Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit kymmeneen viimeisimpään kirjoitukseen. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

”Meillä on tarjota erilaisia tehtävänkuvia mielenkiintoisten projektien yhteydessä”

NCC:n toimitilarakentamisen suunnittelujohtaja Mika Ukonmaanaho kehottaa nuoria aina kysymään uusia mahdollisuuksia, jos eri tehtävät kiinnostavat. Hän muistuttaa, että NCC:llä mielellään kasvatetaan nuorista pitkän linjan NCC:läisiä.

Musta lupiini -tutkimushanke ei tuonut toivottua ratkaisua

NCC:n vuosia kestänyt tutkimushanke ”Musta lupiini” on päättynyt. Ideana oli kehittää puutuhkan avulla maa-ainesseos, joka estäisi lupiinia leviämästä. Lupaavan alun jälkeen lupiini ei kuitenkaan lopulta talttunut.

Julkisivu, fresko ja luovutuksen aika – blogikuulumisia Kuopion museon työmaalta

Kuopion museon peruskorjaus- ja laajennushanke on valmistunut. Kirvesmies Jukka Laurio kirjoitti museon työmaalta blogia, jossa hän kertoi mietteitään ja työmaan kuulumisia. Tässä on kooste blogeista hankkeen viimeiseltä vuodelta, jonka aikana mm.

”Koskaan tiedä, milloin joku kymmenen vuotta vanha idea voi yhtäkkiä tulla ajankohtaiseksi. Ei pidä lannistua ensimmäisestä takaiskusta.”

Turun hankekehitysjohtaja Janne Alho on ehtinyt olla kiinteistökehittämisessä mukana lähes kaikissa rooleissa. Työelämän tärkeinä ohjenuorina Jannella on positiivisuus ja periksiantamattomuus, ja se ajatus, että kaikista hankkeista voi luoda bisneksen.

”Rakennusala tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja erilaisia työtehtäviä”

Työmaa- ja projekti-insinöörin työt ovat vaihtelevia ja haastavia. NCC:läinen Ulla kokee tärkeäksi päästä projekteihin mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jolloin voi antaa tuotannon näkemystä suunnitelmiin ja erilaisiin toteutusratkaisuihin.

Mitä hiilijalanjälkikieltä Sinä puhut?

On World Green Building Week ja hyvä aika pysähtyä miettimään, miten olemme kehittäneet rakennetun ympäristön ratkaisuja kohti hiilineutraaliutta. Tahtotila hiilineutraaliudelle ja kiertotalouden ideaalin saavuttamiselle on kovempi kuin koskaan.

”Hankekehittäjänä toimenkuvaani kuuluu paljon sekä vuorovaikutusta että tutkimustyötä. Minusta se on täydellinen introvertti-ekstrovertti-yhdistelmä.”

Liza Ageevan tie NCC:llä on kulkenut juristista hankekehittäjäksi ja Pietarista Helsinkiin. Roolit ovat olleet monipuolisia ja tehtävät haastavia, mutta esimiehiltä ja kollegoilta on onneksi aina voinut saada tukea ja sparrausta.

”Ensimmäisillä työviikoilla uudessa paikassa on valtava vaikutus siihen, millainen fiilis työpaikkaa kohtaan muodostuu.”

Eini Hakulinen on vahvistanut NCC:n pääkaupunkiseudun assistenttitiimiä nyt tasan vuoden verran. Värikkään työhistoriansa ansiosta Einillä on nykyään rautaiset hermot ja kykyä nauraa silloinkin, kun töissä sattuu odottamattomia kommelluksia.

”Opitaan yhdessä tunnistamaan vaarat ja varmistetaan, että työ voidaan tehdä turvallisesti.”

NCC:llä vuosittain järjestettävän Awareness Dayn myötä esittelemme työturvallisuuspäällikkö Hannu Heinon. Hän on ollut NCC:llä töissä pian 32 vuotta. Pitkä NCC-ura sisältää monia eri tehtäviä eri toimialoilla ja onkin oiva esimerkki ison talon uramahdollisuuksista.

”Yhteistyö ja työkavereiden välinen kanssakäyminen on kaiken a ja o”

NCC:n asfaltin laboratoriomestari Petteri Pienimaa arvostaa keskustelua ja rentoa ilmapiiriä ja pyytää asfaltin laadusta mielellään palautetta suoraan asfaltintekijöiltä. Juuri 60 vuotta täyttäneellä konkarilla on hyviä vinkkejä työelämään.