Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit kymmeneen viimeisimpään kirjoitukseen. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

MySchool-käyttökokemuksia: Mainingin koulussa rakennus osallistuu opetukseen

Mainingin koulu Espoossa on yksi NCC:n peruskorjaamista koulurakennuksista, joissa rakennuksen käytöstä kertyvää tietoa hyödynnetään opetuksessa. MySchool-sovelluksen portaali kokoaa yhteen paikkaan tietoa aina desibeleistä lämpötiloihin ja paikalliseen energiantuotantoon.

Kivituotanto on 100 % kotimaista

NCC tuottaa kiviainesta paikallisesti kotimaisten aliurakoitsijoiden kanssa. Tuotannon kotimaisuusaste on tällä tuotteella täydet 100 % ja kiviainestoiminta on paikallisesti myös tärkeä työllistäjä. NCC:n kiviainestoiminta perustuu kalliokiviainekseen, mitä tuotetaan louhimalla ja murskaamalla.

Palkittuja tekoja luonnon hyväksi

NCC Kielo palkittiin Brysselissä luonnon monimuotoisuutta edistävänä konseptina kovassa eurooppalaisessa kilpasarjassa. Kalliokiviaineksen tuotantoalueilla luonnon eteen voidaan tehdä konkreettisia toimia.

NCC on vaativien korjaushankkeiden osaaja

”Korjaaminen ei lopu koskaan”, on yksi toimialajohtaja Vesa Ahlroosin lempitoteamuksista. ”Ja aina tulee eteen uusia asioita”, työpäällikkö Juha Korkiakoski jatkaa. Heillä kahdella on pitkä korjausrakentajan ura NCC:ssä.

Yhteistoiminnallisuutta tarkasteltava sijoituksena tulevaisuuteen

Yksikön johtaja Joonas Saikkonen on pitkän linjan NCC:läinen, joka nykyisin johtaa yhtiön yhteistoiminnallisia toimitilahankkeita pääkaupunkiseudulla. Mitä mieltä hän on yhteistoiminnallisista malleista ja mistä niissä on kyse? Miksi NCC on niissä niin vahvasti mukana?

Mielenkiintoista, vanhaa ja arvokasta – blogikuulumisia Kuopion museon työmaalta

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennushankkeessa uudisosa etenee hyvällä vauhdilla jo ylimmän kerroksen kohdalla ja vanha osa paljastettiin sääsuojan alta yleisölle ihailtavaksi. Kirvesmies Jukka Laurio kirjoittaa museon työmaalta blogia, jossa hän kertoo mietteitään ja työmaan kuulumisia.

Asfalttia pintaan asiakkaan ehdoilla

NCC on päällystänyt tämän vuoden Porvoon katuja vuosisopimuksen mukaisesti. Jotta työ sujuu jouhevasti ja laadukkaasti, tarvitaan paljon puheluita ja yhteistä tahtoa. Jos jokin on varmaa, niin se, että suunnitelmat muuttuvat usein.

Haartmaninkadun hankkeessa kerätään käyttäjäpalautetta mallitilojen avulla

Remontoimme suun terveydenhuollon ja hammaslääketieteen tiloja Helsingin Meilahden sairaala-alueella, Haartmaninkadulla. Uudistetut tilat kokoavat yhteen erilaisia käyttäjiä, joten hankkeessa tehtiin mallitilat helpottamaan suunnittelua ja visualisoimaan tilat tuleville käyttäjille.

Sisäilmakorjaukset vaativat kokonaisvaltaisen otteen

Sisäilmakorjauksissa on monta kompastuskiveä, joista suurimmat perustuvat siihen, että ongelmista, niiden aiheuttajista ja toimenpiteiden todellisista vaikutuksista ei ole tietoa. Sisäilman laatuun vaikuttavat monet tekijät niin talotekniikassa, rakenteissa, ulkoisissa olosuhteissa kuin rakennuksen käytössä ja huollossa.

Kesäharjoittelu on juuri niin opettavainen ja antoisa kuin siitä itselleen tekee

Sara Salmu ja Pyry Kasurinen viettivät menneen kesän THL:n uudisrakennustyömaalla työmaainsinööri- ja työnjohtoharjoitteluissa. Lähtökohdat kesäharjoittelulle olivat molemmilla hieman erilaiset: Pyry oli ehtinyt toimia jo useamman vuoden talonrakentajan työssä ennen päätöstä jatkokouluttautua rakennusinsinööriksi.