NCC:n blogi

NCC ylläpitää blogia. Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Haluamme innostaa ja luoda vuoropuhelua sinun kanssasi. Alla on 10 viimeisintä blogikirjoitusta. Tervetuloa!

Kiinteistökehitys kuuntelee asiakkaita ja asukkaita – kasvukeskuksiin nousee palveluja sisältäviä toimistotiloja

NCC Property Development kehittää sekä uusia kiinteistöjä että vanhoja kiinteistöjä uudelleen pääkaupunkiseudun kasvualueille. Tällä hetkellä nousee toimistorakennuksia, joissa on palveluja koko alueelle.

Asfalttityömaan todelliset päästöt voidaan nyt mitata

Digitaalisuus on tuonut päällystysalalle uudenlaisia mahdollisuuksia mitata asfaltointityötä. Viimeksi toteutettiin Liikenneviraston digihanke, jossa päällystystyön päästöjä ja energiankulutusta mitattiin reaaliaikaisesti.

VR-laseilla uutta ulottuvuutta käyttäjäpalautteen keräämiseen

Virtuaalitodellisuuslaseilla, eli VR-laseilla katsoja pääsee toiseen maailmaan. Päätä pyörittämällä kuva jatkuu katkeamatta, ja tilaa katsellaan aivan uudesta suunnasta. NCC on hyödyntänyt virtuaalitodellisuustekniikkaa suunnitelmien ja erilaisten mallien esittelyssä loppukäyttäjille.

Soratie talvikuntoon

NCC korjasi päällystämättömän tien kuntoon Uudenmaan Pornaisissa. Soratiellä kulkevat sekä alueen asukkaat että NCC:n kiviainesalueen liikenne. Nyt tie on kova ja kestävä, talvikin saa tulla! Järvenpään ja Porvoon välissä sijaitsee 5000 asukkaan Pornaisten kunta, jossa NCC:llä on kiviaineksen tuotantoalue.

Laatu- ja ympäristöpäällikkö Oskari Peurakoski: ”Muutos vie epämukavuusalueelle, mutta siihen täytyy suhtautua sallivasti ja positiivisesti”

Laatu, vastuullisuus ja ympäristö – siinä on monta aihetta, joiden parissa rakentajat joutuvat nykyään pähkäilemään tovin, jos toisenkin. Jos kestävien ratkaisujen tekeminen ei aina ole yksiselitteistä päivittäisessä arjessa, ei se ole sitä myöskään työmailla.

WhatsApp-kokeilu tienkorjausurakan työmaaviestinnässä positiivinen kokemus

Perinteisesti infraurakoissa työmaasta kerrotaan työmaatauluin ja -kyltein. Joskus tienkäyttäjille tiedotetaan liikennejärjestelyjen muutoksista paikallislehdissä tai alueelle jaettavissa tiedotteissa.

Kasvihuonekaasujalkaa kevyemmäksi

Meneillään olevan strategiakauden 2016 – 2020 tavoitteena NCC:n hiilijalanjäljen osalta on siirtyä puolta pienempään jalanjälkeen, siis vähentää yrityksemme toiminnan aiheuttamaa CO2-päästöä 50 % verrattuna vuoden 2015 tasoon.

Joutsenmerkin kriteerit ohjaavat terveellistä rakentamista – FinnBuild-messuilla keskustelua aamupalatilaisuudessa

FinnBuild-messujen yhteydessä järjestetyssä aamiaistilaisuudessa 11.10. pureuduttiin Joutsenmerkki-rakentamisen saloihin. Tilaisuuden paneelikeskustelussa aihetta lähestyttiin konkreettisen esimerkin kautta: viimeisimpänä Joutsenmerkki-kohteena syyskuussa valmistunut VAV Asunnot Oy:n Kaskelantie 1:n kerrostalokohde.

NCC:n vastaus IPCC:n ilmastoraporttiin

IPCC:n tuoreen raportin mukaan ilmasto lämpenee 1,5 astetta 2030 mennessä, mikäli päästöjä ei aleta vähentämään nyt. Mitä vaikutuksia 1,5 asteen lämpenemisellä sitten on? Merenpinta nousee 0,4 metriä, sään ääri-ilmiöt lisääntyvät ja luonnon lajisto köyhtyy.

Ihmiset ratin takana – pimeydessä näkyvyys heikentyy ja oikea nopeus korostuu

Ilta on hämärtynyt ja päällystystyömaan valot on laitettu päälle koko loistossaan. Ohikulkumatkalla oleva autoilija näkee työmaan, mutta näkyykö höyryn takaa ilman heijastinta kulkeva jalankulkija tai työletkasta poistuva rekka.