NCC rakentaa LähiTapiolalle 12-kerroksisen asuinkerrostalon Kirstinpuistoon Turkuun

NCC on sopinut LähiTapiolan Kiinteistövarainhoito Oy:n kanssa 12-kerroksisen asuinkerrostalon rakentamisesta Kirstinpuiston alueelle lähelle Turun keskustaa. Kesällä 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Kruunuun tulee yhteensä 101 vuokra-asuntoa. Sopimuksen arvo on noin 11 MEUR. NCC on käynnistänyt kesän ja syksyn aikana useita asuinkerrostalohankkeita Turussa.


Kuva: HIMLA arkkitehdit

- Pääsemme aloittamaan vahvaan kasvuun lähtevän Kirstinpuiston rakentamista ensimmäisten joukossa. Kirstinpuiston Kruunu on kehitetty hyvässä yhteistyössä Ahti Investin kanssa, kertoo NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

LähiTapiola on ostanut Ahti Investiltä kiinteistön, johon Kirstinpuiston Kruunu rakennetaan. Kohteessa panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Yksittäisissä asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan ullakkokerrokseen tulee yhteinen saunaosasto ja maisematerassi. Iso piha-alue leikkipaikkoineen ja ulkokuntosaleineen tulee olemaan koko korttelin yhteisessä käytössä.

- LähiTapiola sijoittaa pitkäjänteisesti kasvukeskuksiin ympäri Suomea. Kirstinpuiston Kruunu sijaitsee vahvasti kehittyvällä alueella Turussa. Kohde täydentää loistavasti LähiTapiolan Mutkaton Koti -tarjontaa, jossa asukkaille tar-jotaan vastuullisesti toteutettuja, laadukkaita ja hyvin varusteltuja asuntoja parhailla sijainneilla, kertoo kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli LähiTapiolasta.

Kirstinpuisto sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Matkaa rautatieasemalle on noin 800 m ja Turun kauppatorille parisen kilometriä. Kohteen rakentaminen on parhaillaan käynnissä.

- Kirstinpuiston Kruunun huoneistopinta-ala on yhteensä 3 852 neliömetriä. Kohteessa on erikoisuutena keskitetty ilmanvaihto sekä Luja-Superlaatasta tehtävä välipohjarakenne, johon on viety lattialämmitys sekä muuta talotekniikkaa, NCC:n hankekehitysinsinööri Elias Mäkelä kuvailee. 

Turussa käynnistetty useita asuinkerrostalohankkeita

NCC on käynnistänyt Turussa kesän ja syksyn mittaan useita asuinkerrostalokohteita kuten Vähäheikkilän Huvitus, KOy Satamaportti, As Oy Turun Harppuunan Meripoiju, Pryssinpiha sekä As Oy Turun Kirstinpuiston Kruunu. Urakoiden yhteenlaskettu summa on noin 50 MEUR ja hankkeissa valmistuu yhteensä 409 asuntoa.

- Turku on vahva kasvukeskus, joka kuuluu Suomen muuttovoittoalueisiin. Uudet asunnot kiinnostavat sekä asukkaita että sijoittajia, Lehmusvuori sanoo.
 

Lisätietoja

Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, puh. 050 590 8583, esa.lehmusvuori@ncc.fi

Elias Mäkelä, hankekehitysinsinööri, NCC, puh. 040 0788430, elias.makela@ncc.fi Janne Nyblom, Ahti Invest Oy, puh. 0505312364, janne.nyblom@ahtiinvest.fi

Vesa Eskoli, kiinteistösijoitusjohtaja, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, puh. 040 703 0551vesa.eskoli@lahitapiola.fi

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi

https://kirstinpuisto.fi/

https://www.turku.fi/linnakaupunki/kirstinpuisto

https://www.ahtiinvest.fi/

https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/yhtiot/kiinteistovarainhoito

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2019 NCC:n liikevaihto oli noin 5,5 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 15 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.

Ahti on kiinteistökehitys ja -sijoitusyhtiö, joka rakennuttaa asuinkiinteistöjä, investoi pitkäjänteiseen aluekehitykseen sekä kehittää liiketiloihin arvoa tuottavia konsepteja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Asiakkaitamme ovat yksityiset asunnonostajat, yritykset sekä kiinteistösijoittajat ja -rahastot. Hankkeemme on aina räätälöity alueen luomat mahdollisuudet sekä kohderyhmän tarpeet huomioiden. Sijoittajaystävälliset kohteemme ovat vuokratuotoiltaan poikkeuksellisen hyviä ja omaavat tasaisen arvonnousupotentiaalin turvattua tulevaisuutta ajatellen.

LähiTapiola
Hoidamme vastuullisesti sijoittaja-asiakkaidemme kiinteistövarallisuutta. Tarjoamme laadukkaat ja toimivat toimitilat ja asunnot vuokralaisasiakkaidemme tarpeita vastaavasti. Hallinnoimme noin kolmen miljardin arvoista ja miljoonan neliön suuruista kiinteistökantaa Suomessa.