Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit kymmeneen viimeisimpään kirjoitukseen. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

”Puutun tarvittaessa epäkohtiin ja pyrin kehittämään turvallisuutta käytännönläheiseksi.”

NCC:n työturvallisuusviikolla koko henkilöstö pysähtyy pohtimaan, miten hyviä käytäntöjä vahvistetaan ja mitä voidaan tehdä turvallisuusnäkökulmasta katsottuna paremmin. Turvallisuus on yhteinen asia, mikä ylittää myös yritysrajat.

Rakentamisen ensi metreillä pohditaan kaivantovesiä ja kaivannon tuentaa

Kun työmaan alussa on paikalla maarakentamiseen perehtynyt työnjohtaja, ongelmat ja riskipaikat taklataan kokemuksella ja varmuudella.

”Työmaainsinööri on asiantuntija, joka auttaa asioiden etenemisessä ja tukee työnjohtajia”

Työmaainsinöörimme Antonio Nikolov kannattaa rutiinien automatisointia ja suoraviivaistamista digitaalisuuden avulla. Digitaalisen päiväkirjan avulla hän voi helposti tarvittaessa palata aiemmin esillä olleisiin teemoihin.

NCC:n Elina Reiman: ”Mielekäs tekeminen ja onnistumisen elämykset sitouttavat”

Elina Reiman työskentelee NCC:n kiviainestoiminnan hankintapäällikkönä. Hän vastaa myös kiviaineksen ympäristö- ja laatusertifiointityöstä. Asiantuntijatyö sisältää paljon vastuuta, samalla hyvä yhteistyö ja työn kiinnostavuus antavat Elinan mielestä energiaa mennä eteenpäin.

Mitä EU-taksonomia tarkoittaa käytännössä?

Viime viikolla kirjoitin blogin kehityskulusta kohti EU-taksonomiaa. Seuraavassa on hiukan perustietoja EU:n taksonomia-asetuksesta. Kyseessä on luokittelumekanismi, jolla arvioidaan sijoitusten ympäristövaikutuksia.

Taksonomia on yhteinen ponnistus

Maailman kantokyvystä niin ekologisesti kuin myös sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta on oltu huolissaan jo vuosikymmeniä. Alkuperäiskansojen luontosuhteeseen on aina kuulunut kunnioitus luonnon tarjoamaa elantoa kohtaan.

Vastaava työnjohtaja Pekka Salonen: Mitä enemmän on mahdollisuus olla erilaisissa hankkeissa, sitä enemmän oppii

Pekka Salonen työskentelee NCC:llä vastaavana työnjohtajana. Ennen nykyistä rooliaan asuntorakentamisen puolella hän on työskennellyt NCC:llä silta-, toimitila- ja korjausrakentamisessa. Sitä kautta hän on oppinut uusia ja erilaisia toimintatapoja jaettavaksi muillekin.

Vanha toimistotila muutetaan yhteistyöllä lämminhenkiseksi perhekeskukseksi

Kiinteistö Oy Espoon Asemankulman peruskorjauksen yhteydessä vanhat toimisto- ja tuotantotilat muunnetaan nykyaikaisiksi, turvallisiksi ja terveellisiksi tiloiksi Espoon uuden perhekeskus Campuksen käyttöön.

Miten onnistunut rakennushanke tehdään?

Liiketoiminnan tarkoitus on luoda omistajilleen tuottoa, mutta sen voi tehdä tavalla, missä kaikki saavat sen, mitä ovat hakemassa. Usein myös aivan pyyteettömästi auttamalla saa paljon merkityksellisiä asioita, joskus jopa rahaa.

Työnjohtaja Niklas Meriläinen: ’’Työssä on tärkeintä olla oma rehellinen itsensä’’

Niklas kouluttautui talonrakentajan aliurakointitehtävistä työnjohtajaksi ja haki NCC:lle töihin. Koulutusta tarvitaan, mutta ennen kaikkea Niklas haluaa painottaa innostuneen asenteen ja rehellisyyden tärkeydestä urakehityksessä.