NCC rakentaa TOASille lisää vähähiilisiä opiskelija-asuntoja Tampereen Rauhaniemeen

NCC on allekirjoittanut TOASin kanssa sopimuksen uudesta yhdeksänkerroksisesta asuinkerrostalosta Tampereelle Rauhaniementie 34:een.

Uuteen kerrostaloon tulee 84 opiskelija-asuntoa, joista 60 on yksiöitä ja loput 24 kaksioita. Talon kokonaisala on noin 4 400 brm2, lisäksi pihalle tulee erikseen 45 m2 suuruinen ulkoiluvälinevarasto.

Tämän uuden talon rakennustyöt aloitetaan vielä kesäkuun aikana ja talo valmistuu kesällä 2025. Viereiselle tontille on juuri valmistunut NCC:n rakentama vastaava vähähiilinen yhdeksänkerroksinen talo.

– Talon suunnittelussa on ollut ohjaavana tekijänä vähähiilisyys ja resurssitehokkuus. Naapuritontilla oleva niin ikään TOASille rakennettu vähähiilinen talo on toiminut hyvänä mallina ja olemme saaneet sen projektin aikana paljon lisäoppia. Tämä uuden talon kanssa pääsemme jatkokehittämään keinoja vähähiilisyyden parantamiseksi edelleen, kertoo NCC:n aluejohtaja Petri Moksén.

– Hienoa, että saadaan Rauhaniemeen toinenkin talo. Kohde on saavuttanut suuren suosion opiskelijoiden keskuudessa. Juuri valmistuneen talon kaikki asunnot on vuokrattu ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa kesäkuun viimeisellä viikolla, kertoo Kirsi Koski, TOASin toimitusjohtaja.

Hanke kirjataan NCC Building Nordicsin toisen kvartaalin tilauskantaan ja se on arvoltaan noin 9 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Petri Moksén, yksikönjohtaja, NCC, petri.moksen@ncc.fi, 050 534 7257
Kirsi Koski, toimitusjohtaja, TOAS, kirsi.koski@toas.fi, 050 330 2103
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2023 NCC:n liikevaihto oli noin 57 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 200. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.