Cargotecille uudet toimitilat NCC:n We Landiin Helsingin Ruoholahdessa

NCC on tehnyt vuokrasopimuksen Cargotecin kanssa, joka muuttaa pääkonttorinsa We Landin toimitiloihin ensi vuonna, kun uusi talo valmistuu Ruoholahteen. Cargotecille suunnitellaan noin 2 000 neliön tilat We Landin ylimpiin kerroksiin.

We Land on keväällä 2024 Helsingin Ruoholahteen valmistuva 14-kerroksinen toimistotalo, jossa on 18 000 neliötä uutta toimitilaa. Uusi rakennus sijaitsee Porkkalankadulla, jonka varrella sijaitsee myös Cargotecin vanha pääkonttori. 

– Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat Cargotecin strategian ja toiminnan keskiössä, joten ne olivat luonnollisesti tärkeitä kriteereitä myös uuden pääkonttorimme valinnalle. Halusimme myös löytää toimitilat, jotka ovat helposti saavutettavat ja jotka tukevat muuttuvia työnteon tarpeita. We Landissa nämä periaatteet toteutuvat, ja odotammekin innolla tilojen valmistumista, kertoo Cargotecin kiinteistöjohtaja Johanna Ihalainen.

Cargotec on johtava lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisujen toimittaja, jonka tavoite on olla kestävien tavaravirtojen markkinajohtaja. Cargotec toimii noin sadassa maassa, ja se työllistää globaalisti noin 11 500 ihmistä. We Landiin vuonna 2024 valmistuvaan pääkonttoriin siirtyy noin 230 henkilöä.

– Olemme iloisia, että Cargotec on päättänyt valita Ruoholahteen valmistuvan We Land -toimitilan konsernitoiminnoilleen. We Land on suunniteltu tukemaan yhteisöllistä tapaa työskennellä, ja tiloissa korostuu kannustaminen kokemukselliseen toimintaan ja vastuullisuuteen, sanoo NCC:n kiinteistökehittäjä Heikki Alén.

We Land on suunniteltu ja rakennetaan korkeimman BREEAM Outstanding -tason ympäristöluokan kriteerien mukaisesti ensimmäisenä Suomessa. Rakennuksen hiilipäästöjä on pienennetty normaalista 30 prosenttia, ja energiankulutus on raja-arvoista -23 prosenttia. Rakennus tulee olemaan A-energialuokassa, ja rakentamisen aikana työmaalla syntyvä jäte hyödynnetään 95-prosenttisesti. Rakennuksen julkisivu on kierrätettyä ja myöhemmin uudelleen kierrätettävää kuparia.

Lisätietoja:
Heikki Alén, kiinteistökehittäjä, NCC Property Development, heikki.alen@ncc.fi, 040 567 6619
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, 050 316 5887