NCC rakentaa TOASille 67 opiskelija-asuntoa Tampereen Rauhaniemeen

NCC rakentaa Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOASille 9 kerroksisen vähähiilisen kerrostalon Tampereen Rauhaniemeen. Taloon tulee 51 yksiötä ja 16 kaksiota.

Talon suunnittelussa tavoitteena on ollut toteuttaa mahdollisimman vähähiilinen ja resurssitehokas asuintalo. NCC on panostanut vähähiilisen rakentamisen osaamisen kehittämiseen ja tehnyt läheistä yhteistyötä betonielementtien toimittajan kanssa.

– Lopputulemana tulemme pääsemään rungon osalta yli 30 prosenttia pienempiin päästöihin verrattuna vakiotuotteista valmistettuun betonielementtirunkoon. Tämän tason saavuttaminen on ollut mahdollista saumattoman yhteistyön ansiosta. TOASin kanssa olemme käyneet tiivistä vuoropuhelua heidän tavoitteittensa saavuttamiseksi ja käyneet läpi erilaisia runkomateriaalivaihtoehtoja yhdessä, kertoo Tampereen alueyksikön johtaja Petri Moksén.

– Opiskelija-asuntojemme kysyntä on suurta ja on tärkeää, että uusia taloja päästään rakentamaan. Uudiskohteet rakennamme energialuokkaan A ja muutenkin tavoitteena on mahdollisimman vähähiilinen lopputulos. Runkomateriaalina käytämme ensimmäistä kertaa vähähiilistä betonia. Hyvässä yhteistyössä tästä on hyvä jatkaa. Olemme oikein tyytyväisiä, että hanke etenee, toteaa TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski.

Vähähiiliset betonielementit kohteeseen toimittaa Consolis Parma, joka laajentaa vähäpäästöisten betonituotteiden tuotantoaan Pirkanmaalla. Rauhaniemen kohteeseen ontelolaatat tulevat Tuusulasta ja kohteen kaikki muut betonielementit valmistetaan Tampereen kupeessa sijaitsevalla yhtiön Kangasalan tehtaalla.

Rakennustyöt alkavat huhtikuun aikana ja talo valmistuu kesällä 2024.

Hanke on arvoltaan noin 7 miljoonaa euroa ja se kirjataan NCC Building Nordicsin tilauskantaan toisen kvartaalin aikana.

Lisätietoja:
Petri Moksén, yksikönjohtaja, NCC, petri.moksen@ncc.fi, 050 534 7257
Kirsi Koski, toimitusjohtaja, TOAS, kirsi.koski@toas.fi, 050 330 2103
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat rakennus- ja infrastruktuurihankkeet, asfaltin ja kiviainesten tuotanto sekä kiinteistökehitys. Vuonna 2022 NCC:n liikevaihto oli noin 54 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 12 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.