NCC:n blogi beyondconstruction.fi

NCC ylläpitää Beyond Construction -blogia. Blogeissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Ajattelemme enemmän ja pidemmälle. Emme vain rakenna taloa, tietä, uimahallia tai toimistoa, vaan mietimme asioita monelta kantilta. Sitä on Beyond Construction. Pitkälle ajateltua rakentamista. Haluamme innostaa ja luoda vuoropuhelua sinun kanssasi, joka myös haluat ajatella enemmän. Alla on 10 viimeisintä blogikirjoitusta. Tervetuloa!

Elinkaariajattelulla tuloksia rakentamisen hiilijalanjälkeen

Energiatehokkuuteen keskittyminen on tuonut hyviä avauksia talonrakentamisen kehittämiseen, mutta jatkossa rakennusalan on yhä enemmän keskityttävä koko elinkaaren aikaisiin ympäristövaikutuksiin. Rakennustuotteiden hiilijalanjäljen pienentäminen ja kiertotalouden mahdollistaminen edellyttävät rakenne- ja tuotevalintoihin keskittymistä kaikista elinkaaren näkökulmista.

Mondo on dynaaminen ja näkyvä toimistomajakka Aviapoliksessa

Vantaan lentokenttäkaupunkiin, Aviapolikseen, on suunnitteilla upea toimitilamaailma, Mondo. Mondo nousee Aviapoliksen korkeimmalle kukkulalle, näkyvälle paikalle Lentoasemantien varteen. Mondossa maailma on lähellä, lentoasema on vain yhden junapysäkin päässä ja kiitoradan valot näkyvät toimiston ikkunasta.

Elinkaarikouluissa opettajat ja oppilaat keskittyvät olennaiseen

NCC:n elinkaaripalvelut antavat kiinteistölle pitkän käyttöiän. Elinkaarisopimukset tuovat asiakkaalle mielenrauhaa, sillä korjauspalvelut ja huoltotoimet on keskitetty samalle toimijalle. Kiinteistön kunto on turvattu vuosiksi eteenpäin ja käyttäjät voivat keskittyä omaan toimintaansa.

Onnistunut harjoittelu on täynnä mahdollisuuksia ja monipuolisia tehtäviä

Haalariharjoittelu on perinteisesti opiskelijoiden urapolun ensimmäinen etappi NCC:llä. Uudet työkaverit ja isot rakennustyömaat tuntuvat jo itsessään jännittäviltä asioilta, mutta vielä mielenkiintoisemmalta harjoittelu tuntuu silloin, kun työmaalle on päätynyt alanvaihdon siivittämänä.

Miksi puhdistaa lunta?

Takanapäin on toukokuu, josta tuli tilastoiduista helteisin. Talven lumet ovat sulaneet, talvella levitetyt hiekoitussepelit siivottu pois kaduilta, eikä talvesta ole jäljellä kuin muistot. Näin ei kuitenkaan ole lumenkaatopaikoilla, joihin kaduilta ja pihoista auratut lumet talvella kuljetettiin.

Musta lupiini saattaa tuoda ratkaisun lupiiniongelmaan

Musta lupiini on yksi NCC:n yhteistyöhankkeista luonnonsuojeluyhdistys Villi vyöhykkeen kanssa. Hankkeessa testataan tuhkan vaikutusta lupiinin leviämisen estämiseksi. Musta lupiini -hankkeen asiantuntijat, NCC:n kiviaineksen projektipäällikkö Marjo Sairanen, Villi vyöhyke ry:n puheenjohtaja Jere Nieminen ja graduntekijä Anna Tuominen kertovat tarkemmin aiheesta.

Kustannustehokas täydennysrakentaminen on yleistyvä tapa vastata asuntotarpeisiin

Täydennysrakentaminen on tämän hetken trendisana. Olemassa olevan kaupunkirakenteen täydentäminen on yhä merkittävämpi osa rakentamista erityisesti suuremmissa kaupungeissa. Täydennysrakentamisella on hyötyjä sekä alueelle että tilaajalle.

Mitä digitalisaatio tarkoittaa asfalttialalla?

Asfalttitöistä ei aivan ensimmäisenä tule mieleen digitaalisuus, mutta ala yllättää. NCC:n Manu Marttinen kertoo, miten digitaalisuus on jo arkipäivää myös asfalttialalla. –Emme ehkä ole ihan talonrakennuksen tasolla, jos vaikka siellä käytettävää tietomallinnusta ajatellaan, mutta olemme tehneet paljon ja ainakin sen, mikä tällä hetkellä tuntuu järkevältä toteuttaa.

Fredriksberg toi stadin trendikkäimmät toimitilat Vallilaan

Vallilan trendikkääseen Konepajan kortteliin rakentui rouhea ja viihtyisä Fredriksberg. Talo istuu ympäristöönsä kuin olisi siinä aina ollut. Fredriksberg erottuu toiminnoiltaan totutusta toimistotalosta raikkaalla ja modernilla tavalla.

Miten kehitämme kestäviä ja eläviä ympäristöjä kasvavissa kaupungeissa

Kun me NCC:llä työskentelemme kaupunkikehityksen parissa, on äärimmäisen tärkeää, että kehitämme ympäristöjä, jotka vastaavat sekä nykyisiin että tuleviin vaatimuksiin. Se koskee sekä ulko- että sisäympäristöjä.