NCC vuokraa Woltille Kulma21-toimistotalon Helsingin Kampissa

Wolt on tehnyt sopimuksen NCC:n kanssa Kulma21-toimistotalon vuokraamisesta. Kyseessä on entinen KY-talo. NCC:n kehittämä ja peruskorjaama rakennus valmistuu kesällä 2023. Talo on ensimmäinen BREEAM Excellent -ympäristöluokitusta tavoitteleva korjausrakentamiskohde.

Teknologiayritys Wolt on tehnyt sopimuksen NCC Property Developmentin kanssa Kulma21-toimistotalon vuokraamisesta omaan käyttöönsä. Wolt vuokraa toimitilaa noin 7.400 neliötä seitsemässä maanpäällisessä kerroksessa ja kellarikerroksessa. Talo on näin ollen täyteen vuokrattu.

– On todella hienoa saada Wolt vuokralaiseksi ja päästä toteuttamaan Woltille toimitilat, jotka tukevat sen menestystä ja henkilöstön hyvinvointia tulevaisuudessa. Kaupunkilaisille hyvin tuttu kiinteistö Helsingin ytimessä saa ajan hengen mukaisen ja arvoisensa asukkaan, sanoo NCC Property Developmentin myyntipäällikkö Otto Ahtola.

– Olemme todella ilahtuneita, että löysimme uuden toimistotilan pääkonttoriksemme näin keskeiseltä sijainnilta. KY-talo on suorastaan legendaarinen paikka, josta monella meidän tiimiläisellä on lämpimiä muistoja opiskeluajoiltaan. Uskomme, että näin keskeinen sijainti auttaa meitä myös siinä, että yhä useampi tulee mieluusti Woltille töihin. Meillä on nytkin noin 90 työpaikkaa auki pääkonttorilla, kertoo Matti-Esko Seppä, Woltin henkilöstöjohtaja.

Woltin on määrä muuttaa nykyisestä toimistostaan Arkadiankadulta Kampista Kulma21:een heti rakennuksen korjaustöiden valmistuttua kesällä 2023.

Kulma21:stä tulee ympäristösertifioitu toimistorakennus

Kulma21 on entinen Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan KY-talo Helsingin Kampissa, josta NCC on kehittänyt modernin toimistorakennuksen. Kiinteistölle tehdään parhaillaan perusteellista korjausta, jossa kaikki sisätilat rakennetaan pitkälti uudelleen ja julkisivut korjataan alkuperäistä ilmettä kunnioittaen. NCC on suunnitellut tilat alun alkaen yritysten pääkonttoritasoiseksi tilaksi.

Kulma21 rakennetaan BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-tasolle. Vastaavaa ei ole tehty aiemmin korjausrakentamisessa Suomessa.

– Kulma21:n korjaaminen on samalla vanhan rakennuksen energiatehokkuushanke, sillä sen tavoitteena on B-energialuokan taso, mikä on merkittävä parannus vanhaan, D-energialuokan tason kiinteistöön. Merkittävää ympäristön kannalta on myös vanhan rakennuksen rungon säästäminen, joka pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä merkittävästi uudisrakentamiseen verrattuna, kertoo NCC Property Developmentin kiinteistökehittäjä Matti Partanen.

Uusien tilojen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Tengbom Oy. Rakennus kuuluu Museoviraston valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt RKY-listaukseen.

Lisää hankkeesta kohteen nettisivulla Kulma21.fi.

Otto Ahtola, myyntipäällikkö, NCC, otto.ahtola@ncc.fi, +358 400 422 830

Matti Partanen, kiinteistökehittäjä, NCC, matti.partanen@ncc.fi, +358 40 744 4062

Jani Hellström, Communication Director, Wolt, jani.hellstrom@wolt.com

Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, merja.alastalo@ncc.fi,  +358 50 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2021 NCC:n liikevaihto oli noin 53 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 13 000. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.