Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit viimeisimpiin kirjoituksiin. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

Miltä rakennustyömaa näyttäisi, jos sieltä poistettaisiin vastuullinen toimintatapa?

Mitä “Toimi vastuullisesti’’ tarkoittaa meillä NCC:llä? Entä miten vastuullisuus konkretisoituu työmaillamme? Työpäällikkömme Timo raottaa, miten hän johtaa työnjohtajien tiimiään työskentelemään vastuullisesti ja mitä pahimmillaan voisi tapahtua ilman vastuullisen toimintakulttuurin periaatteita.

Kestävästi kiviaineksesta

NCC Industryn Suomen kiviainestoimintaa pyörittää kompakti, noin 30 asiantuntijan joukko. Johtajansa Pertti Peltomaan luotsaamana monialaiset osaajat tekevät määrätietoista työtä tarjotakseen asiakkailleen ratkaisuja, jotka tukevat niin liiketoimintaa kuin kestävän kehityksen periaatteita.

Kuinka kirjoittaa hyvä hakemus harjoittelupaikkaan? Tässä 5 vinkkiä!

Oletko hakemassa harjoittelupaikkaa ja haluat varmistua, että hakemuksesi tulee huomioiduksi? Mitä tietoja me NCC:llä etsimme hakemuksestasi ja CV:stäsi? Rekrytointipäällikkömme Tanja Kanerva jakaa vinkkinsä harjoitteluhakemuksen ja ansioluettelon eli CV:n laatimiseen.

Mitä tehdä, kun pätevää runkoryhmää ei ole saatavilla? NCC:n Turun tiimi selviytyi kiperästä resurssivajeesta näillä oivalluksilla

Turun Runosmäen monitoimitalon runkotöihin oli poikkeuksellisen visaista löytää kokenutta asennusryhmää ja työnjohtajaa reipastahtisen kasvun sekä alueen kuumentuneen markkinatilanteen vuoksi. Kuinka tilanne lopulta ratkesi? Tämä on vastaava työnjohtaja Roopen ja hänen kollegoidensa tarina haasteesta onnistumiseen.

Yhteistyön toimintakulttuuri saattaa kuulostaa helpolta, mutta se ei toteudu itsestään – 3 keinoa, joilla NCC:llä edistetään ”Rakenna yhdessä” -periaatetta

Mitä yhdessä rakentaminen tarkoittaa NCC:llä ja kuinka me edistämme yhteistyön kulttuuria? Miksi se on korjausrakentamisen työpäällikkö Markolle tärkeää? Entä millaisia haasteita Markolle on tullut vastaan yhdessä rakentamisen tiimoilta? Tästä käynnistyy neliosainen blogisarja, jossa tutustumme NCC:n neljään keskeiseen periaatteeseen: Rakennamme yhdessä Meillä on intohimona onnistua Toteutamme ja seuraamme Toimimme vastuullisesti Yhdessä rakentamisen periaate tarjoaa enemmän osaamista […]

Miksi ihmiset tulevat toimistolle?

NCC:n tekemän tutkimuksen mukaan tietotyöläiset haluavat joustoa työpaikan suhteen eli päättää pitkälti itse, missä työskentelevät. Myös toimistolle halutaan tulla. Ja kun toimistolle tullaan, siellä halutaan tavata kollegoita.

Miten mahdolliset sähkökatkot vaikuttavat työmaahan?

Sähkön hinta ja riittävyys puhututtavat, sähkökatkoksista varoitetaan. Mistä on kyse ja mitä mahdolliset katkot tarkoittavat rakennustyömailla?

Kuinka estää liikennekaaos ja tarvikkeiden katoaminen työmaalla? Tältä näyttää ratkaisu logistiikan haasteisiin NCC:n työmaalla

NCC:n We Land -työmaalla otettiin käyttöön aiempaa laajempi logistiikkaratkaisu, jonka avulla yhä useampi työmaatoimitus saadaan vastaanotettua oikealle paikalleen aikataulussa ilman välivarastointeja ja tavaransiirtoja.

Missä olet huomenna töissä ja mitä sillä on väliä?

Paikasta riippumatonta asiantuntijatyötä on tehty jo ainakin 2000-luvun alusta lähtien, mutta korona mullisti toimistotyöläisten arjen pysyvästi. Halusimme NCC:n toimistokehitystiimissä tutkia, miltä työnteon tulevaisuus näyttää ja mikä on toimiston rooli siinä kaikessa.

”Ruoholahti uudistuu klassiseksi osaksi kantakaupunkia” – palvelut ja hyvä saavutettavuus vetävät yrityksiä

Helsingin Länsisataman kaupunginosaan kuuluva Ruoholahti on kasvanut 30-vuotiaan kypsään ja kehittyvään ikään. Helsingin kaupungin projektinjohtaja Tuomo Sipilä puhuu jopa Ruoholahden renessanssista. NCC:n kehityshanke We Land tuo työpaikkana tunnetulle alueelle uuden ulottuvuuden.