Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit kymmeneen viimeisimpään kirjoitukseen. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

Aamukahvivieras Erno Koskenmäen mielestä onnistunut kesäharjoittelu haastaa ja vie jatkuvasti uusiin tilanteisiin

Metropoliassa talotekniikan tutkinto-ohjelmaa LVI-urakointipuolella opiskeleva Erno Koskenmäki suorittaa parhaillaan Helsingin Fredriksbergin D-talon työmaalla kolmatta kesäharjoitteluaan. Syksyllä on edessä paluu kouluun vielä hetkeksi ja siinä samalla pitäisi yrittää pohtia, millainen työura voisi kiinnostaa tulevaisuudessa.

Ohkolan kiviainesalueelle otetaan vastaan vieraslajikasviperäisiä maa-aineksia ja muita erikoismaita

On vastuullista hävittää vieraslajikasvit tontilta. Kun kasvit on hävitetty, jäljellä on vielä maata, jossa kasvit elävät. NCC ottaa nyt vastaan vieraslajiperäistä maa-ainesta Mäntsälän Ohkolaan, jossa kasvien kasvu maaperästä estetään.

Tekoäly tukee suunnittelua NCC:ssä

Pääsin pilotoimaan tekoälypohjaisen Spacemaker-työkalun käyttämistä rakennushankkeiden suunnittelussa. Pilotin aikana testattiin, löytyisikö uudesta työkalusta apua analyysien nopeampaan tekoon, työvaiheiden keventämiseen sekä projektien tehostamiseen.

Tutkimuskohteena tulevaisuuden monipuolinen pysäköinti ja sen vähähiilisyyshaasteet

Tulevaisuuden kaupunkirakentamisen trendinä on vähähiilinen rakentaminen sekä kestävä ja monipuolinen liikkuminen. Tämä luo sekä mahdollisuuksia että haasteita tarvittavien autopaikkojen rakentamiselle, ja se taho, joka näihin mahdollisuuksiin tarttuu, pääsee ensimmäisten joukossa olemaan osa tätä uutta kaupunkikuvan tulevaisuutta.

Aamukahvivieraamme Pekka Aarnio työskentelee yrittäjänä vielä 80-vuotiaana

Pekka Aarniolla on kiire, paljon ei nyt ehtisi kahvia juoda. Kuormia saapuu NCC:n Mäntsälän Ohkolan maanvastaanottoon rakennustyömailta ja kasaa pitää rakentaa huolella. Miten on mahdollista, että 80-vuotias yrittäjä on töissä edelleen ja on yhä työkykyinen?

Betoni kuivuu – ketä kiinnostaa?

Lahdessa aloiteltiin uuden monitoimitalon rakentamista pari vuotta sitten. Aikana, jolloin Rakokiven Maalarinpolun ja Moreeniraitin kulmassa ei ollut vielä kuoppaakaan kaivettuna, starttasi myös Terve betonirakenteinen koulu -kehityshanke kulkemaan varsinaisen rakennustyön rinnalla.

Aamukahvivieras Mikko Kiiveri vaalii keskusteluja kollegojen kanssa

NCC:n asuntorakentamisen tuotantoinsinööri Mikko Kiiverillä on tavoite olla tiiviisti yhteydessä muihin, myös ennalta tuntemattomiin kollegoihin, sillä Mikon mukaan parhaat ajatukset syntyvät keskusteluista: ”Miten hyvä fiilis ajatustenvaihdosta ja uusista ajatuksista tuleekaan!”

Opiskelijat Aleksi, Emmi ja Andy etenevät NCC:n harjoitteluohjelmassa askel askeleelta kohti työelämää

Tänä vuonna NCC:n työmaille saapuu reilut 100 harjoittelijaa ympäri Suomea. Rakennusalan tulevista ammattilaisista halutaan pitää hyvää huolta ja varmistaa heidän työssäoppiminen. Siksi myös harjoittelijoita ohjaavia NCC:läisiä koulutetaan valmentajan rooliinsa.

Toni Easton arvostaa työkavereissaan ammattitaitoa ja kekseliästä huumoria

Laatu- ja ympäristöpäällikkö Toni Easton toteuttaa nykyisessä työssään samaa ajatusta, kuin aikaisemmassa roolissaan vastaavana työnjohtajana, mutta vain eri näkökulmasta: hän pyrkii itse näyttämään teoillaan esimerkkiä, edistää yleistä kehitystoimintaa sekä kuuntelee ja auttaa muita aina tarvittaessa.

HR-johtaja Riikka Ikonen panostaa yhteistyöhön bisneksen kanssa

Viikon aamukahvivieraamme, HR-johtaja Riikka Ikonen, tekee tiivistä yhteistyötä liiketoiminnan kanssa. Iloa työhön tuovat kehityshankkeiden eteneminen ja positiivinen palaute. Huomenta Riikka, mitä tänään päällimmäisenä mielessä? Paljon on erilaisia kehitysjuttuja suunnitelmissa ja mielessä.