NCC:n blogi

NCC ylläpitää blogia. Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Haluamme innostaa ja luoda vuoropuhelua sinun kanssasi. Alla on 10 viimeisintä blogikirjoitusta. Tervetuloa!

Kesäharjoittelu on juuri niin opettavainen ja antoisa kuin siitä itselleen tekee

Sara Salmu ja Pyry Kasurinen viettivät menneen kesän THL:n uudisrakennustyömaalla työmaainsinööri- ja työnjohtoharjoitteluissa. Lähtökohdat kesäharjoittelulle olivat molemmilla hieman erilaiset: Pyry oli ehtinyt toimia jo useamman vuoden talonrakentajan työssä ennen päätöstä jatkokouluttautua rakennusinsinööriksi.

Osallistaminen innostaa sidosryhmät keskusteluun

NCC:n kiinteistökehitys osallistaa jatkuvasti eri sidosryhmiä hankesuunnitteluun ja kokeilee uusia tapoja näkemysten keräämiseen. Eelis Rytkönen, Marjo Totro ja Markus Pahikkala kokosivat Espoon Lähiöfest-viikolla Sellon kirjastossa asukkaiden ideoita ja toiveita palveluista Leppävaaran Hatsinanpuistoon.

Asfalttityöntekijät huolissaan liikenteen ylinopeuksista

Moni tien päällä kulkeva, ja varsinkin siellä työtä tekevä, tuntee välinpitämättömyyden kasvaneen liikenteessä. NCC:n asfalttityöntekijöiden palautteesta käy ilmi, että liikenne pelottaa. Yötyöt lisäävät riskejä.

Tiistilän koulun kymppiluokka kaupunkiopissa rautatieaseman hotellityömaalla

NCC kutsui ryhmän yläkoululaisia Helsingin rautatieaseman hotellityömaalle osana Lähiöfest-yhteistyötä. Yhden aamupäivän aikana nuoret näkivät korjauskohteen arkea ja saivat uutta tietoa aina hankesuunnittelusta vesikattojen rakentamiseen.

NCC mukana Espoon Lähiöfestillä – viihtyisä ja elävä kaupunkiympäristö rakennetaan yhdessä

Toimistokompleksien pelloille rakentamisen aika on ohi, sillä ihmiset haluavat toimivampaa arkea. NCC:n käynnissä olevissa hankkeissa Espoossa yritykset ja toimitilat tulevat osaksi kaupunkimaisemaa ja ihmisten elämää ympäri vuorokauden.

Työmatkapyöräilyn suosion tulisi näkyä tulevaisuudessa enemmän myös talojen rakentamisessa

Miten työmatkapyöräily tulisi huomioida rakentamisessa? Miten pyöräilyyn voisi kannustaa toimitilojen avulla? Tutkin opinnäytetyössäni toimitilarakentamista ja pyöräilyä. Tutkimusta hyödyntäen suunnittelin rakennuksen, jossa työmatkapyöräilijät ja heidän kulkuneuvonsa on huomioitu poikkeuksellisen laaja-alaisesti.

Vähennetään hiiltä yhteen hiileen puhaltamalla

Rakentamisen ilmastovaikutuksiin ollaan puuttumassa uudistamalla lainsäädäntöä, tavoitteena siirtyä kohti vähähiilistä rakentamista. Miten tämä onnistuu käytännössä? Opaali-talo ja Joutsenmerkitty Kaskelantie ovat esimerkkejä siitä, että yhteistyöllä on mahdollista pienentää hiilijalanjälkeä.

Onnistuuko NCC tavoitteessaan puolittaa CO2-päästöt vuoteen 2020 mennessä?

NCC:ssä jokaiselle kestävän kehityksen osa-alueelle on asetettu seurattava tavoite. Haluamme mm. alentaa päästöjä, vähentää jätteitä sekä olla monimuotoisia ja eettisiä. Tässä vaiheessa saatavilla ovat vuoden 2018 tulokset ja kolmen vuoden seurannan jälkeen voimme jo selvästi nähdä mihin suuntaan toimintamme on kehittynyt.

Turvallinen ja monimuotoinen työyhteisö tuo parhaan tuloksen

NCC:ssä jokaiselle kestävän kehityksen osa-alueelle on asetettu tavoite, jonka edistymistä myös seurataan. Haluamme mm. alentaa päästöjä, vähentää jätteitä sekä olla monimuotoisia ja eettisiä. Tässä vaiheessa saatavilla ovat vuoden 2018 tulokset ja kolmen vuoden seurannan jälkeen voimme jo selvästi nähdä mihin suuntaan toimintamme on kehittynyt.

VDC-tiimin uusi vetäjä Riku Laiho: ”Jotta asioita pystyy kehittämään, täytyy olla myös itse konkreettisesti tekemisessä mukana”

Riku Laiho aloitti vastikään NCC:llä uutena VDC-tiimin vetäjänä. Työmaatausta ja käytännön kokemus ohjelmistopuolelta luovat selkärangan asiantuntijuudelle, jota Riku haluaa hyödyntää tuomalla digitaaliset työkalut luontaiseksi osaksi rakentamisen prosessia.