Blogi

Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, työelämästä ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Tässä linkit viimeisimpiin kirjoituksiin. Lisää löydät blogisivustoltamme osoitteessa blog.ncc.fi.

Ennakoiva tiedon jakaminen kasvattaa yhteistä hyötyä — Näin ’’toteuta ja seuraa’’ -toimintatapa näkyy NCC:llä työmaan arjessa

Miksi ’’Toteuta ja seuraa’’ – on meillä NCC:llä tärkeä toimintatapa? Miten se auttaa meitä viemään projektit maaliin johdonmukaisesti? Vastaava työnjohtajamme Arttu kertoo, miten onnistumme pääsemään hankkeissamme laadukkaaseen lopputulokseen.

Espoon Kiviruukista kasvavan cleantechin uusi vetovoima-alue – valtteina saavutettavuus ja klusterin muut toimijat

Espoon Kivenlahden kainalossa sijaitseva Kiviruukki saa lähivuosina uuden elämän tuoden alueelle innovatiivista elinvoimaa ja vetovoimaa. Mukana on myös NCC:n ainutlaatuinen puhtaan teknologian kiinteistökehityskohde Cleantech Garden.

Toimitilojen vuokraus on monen tekijän summa – mutta yksi on ylitse muiden

Työntekemisen trendit ovat muuttuneet ja sitä myöten myös toimitilojen tarve. NCC:llä toimitilojen vuokraukseen erikoistunut tiimi tekee markkinoinnin kanssa kaikkensa, jotta vuokralaiselle löytyy paras ratkaisu.

Kaunista Luonnon monimuotoisuuden päivää! Tiedätkö, miten NCC:llä ahkeroidaan kiviaineksen elävän luonnon hyväksi?

Kansainvälistä Luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin päivää vietetään 22.5. Meille NCC:llä aihe on tärkeä. Ja erityisesti kiviainesalueillamme pystymme vaikuttamaan. Joko tunnet NCC Kielo® -konseptin?

Mitä jos toimisto olisi tosi makee paikka? Ja siellä fiilis, että voi vapaasti olla oma itsensä?

Yritykset haluavat tehdä toimistosta nyt houkuttelevan paikan, missä henkilöstö viihtyy, inspiroituu ja suorastaan syttyy. NCC:llä on tarjota juuri sellainen paikka. Rouheanraikas, aito helsinkiläinen ja taatusti ajan hermolla: Axelsberg Konepajalla Vallilassa.

Kattokerroksen pelastaminen vaati korjausrakentajalta kolme rakennuslupaa ja ennakkoluulotonta ideointia – ”Jäljellä ei ollut ainuttakaan kantavaa seinää”

Korjausrakentamisen suunnittelupäällikkömme Ville Laankoski kertoo, millaisilla oivalluksilla hän tiimeineen onnistui säilyttämään vanhan KY-talon kattokerroksen Kulma21-hankkeessa ilman kantavia rakenteita.

Kiire – nyt ei ehdi miettiä pikkujuttuja! Vauhtisokeus saattaa olla yksi merkittävin syy työturvallisuuspuutteisiin

Oulun sairaalan F-rakennuksen työmaalla on 250 ihmistä töissä ja kaikki yrittävät suoriutua omista työvaiheestaan annetussa aikataulussa, mikä on tiukka. Kuka siinä nyt ehtii jälkiä siivota?

Miten kiviainestoiminnassa vaalitaan turvallisuuskulttuuria? – Takana jälleen yksi onnistunut vuosi ilman tapaturmia

Kiviainestoiminnassa koneet ovat isoja ja materiaalit painavia. Kallion louhiminen, kiviaineksen murskaaminen erilaisiksi lopputuotteiksi sekä lastaaminen ja kuljetus ovat toimenpiteitä, joissa pienikin vahinko voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden.

Miltä näyttää Göteborgin päärautatieaseman rakentaminen suomalaisen työnjohtajan silmin?

NCC:n Konsta työskentelee Västlänken-projektissa sisätöistä vastaavan tiimin työnjohtajana.

Mikä keskeyttää rakennustyötä? Rakennusmateriaalien parempi hallinta tuo tehokkuutta työmaalle

Todennäköisimpiä syitä rakennustyön keskeytymiseen ovat materiaalipuute tai tavara väärässä paikassa, jolloin työmaalla alkaa etsintä. Oulun sairaalatyömaallamme tällainen turha ongelma on haluttu estää panostamalla aivan erityisesti rakennusmateriaalien hallintaan.