Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit viimeisimpiin kirjoituksiin. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi 

Koulusuunnittelun ytimessä on käyttäjälähtöisyys

Toimiva koulu on viihtyisä, terveellinen ja turvallinen. Koulurakennushanke on kokonaisvaltainen prosessi, jolla vastataan oppimisen moninaisiin tarpeisiin, kestävän kehityksen vaatimuksiin ja teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Lähilämpöä yli kilometrin syvyydestä geotermisellä teknologialla

NCC:n juuri valmistunut korttelikokonaisuus, Riihitonttu, Espoon Niittykummussa, on kiinteistösijoitusyhtiö Nrepille toteutettu kolmivaiheinen asuntoprojekti. Nrepillä on kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet, jotka kattavat koko rakennuksen elinkaaren.

Mistä puhutaan, kun puhutaan vähähiilisestä rakentamisesta?

Rakennetulla ympäristöllä on tärkeä merkitys ilmastonmuutoksen hillinnässä ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Nyt suunniteltavien ja rakennettavien kiinteistöjen on oltava vähähiilisiä, kustannustehokkaita ja vaikkapa erilaisista sään ääri-ilmiöistä johtuvaa rasitusta kestäviä koko elinkaarensa ajan.

Myyrmäen kirkossa on erityinen akustiikka, jota suojellaan peruskorjauksessa – pienetkin muutokset vaikuttavat

Akustiikkasuunnittelija Eija Halme-Salo ja arkkitehti Riikka Hautala ovat miettineet yhdessä parhaita korjausratkaisuja Myyrmäen kirkon alkuperäisen hienon akustiikan säilyttämiseksi, kun kirkossa tehdään peruskorjausta.

We Land on toimistoarkkitehtuurin taidonnäyte – aurinko hehkuu kupari-lasijulkisivuista Ruoholahden tiiviisiin kortteleihin

Helsingin Ruoholahdessa meren läheisyys ja alueen teollinen historia inspiroivat arkkitehti Juha Mäki-Jyllilää, kun hän aloitti We Landin toimistotalon suunnittelun vuonna 2018: ”Tavoittelimme alusta lähtien arkkitehtuuria, joka sopii ympäröivään isojen rakennusten hallitsemaan kaupunkimaisemaan, mutta tuo siihen uutta ja raikasta ilmettä.

Allianssimalli tuo sairaalarakentamiseen joustavuutta

NCC:n onnistuneesti toteuttama allianssimalli takaa tavoitellun lopputuloksen monimutkaisemmissakin projekteissa. Sen joustavuutta on hyödynnetty menestyksekkäästi Oulun suuressa sairaalahankkeessa.

Oulun sairaalatyömaalla seurataan rakentamisen työvaiheita entistä tarkemmin – tekoälyavusteinen Buildots työnjohdon apuna

NCC on käyttänyt Pohjoismaiden ensimmäisenä maailmalla palkittua tekoälyavusteista Buildots-toteumanseurantajärjestelmää. Suomessa Buildots on ollut käytössä jo kuudella NCC:n työmaalla ja Tanskassa kahdella.

Miten tehdään matala hiilijalanjälki kohtuuhintaisessa asuntotuotannossa rakentamisen laadusta tinkimättä?

Espoon Asunnot ja Asuntosäätiö halusivat toteutettavaksi yhteisen Joutsenmerkki-korttelin matalalla hiilijalanjäljellä ja ARAn hyväksymään hintatasoon. Hankkeella haluttiin osoittaa, että kohtuuhintaisessakin rakentamisessa hiilijalanjälkeä voidaan pienentää hyvällä suunnittelulla ja Joutsenmerkki-toteutuksella.

NCC otti ensimmäisenä rakennusalalla käyttöön korkealla työskentelyn koulutusvaatimuksen – toimenpide havaittiin pian käänteentekeväksi hyödyksi

NCC:llä tiedostettiin jo muutama vuosi sitten korkealla työskentelyn olevan paitsi erityisen riskialtis työvaihe, myös erityistä huomiota vaativa kehityskohde. Nyt korkealla työskentelyyn vaaditaan työmailla hyväksytysti suoritettu koulutus.

MTV:n uniikki ja vastuullinen uusi Pöllölaakso syntyi tiiviissä yhteistyössä NCC:n kanssa

Kun Pöllölaakso laskeutui Helsingin Vallilan Konepajan alueelle, alkoi MTV Oy:n uusi aika. Uniikit toimitilat syntyivät NCC:n kanssa yhdessä kehittäen ja toisilta oppien. Kantavana teemana toiminut vastuullisuus on jo tuottanut konkreettisia tuloksia.