NCC rakentaa Helsingin NMKY:lle urheiluareenan Pakilaan

NCC on sopinut Helsingin NMKY:n omistaman KOy Namika Areenan kanssa urheiluareenan rakentamisesta Helsingin Pakilaan. Uudet tilat valmistuvat syksyllä 2023. Kokonaisvastuu-urakan arvo on noin 12,0 miljoonaa euroa.

Areena luo hienot puitteet koripallon pelaamiselle, joka on areenan päälaji. Kentällä on mahdollista pelata koripalloa kahdella lohkolla täyden koon kentällä ja täysin turvarajoin. Pääareenalle rakennetaan FIBA-parketti ja neljä areenakoria.

Pienemmällä monitoimikentällä pelataan myös muita lajeja, kuten futsalia, sählyä, käsipalloa ja lentopalloa. Suunnitelmissa on pelata kesäisin yökorista ulkona.

Areenalle tulee myös lämmittelyalue, taitosali, puku- ja pesutilat, varastotiloja sekä ravintola.

Päiväaikoina areena toimii läheisten koulujen liikuntatiloina. Muina aikoina areenaa käyttävät Helsingin NMKY:n koripallojoukkueet ja urheiluharrastajat. Tiloja voidaan vuokrata myös muihin tarkoituksiin.

– Rakennuksen toiminnallisuus ja kestävyys on asetettu areenassa etusijalle. Runko ja kuvioitu julkisivu ovat betonia. Lisäksi talotekniset ratkaisut, kuten ilmanvaihto, lämmitys ja valaistus, on suunniteltu nykyaikaisina energiatehokkaina ratkaisuina, kertoo yksikön johtaja Joonas Saikkonen NCC:ltä.

– Namika Areena täyttää toteutuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikunta-areenasta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, tilojen ollessa samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset, sanoo KOy Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen.

Joonas Saikkonen yksikönjohtaja, NCC, joonas.saikkonen@ncc.fi, puh. 050 433 2299
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi, puh. 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2021 NCC:n liikevaihto oli noin 53 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 13 000. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.