Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit viimeisimpiin kirjoituksiin. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi. 

NCC hyödyntää pohjoismaista osaamistaan paikallisissa hankkeissa – oululaiset kysyivät tuoreita kokemuksia uimahallirakentamisesta kollegoiltaan Ruotsista

NCC rakentaa Oulussa Linnanmaan uimahallia. Koska uimahallirakentamista tehdään Suomessa aika harvoin ja uuteen uimahalliin tulee Pohjois-Suomen ensimmäiset teräsaltaat, käytännön kokemusta lähdettiin kartuttamaan Ruotsista.

Tahtituotanto siivittää Aalto-yliopiston Kide-rakennuksen valmistumista

Aalto-yliopiston uudet opetus- ja tutkimusrakennukset Espoon Otaniemessä on nimetty: Marsion naapuriin tulee Kide. Puitteet kokeelliselle tutkimukselle tarjoava Kide valmistuu tahtituotannolla ja avautuu opiskelijoiden ja tutkijoiden käyttöön tammikuussa 2024.

Helsingissä halutaan helpottaa keskustan vanhojen toimitilojen käyttötarkoituksen muutoksia

Helsingin kaupunki on käynnistänyt pormestari Juhana Vartiaisen aloitteesta selvitystyön keskustan vanhojen kiinteistöjen käytöstä, muutostarpeesta ja käyttötarkoituksen muutoksen helpottamisesta. NCC:llä kannatetaan aloitetta ja tilamuutoksiin liittyvän sääntelyn helpottamista.

We Land on vaativa työmaa keskellä ruuhkaisinta Helsinkiä

NCC:n We Land -toimistorakennuksen työmaa sijoittuu keskelle ruuhkaisinta Helsinkiä – kahden vilkasliikenteisen kadun varteen Porkkalankadun ja Itämerenkadun väliin. Rakennuspaikka on haastava ja tontti ahdas, mutta työt ovat edenneet suunnitellusti.

Vastuullinen kiinteistösijoitus – lisäkustannus vai pitkän aikavälin investointi?

”Kiinteistöt ovat iso varallisuusluokka, joihin sijoittaminen edellyttää isoja pääomia – ja useimmiten myös ison velkavivun käyttöä. Investointi vastuullisuuteen kannattaa – tuloksena on parempi tuotto ja kiinteistöomaisuuden ”tulevaisuudenkestävyys”, kirjoittaa NCC:n strategiajohtaja Ismo Tiittanen blogissaan.

Työmaainsinööri Anni valitsee NCC:n työpaikakseen joka päivä uudestaan – ”NCC:llä tunnen oloni arvostetuksi”

NCC:llä työskentelevä työmaainsinööri Anni on löytänyt työpaikan, jossa hän voi haastaa itseään ja kehittyä jatkuvasti. Kehittymismahdollisuuksia tarjoavia rakennusyhtiöitä on varmasti monia – mikä tekee juuri NCC:stä Annille erityisen työpaikan?

Miten vastuullisuus näkyy kiinteistö- ja rakennusalalla?

Yhä useammin kuulemme sanottavan, että vastuullisuusasiat eli ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon liittyvät tekijät (ESG) ovat aina vain tärkeämpiä sijoitusmarkkinoilla. Kiinteistön arvoon vaikuttavat tekijät eivät enää rajoitu pelkästään taloudellisiin ja fyysisiin ominaisuuksiin, vaan myös vastuullisuusasioista on tullut keskeisiä arvonmuodostuksen osatekijöitä.

Kulma21 sai kunniavieraita KY-talon ajoilta vielä juuri ennen valmistumistaan

Helsingin Kampissa entinen KY-talo on korjattu Kulma21-nimiseksi rakennukseksi. NCC sai vieraakseen neljä entistä KY-talon asukasta ajoilta, jolloin rakennuksessa oli kauppakorkeakoulun asuntola. Onpa talossa asunut opiskeluaikanaan jopa presidentti Martti Ahtisaari.

Ennakoiva tiedon jakaminen kasvattaa yhteistä hyötyä — Näin ’’toteuta ja seuraa’’ -toimintatapa näkyy NCC:llä työmaan arjessa

Miksi ’’Toteuta ja seuraa’’ – on meillä NCC:llä tärkeä toimintatapa? Miten se auttaa meitä viemään projektit maaliin johdonmukaisesti? Vastaava työnjohtajamme Arttu kertoo, miten onnistumme pääsemään hankkeissamme laadukkaaseen lopputulokseen.

Espoon Kiviruukista kasvavan cleantechin uusi vetovoima-alue – valtteina saavutettavuus ja klusterin muut toimijat

Espoon Kivenlahden kainalossa sijaitseva Kiviruukki saa lähivuosina uuden elämän tuoden alueelle innovatiivista elinvoimaa ja vetovoimaa. Mukana on myös NCC:n ainutlaatuinen puhtaan teknologian kiinteistökehityskohde Cleantech Garden.