Lehdistötiedotteet

NCC ja allianssi voittoon globaalissa tietomallinnuskilpailussa

NCC ja allianssin tietomallinnusosaaminen palkittiin globaalissa Tekla BIM Awards 2016 -kilpailussa, jossa JUST eli Järvenpään uusi sosiaali- ja terveystalo voitti parhaan palkinnon Best Public Project -sarjassa. NCC ja allianssi ylsivät JUSTilla voittoon Suomen tietomallinnuskilpailussa aiemmin tänä vuonna.

Otetaan Time Out työturvallisuuden puolesta

Tapaturmien määrä NCC:n työmailla on enemmän kuin puolittunut viidessä vuodessa. Positiiviseen kehitykseen on vaikuttanut moni asia, yhtenä niistä Time Out -menetelmä. Tänään työturvallisuuden tärkeydestä keskustellaan kaikilla NCC:n työmailla.

NCC myi As Oy Turun Puulinnan OP-Vuokratuotto-erikoissijoitusrahastolle

OP-Vuokratuotto on ostanut NCC:n perustaman As Oy Turun Puulinnan koko osakekannan. Yhtiö rakennuttaa NCC:llä uusia vuokra-asuntoja Linnanfältin modernille puukerrostaloalueelle. Kaupan arvo on 16,5 miljoonaa euroa.

Espooseen valmistui uuden opetussuunnitelman mukainen koulurakennus

Uusi opetussuunnitelma muuttaa myös koulurakennuksia, kun perinteisistä luokkahuoneista luovutaan ja piha-alueen merkitys korostuu. Auroran koulun oppilaat pääsevät tiistaina upouuteen kouluun kolmen väistötilavuoden jälkeen Lippajärvellä.

NCC myi osuutensa Isosta Omenasta Cityconille

NCC on tänään myynyt osuutensa Espoon Matinkylässä sijaitsevasta Ison Omenan kauppakeskuksen laajennusosasta liikekumppanilleen Cityconille. Nyt myydyn NCC:n osuuden arvo Cityconin ja NCC:n muodostamasta yhtiöstä on noin 80 miljoonaa euroa.

UNICEFin ja NCC:n yhteistyön tavoitteena puhdas vesi lapsille

UNICEF ja NCC julkistivat tänään yhteisen hankkeen, jossa NCC tukee rahallisesti UNICEFin veteen ja sanitaatioon liittyviä kehitysohjelmia Kiinassa ja Itä-Timorissa. Yhteistyöllä pyritään vahvistamaan lasten oikeuksien huomioimista myös kaupunkisuunnittelussa.

Voitto kotiin tietomallinnuskilpailusta

NCC:n ja allianssin tietomallinnusosaaminen palkittiin parhaana Tekla BIM Awards 2016 -kilpailussa. Tekla BIM Awards on Trimble Solutions Oy:n asiakkailleen järjestämä kilpailu, jossa arvovaltainen tuomaristo valitsee vuoden parhaat tietomallinnusprojektit. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 12 projektia, joiden joukosta allianssimallilla toteutettava JUST eli Järvenpään uusi sosiaali- ja terveystalo ylsi voittajaksi.

Suomi ja NCC esillä Datacloud Europe 2016 -messuilla Monacossa 8.–9.6.

Invest in Finland -organisaatio esittelee Monacon Datacloud-messuilla Suomea ja mm. NCC Data Center -konseptia. Messut ovat Euroopan suurin palvelinkeskustoimialan tapahtuma. NCC:n tavoitteena on löytää rakennuttaja uudelle datakeskukselle Suomeen.

NCC on rakennusalan digiykkönen Pohjoismaissa

NCC:llä sertifioitiin juuri 50. digitaalisen tietomallinnuksen eli VDC:n (Virtual Design and Construction) asiantuntija. Tietomallinnusta käytetään NCC:llä kaikissa suurissa rakennusprojekteissa. Koulutus on Stanfordin yliopiston räätälöimä ja lajissaan maailman edistyksellisin.

NCC poistaa tänä kesänä rikkakasvustoa monessa eri kaupungissa ympäristöystävällisellä NCC Spuma® -menetelmällä

NCC poistaa rikkakasvustoa uudella NCC Spuma -menetelmällä esimerkiksi kaupunkien jalankulkuväyliltä ja piha-alueilta. Muissa Pohjoismaissa jo käytössä oleva menetelmä on Suomessa uusi. NCC Spuma -menetelmän avulla voidaan esimerkiksi luopua laajojen alueiden rikkaruohon torjunnassa kiistellyn kasvintorjunta-aine glyfosaatin käytöstä.

Maailman ympäristöpäivä 5.6.: Ympäristöystävällisiä Joutsenmerkki-taloja ryhdytään rakentamaan Suomessa nyt ennätysmäärä

Ympäristöystävälliset materiaalit, toimintatavat ja elinkaariajattelu lisääntyvät suomalaisessa rakentamisessa. Tänä vuonna on käynnistymässä jo ainakin neljä uutta projektia, joita lähdetään rakentamaan uusitun Joutsenmerkin täyttävillä kriteereillä.

NCC asfaltoi Helsingin satamia

NCC on tehnyt sopimuksen Helsingin Satama Oy:n kanssa satama-alueiden asfalttiurakoinnista. Länsi-Satamaan ja Vuosaaren satamaan levitetään yhteensä noin 32 000 tonnia asfalttia.

NCC rakentaa Martinlaaksoon 123 uutta asuntoa

NCC on tehnyt kokonaisurakkasopimuksen AVAIN Rakennuttaja Oy:n kanssa 123 uuden asunnon rakentamisesta Vantaan Martinlaaksoon. Työt alkavat kesäkuussa ja asunnot valmistuvat alkusyksystä 2017. Urakkasumma on yli 17 M €.

Tyrnävän Rantaroustin alakoulusta tulee uudenlainen oppimisympäristö

Tyrnävän kunta on allekirjoittanut sopimuksen NCC:n kanssa Rantaroustin alakoulun rakentamisesta ja ylläpidosta 20 vuoden ajaksi. Koulun pinta-ala on noin 6500 m2 ja se valmistuu heinäkuussa 2017. Rantaroustin alakoulu on 400–500 oppilaan koulu, jossa on opetusta 3.-6.-luokan oppilaille.

Vertaileva tutkimus Pohjoismaiden pääkaupunkien asukkaista: Sosiaalinen eriytyminen voimistuu, turvattomuuden tunne on etenkin Helsingissä yleistä

Erot kasvavat pohjoismaisissa pääkaupungeissa ja asukkaat tuntevat eriytymisen kasvaneen. Yksi neljästä vastaajasta uskoo, että heillä ei ole varaa jäädä asumaan nykyiseen kotiinsa ja neljä kymmenestä vastaajasta kokee kotikaupungissaan olevan turvattomia alueita. Nämä ovat tuloksia tutkimuksesta, johon vastasi 4 000 asukasta Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon seuduilta.