rakennuksen museoarvojen kunnioittaminen, kertoo NCC:n aluejohtaja Esa Perätalo.

Peruskorjaus tehdään yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana. Töitä tehdään siis yhteistyössä ja yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Yhteistoiminnallisella rakentamisella yhdistetään eri osapuolten tavoitteet niin laadun, toiminnallisuuden, budjetin ja aikataulun suhteen siten, että kaikki osapuolet tuottavat lisäarvoa tälle vaativalle hankkeelle, toteaa hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta.

Lyseon rakennuksessa on myös muuta toimintaa. Suosittuja tiloja ovat esim. museoarvoltaan arvokas juhlasali ja vanhaan liikuntasalirakennukseen tuleva ruokasali, joita käytetään myös juhlien ja kokouksien järjestämiseen.

Rakennustyöt alkavat lokakuun alussa ja kohteen on arvioitu valmistuvan kesällä 2023.  

Lisätietoja:
Esa Perätalo, aluejohtaja, NCC, puh. 0400 921 267, esa.peratalo@ncc.fi
Juha Kaisanlahti, hankepäällikkö, Oulun Tilapalvelut, puh. 044 703 2097, juha.kaisanlahti@ouka.fi  
Laura Saraste-Mäkinen, mediasuhteet, NCC, puh. 0400 764 148, laura.saraste-makinen@ncc.fi

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.