NCC rakentaa Rovaniemelle Napsun monitoimitalon

NCC on tehnyt sopimuksen Rovaniemen kaupungin kanssa Napsun monitoimitalon toteutuksesta Nivavaarassa. Lisäksi koulujen piha-alueet rakennetaan uudelleen, myös viereinen urheilukenttä uudistetaan. Rakennushankkeen arvo on NCC:lle noin 34 miljoonaa euroa.

NCC voitti viime talvena Rovaniemen kaupungin tarjouskilpailun uuden monitoimitalon rakentamisesta ja vanhan koulun korjaamisesta. Hanketta kehitettiin yhdessä kevään ajan ja nyt sopimus uuden Napsun monitoimitalon ja piha-alueiden rakentamisesta on tehty. Hanke toteutetaan rakentamisen allianssimallilla.

Rakennushanke sisältää uuden monitoimitalon ja piha-alueen rakentamisen. Hanke on saanut rakennusluvan ja maarakennustyöt on aloitettu.

– Nyt toteutettava hanke on luonteva jatko allianssimallilla aiemmin toteuttamillemme kouluhankkeille. Olemme iloisia siitä, että myös Rovaniemen kaupunki näkee tämän yhteistyömallin edut, kun halutaan saada aikaan terveellinen, turvallinen ja oppimista tukeva, innovatiivinen oppimisympäristö, NCC:n maajohtaja Kati Tauriainen sanoo.

Nyt toteutettava uudisrakennus on Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaara-monitoimitalo, joka on jo aiemmin nimetty Napsuksi. Hanke toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan uudisrakennus, urheilukentän uudistus sekä uudisrakennukseen liittyvät piha-alueiden työt.

Toisessa vaiheessa peruskorjataan vanha Nivavaaran koulu ja viimeistellään piha. Tilaaja tekee peruskorjauksen toteutuksesta myöhemmin erillisen päätöksen. Monitoimitalon on tarkoitus valmistua elokuussa 2025 ja koulun peruskorjauksen syksyllä 2026.

Monitoimitalo on noin 10.600 brm2. Rakennukseen tulee koulutilojen lisäksi liikuntahalli ja esiopetusta. Tiloja käyttävät myös kansalaisopisto, urheiluseurat, seurakunta ja kerhot.

Rakennushankkeen arvo NCC:lle on noin 34 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan liiketoiminta-alue NCC Building Nordicsin kolmannen kvartaalin tilauskantaan.

Lisätietoja:
Kati Tauriainen, maajohtaja, NCC​, ​kati.tauriainen@ncc.fi​, ​050 363 5640​  
​Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC​, ​merja.alastalo@ncc.fi​, ​050 316 5887​

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2022 NCC:n liikevaihto oli noin 54 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.