Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit kymmeneen viimeisimpään kirjoitukseen. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

Rakennusala todistaa valmiutensa digitalisaatioon haastavina aikoina

Teknologian käytön ja digitalisaation on perinteisesti katsottu olevan rakennusalalla muita vastaavia aloja vähäisempää. Omasta näkökulmastani johtavan pohjoismaisen rakennusyhtiön tietohallintojohtajana asia näyttäytyy toisin.

”NCC:n arvopohjalla voi turvallisilla mielillä kohdata asiakkaan kuin asiakkaan”

NCC:n asfalttiliiketoiminnan myyntijohtaja Juuso Lukkarisen mielestä NCC on hyvä paikka työskennellä muuttuvassa maailmassa. Yhtiön arvopohja on hänen mukaansa ollut edellä aikaansa ja se näkyy nykypäivän tekemisessä.

NCC Green Asphalt mahdollistaa lähes 70 prosentin CO2-päästövähennykset

NCC Green Asphaltin valmistuksessa voidaan käyttää vihreää sähköä, matalalämpötekniikkaa ja kierrätettyä asfalttia tai näiden yhdistelmiä. Tulevaisuudessa käytetään myös biopolttoaineita. Perinteisellä menetelmällä massaa valmistettaessa syntyy noin 40 kg hiilidioksidia asfalttitonnia kohden, kun Green Asphaltilla päästövähennys on lähes 70 %.

Kuivaketju10- ja Terve Talo -toimintamallit tukevat rakentamisen olosuhteiden hallintaa hankkeen kaikissa vaiheissa

Laadin opinnäytetyöni aiheesta Kuivaketju10- ja Terve Talo -toimintamallit suhteessa NCC:n toimintajärjestelmään. Ideana oli tutkia ja vertailla Kuivaketju10- ja Terve Talo -toimintamalleja sekä selvittää, miltä osin NCC:n oma toimintajärjestelmä vastaa näitä malleja.

Digi-insinööri älyllistää rakentamisen prosessia ja tekee todeksi toimenkuvaa, jota ei muutama vuosi sitten ollut vielä olemassa

Digitaalisuus edustaa rakennusalalla innovatiivisuutta ja nykyaikaa, vaikka se on monille vielä pakkopullaa pahimmasta päästä. NCC:n ensimmäinen digi-insinööri Eero-Pekka Piipponen puhuu työstään kynnyksenä, joka muidenkin täytyisi rohkaistua ylittämään.

Petri Paavilainen: ”Nuorena kannattaa tehdä paljon erilaisia hommia. Niistä saa aina perspektiiviä ja kokemusta elämään ja työuralle”

Suunnittelutoimisto Optiplanilla korjausrakennuttamisen palveluista vastaava Petri Paavilainen on ehtinyt olla monessa mukana. Kattavasta kokemuksesta on hyötyä myös rakennusalalla ja suunnittelussa, jonka parissa Petri viihtyy hyvin.

An unforeseen turn of events

A couple of months since the first, and so far the only gathering in Solna has passed, and we’re finding ourselves in a situation none of us could have foreseen. Our workdays have been turned upside down, and we are forced to adapt and find new ways of working, despite everything that’s going on.

NCC:n asfaltti- ja kiviainesliiketoiminnassa tehdään konkreettisia päästövähennyksiin ja biodiversiteettiin vaikuttavia tekoja

Päästölaskenta ja tekninen osaaminen ovat kehittyneet niin, että asfaltti- ja kiviainestoiminnassa pystytään päästövähennyksiä osoittamaan jo hyvin konkreettisilla teoilla ja laskelmilla. Jopa pölyttäjien suojeleminen nähdään liiketoimintaa tukevaksi teoksi.

Miten työturvallisuusjohtaminen kehittyi viime vuosikymmenellä?

Kun vuosikymmen vaihtui, on aika katsoa taaksepäin ja kerrata, mitä työturvallisuudessa saatiin viimeisen kymmenen vuoden aikana aikaiseksi. NCC:n talonrakentamisen työpäälliköt Mikko Mäkelä pääkaupunkiseudun asuntorakentamisesta sekä Ilkka Kujala Jyväskylästä ovat olleet mukana viemässä muutosta eteenpäin.

”Minusta piti tulla lääkäri, mutta päädyin rakennusalalle, enkä ole katunut.”

NCC:n asfalttiyksikön aluejohtaja Ilmo Hyypästä ei tullut lääkäriä, mutta sen sijaan rakennusala on tarjonnut hänelle vaihtelevia tehtäviä ja konkreettisia lopputuloksia. Ala on Ilmon mukaan muuttunut hyvään suuntaan ja turvallisuusasenne on selvästi parantunut.