NCC rakentaa kolmen kerrostalon kokonaisuuden Niamille Turun Herttuankulmaan

NCC ja Niam ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmen kerrostalon rakentamisesta Turun Herttuankulmaan. NCC rakentaa Niamille Herttuankulmaan yhteensä 179 asuntoa. Kohde on ensimmäinen Niamin asuntohanke Turussa.

Kolmen kerrostalon kokonaisuus toteutetaan KVR-urakkana. Rakennustyöt Herttuankulmassa ovat alkaneet ja ensimmäisen talon on tarkoitus olla valmiina alkuvuodesta 2024. Ensimmäiseen taloon tulee 52 asuntoa, toiseen taloon 67 ja kolmanteen taloon 60 asuntoa. Taloihin tulee energiatehokkuutta parantavat maalämpö ja aurinkopaneelit.

­– On ollut hienoa kehittää tätä aluetta yhdessä tonttia hallinnoivan Virtanen Yhtiöt kanssa. Olemme myös ylpeitä siitä, että Niam lähtee ensimmäiseen kerrostalohankkeeseensa Turussa juuri meidän kanssamme, sanoo NCC:n Länsi-Suomen alueen toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

NCC:llä on vahva rooli asuntorakentajana Turussa, viime vuosina NCC on rakentanut kerrostaloja muun muassa Harppuunakorttelin, Kirstinpuiston, Gränsbackan, Linnanfältin ja Pukkilan alueille.

– Herttuankulman alue on lähtenyt hienosti liikkeelle ja siitä tulee valmistuessaan osa Turun kantakaupungin ja sataman tiivistyvää kokonaisuutta. Kaikki kohteet tullaan varustamaan viilennyksellä, mikä parantaa asuntojen viihtyvyyttä, kertoo Niamin maajohtaja Antti Muilu.

Kolmen talon kokonaisuus on arvoltaan noin 20 MEUR ja tämä hanke on kirjattu NCC:n neljännen kvartaaliin tilauskantaan. Hankesopimukseen sisältyy myös kahden talon optio.

Lisätietoja:
Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, esa.lehmusvuori@ncc.fi, 050 590 8583
Antti Muilu, maajohtaja, Niam, antti.muilu@niam.com, 040 749 8283
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, merja.alastalo@ncc.fi, NCC, 050 316 5887

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Konsernimme toimialoja ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2021 NCC:n liikevaihto oli noin 53 miljardia Ruotsin kruunua ja työntekijöitä oli 13 000. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.