NCC rakentaa uimahallin Elmon urheilupuistoon Vantaalle

NCC ja Vantaan kaupunki ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Vantaan Asolaan sijoittuvan uimahallin rakentamisesta. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana ja tilauksen arvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Elmo on tämän vuosikymmenen suurin liikuntahanke Vantaalla ja uimahalli on ensimmäinen urheilupuistoon toteutettava rakennus. NCC valittiin tarjouskilpailussa toteuttamaan halli, josta tulee Vantaan suurin ja monipuolisin ja myös valtakunnallisesti yksi suurimmista uimahalleista.

Uimahallirakennuksen laajuus on noin 9400 brm2, tilavuus noin 60 000 brm3. Halliin tulee 50 metrin pääallas, jossa on kymmenen uimarataa. Tämän lisäksi rakennetaan terapia-allas, erillinen opetusallas, hyppyallas, kahluuallas, lastenallas, kylmäallas ja vesiliukumäki. Halliin tulee myös kuntosali ja ryhmäliikuntaan soveltuva tila.

– Uimahallihankkeet edustavat vaativaa märkätilarakentamista, josta NCC:llä on laajaa erityisosaamista Ruotsissa ja Norjassa sekä kokemusta rakenteilla olevasta hankkeesta Oulussa. On hienoa, että saamme nyt tehdä Vantaan kaupungin visiosta totta hyödyntämällä asiantuntemustamme, yhteistyökykyämme ja aiemmista hankkeista kerättyjä oppeja Elmon uimahallin projektissa, sanoo NCC:n maajohtaja Kati Tauriainen.

– Elmon uimahalli on ympärivuotiseen liikuntaan suunnitellun Elmon urheilupuiston ensimmäinen rakennushanke, ja olemme iloisia saadessamme tämän Vantaalle merkittävän palveluinvestoinnin toteuttajaksi kokeneen NCC:n. Uimahallista tulee Vantaan suurin, ja odotamme sinne jopa 350 000 kävijää vuosittain, toteaa Vantaan kaupunkiympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila.

Uimahallirakennus toteutetaan energiatehokkaana ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäen.  Rakennuksen katolle asennetaan aurinkosähköpaneeleita, ja allas- ja suihkuvesien lämpö otetaan talteen. Osaan rakennuksesta tulee myös viherkattoja.

Halli rakennetaan uuteen urheilupuistoon, Elmonaukion laidalle. Alueella on jo tehty valmistelevia töitä, kuten uimahallia ympäröivien alueiden, parkkipaikan sekä hallin tarvitsemien liikenneyhteyksien maanrakennustöitä tilaajan toimesta.

Rakennuslupa on saanut lainvoiman, ja NCC:n osalta työt alkavat maanrakennus- ja maalämpötöillä kesän 2024 aikana. Rakennusvaiheen odotetaan valmistuvan vuonna 2026.

Hankkeen arvo on NCC:lle noin 40 miljoonaa euroa ja se on kirjattu NCC Building Nordicsin vuoden 2024 toisen kvartaalin tilauskantaan.

Lisätietoja:
Jarkko Salmenoja, toimialajohtaja, NCC jarkko.salmenoja@ncc.fi, 040 356 7057
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887  

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2023 NCC:n liikevaihto oli noin 57 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 200. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.