Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit kymmeneen viimeisimpään kirjoitukseen. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

Virtuaalikypärä päässä kohti yhdistettyä todellisuutta

Virtuaalikypärän kautta rakennustyömaan suunnitelmat avautuvat uusin silmin täysin uudessa ja helposti hahmotettavassa ulottuvuudessa. Uusin teknologia on nyt rakennustyömaakäytössä ensimmäistä kertaa Leppävaaran Hatsinanpuistossa, OOPS’in työmaalla.

Kokemuksia Strategic Leadership -koulutuksesta

Muutama viikko sitten päättyi tämänvuotinen NCC:n ja Tukholman kauppakorkeakoulun yhteistyönä järjestettävä Strategic Leadership Program. Olen luonnostellut mielessäni sitä kokonaisuutta, jota käsittelimme koulutuksen aikana.

”Yritän aina löytää kaikesta sen positiivisen puolen, vaikka olisi kuinka haastava päivä” 

Rakennusmiehenä työskentelevä Timo ylläpitää arjessa hyvää työvirettä: "Otan toiset huomioon ja minulle on tärkeää, että kaikilla on mahdollisimman hyvä fiilis olla töissä. Tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa ja juttua kyllä riittää.

”Kaiken tekemisen keskiössä on hyvä johtaminen.”

Merikasarmin vastaavan työnjohtajan Tuomas Nousiaisen sydän sykkii korjausrakentamiselle. Työpäivät ja hankkeet ovat monipuolisia, mutta kaikkein parasta ovat yksikön hyvä henki ja yhteen hiileen puhaltava työmaaporukka.

”Heti ensimmäisessä työnjohtoharjoittelussa tuli sellainen fiilis, että tänne olisi kiva jäädä.”

Työnjohtajana pääkaupunkiseudun asuntorakentamisessa toimiva Yusuf Abdifatah oli opiskeluaikana kahtena kesänä harjoittelussa NCC:llä. Yusuf vaikuttui työilmapiiristä niin, että opinnäytetyön kirjoittamisen jälkeen hän tuli saman tien töihin NCC:lle.

Kiinteistökehittäjä kukoistavan kaupunkiympäristön taustalla – tietomallit ja teknologia mahdollistajana

Rakennus- ja kiinteistöala on yksi maailman isoimpia ympäristövaikutusten aiheuttajia. Onkin luontevaa, että pitkällisesti on etsitty ja kiihtyvällä tahdilla etsitään erilaisia ratkaisuja kestävämpään rakentamiseen ja rakennusten käyttöön.

”Omaan työhön saa tukea, kun on joka alan asiantuntijoita ympärillä.”

Pari vuotta sitten Savonian ammattikorkeakoulusta valmistunut Petro Hänninen on käynyt läpi NCC:n harjoittelijaohjelman ja viihtyy nykyään työnjohtajan hommissa Kuopiossa. Seuraava työmaa Petrolla on Taidelukio Lumit, jonka rakentaminen alkaa lokakuun viimeisellä viikolla.

”Meillä on tarjota erilaisia tehtävänkuvia mielenkiintoisten projektien yhteydessä”

NCC:n toimitilarakentamisen suunnittelujohtaja Mika Ukonmaanaho kehottaa nuoria aina kysymään uusia mahdollisuuksia, jos eri tehtävät kiinnostavat. Hän muistuttaa, että NCC:llä mielellään kasvatetaan nuorista pitkän linjan NCC:läisiä.

Musta lupiini -tutkimushanke ei tuonut toivottua ratkaisua

NCC:n vuosia kestänyt tutkimushanke ”Musta lupiini” on päättynyt. Ideana oli kehittää puutuhkan avulla maa-ainesseos, joka estäisi lupiinia leviämästä. Lupaavan alun jälkeen lupiini ei kuitenkaan lopulta talttunut.

Julkisivu, fresko ja luovutuksen aika – blogikuulumisia Kuopion museon työmaalta

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennushanke on valmistunut. Kirvesmies Jukka Laurio kirjoitti museon työmaalta blogia, jossa hän kertoi mietteitään ja työmaan kuulumisia. Tässä on kooste blogeista hankkeen viimeiseltä vuodelta, jonka aikana mm.