NCC korjaa Ratamestarinkatu 9:ssä sijaitsevan toimistorakennuksen

NCC kunnostaa Helsingin Pasilassa Ratamestarinkatu 9:ssä sijaitsevan toimistotalon, jossa toimivat mm. Helsingin hallinto-oikeus, markkinaoikeus ja työtuomioistuin. Hankkeelle on asetettu tiukat kiertotalous- ja hiilijalanjälkitavoitteet. Urakan arvo on noin 16 miljoonaa euroa.

NCC on tehnyt sopimuksen Kiinteistö Oy Ratamestarinkatu 9:n kanssa kiinteistön korjauksesta. NCC:n projektinjohtourakka sisältää julkisivun, vesikaton, pihakannen ja IV-koneiden peruskorjauksen sekä sisäpuolisia huoltokorjaus- ja tilamuutostöitä.

– Korjaushankkeen tavoitteena on jatkaa peruskorjausikään tulleen kiinteistön elinkaarta, ja parantaa energiatehokkuutta ja sisäolosuhteiden hallittavuutta. Keskeisenä tavoitteena on tilojen terveellisyyden ja turvallisuuden varmistaminen. Julkisivukorjauksessa säilytetään kohteen alkuperäisen arkkitehtuurin ominaispiirteet, mutta yleisilme tulee hieman raikastumaan, KOy Ratamestarinkatu 9:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Kulju kertoo.

Hankkeen suunnittelulle ja toteutukselle on asetettu tiukat hiilijalanjälkitavoitteet. Lisäksi tavoitteena on hyödyntää 95 % kaikesta purku- ja rakennusvaiheen jätteestä muutoin kuin energiana, polttoaineena tai maantäyttöihin.

– Kierrätystavoitteeseen pääseminen tarkoittaa käytännössä tiivistä yhteistyötä alan parhaiden toimijoiden kanssa sekä uudenlaista ajattelua ja selvitystyötä purku-urakoitsijan kanssa. Suurin purkumassa muodostuu betonijätteestä, jonka jatkohyödyntämisen tutkimme erityisen tarkasti, NCC:n yksikönjohtaja Teemu Tynkkynen sanoo.

– Kiinnitämme huomiota myös uusittavien rakennusosien hiilijalanjälkeen. Kohteessa käytämme mm. hiilineutraalia kivivillaa sekä purkuvaiheessa talteen otettua kevytsoraa. Hiilijalanjälki vaikuttaa kohteen kaikkiin hankintoihin jollain tapaa, Tynkkynen jatkaa.

Rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2022 alussa. Kohteen on arvioitu valmistuvan huhtikuun 2023 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Teemu Tynkkynen, yksikön johtaja, NCC, teemu.tynkkynen@ncc.fi, p. 010 507 8220

Janne-Pekka Niininen, rakennuttajapäällikkö, Senaatti-kiinteistöt, janne-pekka.niininen@senaatti.fi,  p. 050 320 8968
Matti Törrönen, toimitusjohtaja, Kiinteistö Oy Ratamestarinkatu 9, matti.torronen@terasti.fi

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.