NCC ja Kruunuasunnot rakentavat lisää puukerrostaloja Turun Linnanfältin alueelle

NCC jatkaa yhteistyötä Kruunuasuntojen kanssa ja on sopinut kahden uuden puukerrostalon rakentamisesta Turun Linnanfältin alueelle. Sopimuksen arvo on noin 11 MEUR. NCC rakentaa parhaillaan Puuonnikan korttelissa Kruunuasunnoille kahta puukerrostaloa, jotka valmistuvat kesällä 2020.

Turun linnan kupeessa sijaitseva Linnanfältin asuinalue on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista ja vuosien 2004–2010 puurakentamisen edistämisohjelman valtakunnallinen pilottikohde. 

– Kruunuasunnoille rakentamassamme KOY Päivänsäde 3:ssa on C-talon osalta käynnissä sisävalmistustyöt. D-talossa ollaan runkotyövaiheessa ja asennetaan 1-kerroksen elementtejä. Päivänsäde 4:n rakentaminen aloitetaan välittömästi, paalutustyöt alkavat jo kuluvan viikon aikana, kertoo NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

KOY Päivänsäde 4:een taloihin valmistuu yhteensä 64 kappaletta elinkaariesteettömiä vuokra-asuntoja. 

– Yhteistyö NCC:n kanssa on sujunut hyvin ja Kruunuasunnoilla on nyt ilo jatkaa sitä seuraavan vaiheen osalta. Valmistuessaan 2021 rakennukset muodostavat yhtenäisen korttelin suojaisine sisäpihoineen, mikä parantaa alueen viihtyisyyttä. Kokonaisuus mahdollistaa myös erilaisten asumista tukevien palvelujen tuottamisen, kertoo Kruunuasuntojen toimitusjohtaja Mika Karlsson.

Taloissa panostetaan energiatehokkuuteen

— Kruunuasunnot suosii uudisrakentamisessa uusiutuvan energian ratkaisuja. Tähän kortteliin on tulossa yhteensä 2 aurinkokattoa, jotka tuottavat puhdasta energiaa kiinteistösähkön tarpeisiin. Taloihin on tulossa myös huoneistokohtainen ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmä ja etäohjattava lämpötilansäätöjärjestelmä, Karlsson sanoo.

Puukerrostalot nousevat moottoroidun sääsuojan alla

Puukerrostalot rakennetaan sääsuojan alla puuelementeistä, jotka valmistetaan VVR Woodin tehtaalla Heinolassa. Suojan sisällä on siltanosturi, jonka avulla elementit asennetaan.

- Sääsuoja on niin iso, että elementtien purkualue mahtuu sääsuojan alle. Siellä pystytään poistamaan suojamuovit sekä nostamaan myös elementit siltanosturilla paikoilleen. Näin varmistetaan elementtien pysyminen kuivina asennuksen ja rakentamisen aikana, kertoo NCC:n vastaava työnjohtaja Seppo Kalliola. Suoja pysyy paikallaan, kunnes vesikatto on täysin vedenpitävä.

NCC:n Linnanfältin puukerrostalot numeroina:
Kruunuasunnot
KOY Päivänsäde 4: 2 kerrostaloa, 3-4 kerrosta, yht. 64 asuntoa, valmistuu keväällä 2021 
KOY Päivänsäde 3: 2 kerrostaloa, 3-4 kerrosta, yht. 64 asuntoa, valmistuu kesällä 2020
OP-Vuokratuotto
As Oy Turun Puulinna: 2 kerrostaloa, 3-4 kerrosta, yht. 94 asuntoa, valmistui keväällä 2018
 

Lisätietoja:

Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, puh. 050 590 8583, esa.lehmusvuori@ncc.fi

Mika Karlsson, toimitusjohtaja Kruunuasunnot Oy, puh. 040 149 5577, mika.karlsson@kruunuasunnot.fi    

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2018 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 500. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.

Kruunuasunnot Oy 
Kruunuasunnot Oy rakennuttaa, vuokraa ja kehittää laadukkaita asuntoja 19 paikkakunnalla ympäri Suomen aina Raaseporista Sodankylään. Asuntoja on yhteensä noin 2300, joista Kruunuasunnot omistaa noin 1900. Toimintaan kuuluu myös asuntojen vuokrauksen ja hallinnoinnin palveluiden tuottamista.