Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit kymmeneen viimeisimpään kirjoitukseen. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

Merkittävät toimintatapojen uudistukset saivat Mikon palaamaan NCC:lle – Tältä muutos näyttää asuntorakentamisessa työmaainsinöörin silmin

Samoihin aikoihin, kun työmaainsinööri Mikko lähti NCC:ltä viisi vuotta sitten jatko-opintoihin, NCC:n asuntorakentamisen yksikössä alkoi sinnikäs kehitystyö kohti kestävämpiä työtapoja ja kannattavampaa liiketoimintaa.

Millaista on työskennellä Joutsenmerkki-työmaalla

Espoon Karakallioon valmistuu lokakuussa 2022 kolmen kerrostalon ja pihakannen alle asettuvan autohallin kokonaisuus, jolle haetaan Joutsenmerkki-sertifikaattia. Jotta pohjoismaisen ympäristömerkin saa, täytyy rakennettavan kohteen täyttää merkin tiukat kriteerit aina suunnittelusta alkaen.

Espoon Leppävaara: vetovoimainen nyt, yhä vetovoimaisempi jatkossa

Leppävaaran vetovoima kasvaa vuosi vuodelta niin työn tekemisen kuin asumisen ykköspaikkana. ”Nyt ollaan pääkaupunkiseudun todellisessa kasvuytimessä”, Leppävaaran alueen projektijohtaja Mika Rantala Espoon kaupungilta sanoo.

Suositun toimitilan tärkein kriteeri on edelleen sijainti

Ehkä kysymys siitä, mikä saa työntekijät tulemaan toimistolle pitäisikin kääntää muotoon, mikä saa työntekijän jäämään kotiin? NCC tekee jatkuvaa tutkimustyötä työntekemisen nykyisten ja nousevien trendien selvittämiseksi.

Tässä ovat kolme taitoa, jotka kehittyvät suunnittelupäällikkönä koulun rakentamisessa takuuvarmasti

Suunnittelupäällikkö Susanna vastaa parhaillaan Mikkeliin rakentuvan Saimaanportin yhtenäiskoulun suunnittelusta. Miten koulun rakentaminen on laajentanut hänen ammattitaitoaan? Koulun suunnitteluvaihe syvensi ymmärrystä suunnitteluratkaisuista ja kustannusten määrittämisestä Jyväskylän NCC:llä työskentelevä Susanna hyppäsi kotipaikkakunnalleen Mikkeliin rakentuvan kouluhankkeeseen mukaan jo urakkaneuvotteluiden aikaan.

Kesäharjoittelussa rakennusalan opiskelija soveltaa teoriaa käytäntöön

Kesälomakausi on päättymässä ja samoin rakennusalan harjoittelijoiden kesätyöt. NCC:llä kesä on aina erityistä aikaa, sillä silloin työmailla on yhteensä yli sata harjoittelijaa, jotka käytännössä harjoittelevat työnjohtajan ja työmaainsinöörin töitä heti haalariharjoittelun jälkeen eli kun perusasiat työmaasta ovat hallussa.

Osaamiskeskuksesta lisävauhtia vähähiiliseen rakentamiseen

NCC perusti vähähiiliseen ja resurssitehokkaaseen rakentamiseen keskittyvän osaamiskeskuksen. Se hakee ratkaisuja, jotka pienentävät omaa ja asiakkaiden hiilijalanjälkeä.

Laskentapäälliköt Sami ja Jarkko ratkovat kiperimmät pulmat yhdessä – nämä kullanarvoiset laskennan hyödyt jäisivät saavuttamatta ilman läheistä kollegaa

Monella on käsitys, että laskenta on sangen itsenäistä ja joskus yksinäistäkin puurtamista. Siksi NCC:n laskentapäälliköt Jarkko Jyväskylässä ja Sami Kuopiossa ovat lyöttäytyneet yhteen aprikoimaan laskennan haastavia tilanteita.

Itä-Pasilassa korjataan virastotaloa, jonka vanhat rakennusmateriaalit kierrätetään tarkasti

Ratamestarinkadun peruskorjaushankkeessa on tiukat kiertotalous- ja hiilijalanjälkitavoitteet. Projektin vaatimukset ovat saaneet työmaan ideoimaan uusia, hyviä ratkaisuja.

Raija Inkiläinen vastaa kiviainesalueiden lupaprosesseista

Kalliokiviaineksen louhinta ja murskaus rakennusmateriaaliksi sekä puhtaiden maa-ainesten ja kierrätysmateriaalien vastaanotto ovat kaikki luvanvaraista toimintaa. Lupaprosessit ovat paikkakohtaisia, joten lupaprosesseja on käynnissä useita yhtä aikaa.