Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit viimeisimpiin kirjoituksiin. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi 

Kohti parempaa materiaalien hallintaa

Loppuvuodesta 2023 minulta kysyttiin halukkuutta puhua vuoden 2024 Lean-rakentamisen päivillä sairaalahankkeiden logistiikasta sekä siitä, miten me olemme Oulussa onnistuneet ja mihin suuntaan olemme matkalla.

NCC:n nuorille osaajille suunnattu Young Advisory Board mahdollistaa osallistujille kokonaisvaltaisen näkemyksen yrityksen liiketoiminnasta – millaisia hyötyjä se tuo heidän päivittäiseen työhönsä?

Young Advisory Board, eli tuttavallisemmin YAB on NCC:n nuorille osaajille suunnattu vuosikurssi, joka on kiihdytyskaista syvällisempään liiketoimintaosaamiseen. Ohjelman tavoitteena on kehittää nuorten johtajien ja asiantuntijoiden liiketoimintaymmärrystä ja mahdollistaa kokonaisvaltainen näkemys organisaatiosta sekä NCC:n omasta liiketoimintamallista.

Matka kestävään rakentamiseen: We Land -toimistorakennuksen tie BREEAM-sertifioinnin huipulle

BREEAM-ympäristösertifioinnin taso rakennetaan pisteitä keräämällä. Se tarkoittaa, että rakennusta suunniteltaessa jokaisesta kestävän kehityksen mukaisesta valinnasta saa pisteitä. Asiat pitää myös dokumentoida tarkoin ja todentaa.

Suunnitelmallisuus tuottaa tulosta hyvinä ja huonoina aikoina

Rakennusala on siitä harmillinen, että markkina on harvoin tasaisen hyvä. Suhdanneherkkä alamme kuumenee ja vastaavasti hiljenee yllättävän nopeasti. Kilpailu rakennushankkeista on kuitenkin kovaa kaikkina aikoina.

Koulusuunnittelun ytimessä on käyttäjälähtöisyys

Toimiva koulu on viihtyisä, terveellinen ja turvallinen. Koulurakennushanke on kokonaisvaltainen prosessi, jolla vastataan oppimisen moninaisiin tarpeisiin, kestävän kehityksen vaatimuksiin ja teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Lähilämpöä yli kilometrin syvyydestä geotermisellä teknologialla

NCC:n juuri valmistunut korttelikokonaisuus, Riihitonttu, Espoon Niittykummussa, on kiinteistösijoitusyhtiö Nrepille toteutettu kolmivaiheinen asuntoprojekti. Nrepillä on kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet, jotka kattavat koko rakennuksen elinkaaren.

Mistä puhutaan, kun puhutaan vähähiilisestä rakentamisesta?

Rakennetulla ympäristöllä on tärkeä merkitys ilmastonmuutoksen hillinnässä ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Nyt suunniteltavien ja rakennettavien kiinteistöjen on oltava vähähiilisiä, kustannustehokkaita ja vaikkapa erilaisista sään ääri-ilmiöistä johtuvaa rasitusta kestäviä koko elinkaarensa ajan.

Myyrmäen kirkossa on erityinen akustiikka, jota suojellaan peruskorjauksessa – pienetkin muutokset vaikuttavat

Akustiikkasuunnittelija Eija Halme-Salo ja arkkitehti Riikka Hautala ovat miettineet yhdessä parhaita korjausratkaisuja Myyrmäen kirkon alkuperäisen hienon akustiikan säilyttämiseksi, kun kirkossa tehdään peruskorjausta.

We Land on toimistoarkkitehtuurin taidonnäyte – aurinko hehkuu kupari-lasijulkisivuista Ruoholahden tiiviisiin kortteleihin

Helsingin Ruoholahdessa meren läheisyys ja alueen teollinen historia inspiroivat arkkitehti Juha Mäki-Jyllilää, kun hän aloitti We Landin toimistotalon suunnittelun vuonna 2018: ”Tavoittelimme alusta lähtien arkkitehtuuria, joka sopii ympäröivään isojen rakennusten hallitsemaan kaupunkimaisemaan, mutta tuo siihen uutta ja raikasta ilmettä.

Allianssimalli tuo sairaalarakentamiseen joustavuutta

NCC:n onnistuneesti toteuttama allianssimalli takaa tavoitellun lopputuloksen monimutkaisemmissakin projekteissa. Sen joustavuutta on hyödynnetty menestyksekkäästi Oulun suuressa sairaalahankkeessa.