NCC:n blogi

NCC ylläpitää blogia. Blogikirjoituksissamme asiantuntijat kirjoittavat rakentamisesta, kaupunkien tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä, infrastruktuurista ja muista kiinnostavista aiheista elinympäristössämme. Haluamme innostaa ja luoda vuoropuhelua sinun kanssasi. Alla on 10 viimeisintä blogikirjoitusta. Tervetuloa!

Ihmiset ratin takana – pimeydessä näkyvyys heikentyy ja oikea nopeus korostuu

Ilta on hämärtynyt ja päällystystyömaan valot on laitettu päälle koko loistossaan. Ohikulkumatkalla oleva autoilija näkee työmaan, mutta näkyykö höyryn takaa ilman heijastinta kulkeva jalankulkija tai työletkasta poistuva rekka.

Hyvä projektipäällikkö osaa pitää langat käsissään ja varautuu aina myös odottamattomaan

Allianssin projektipäällikön toimenkuva on pääpiirteittäin hyvin yksinkertainen. Teemu Jaakkolan tehtävä on vastata viime kädessä siitä, että rakennus on oikeanlainen, ja että määrätyt aikataulu- ja budjettitavoitteet täyttyvät sovitusti.

Reissuhommissa Houtskarissa

Alkusyksyllä on vielä mukava ajella saaristoon. Ilma on lämmin, meri ja aurinko säihkyvät kauniina lomakauden jälkeenkin. Kun tie loppuu, matka taittuu mukavasti lautalla. Isoimmissa saarissa tie lauttarannasta jatkuu asfalttitienä jopa koko saaren läpi.

Puhtaat maat ovat rakentamisen sivutuote

Rakennustyömailla muodostuu paljon erilaisia jätejakeita. Yllättävin näistä lienee puhtaat ylijäämämaat. Maa-aineksen vastaanotto on luvanvaraista toimintaa. Lainsäädännön näkökulmasta puhdas maa-aines, joka työmaalla kaivetaan ylös vaikkapa tehdashallin rakentamisen myötä, lasketaan tapauskohtaisesti jätteeksi.

Rakennusarkkitehdin kesäharjoittelussa yhdistyvät käytännöllinen ajattelu ja visuaalinen osaaminen

NCC tarjoaa vuosittain harjoittelupaikan yli 300 opiskelijalle eri puolella Suomea, ja harjoitteluohjelmalla onkin yrityksessämme pitkät perinteet. Perinteisten haalari-, työnjohto- ja työmaainsinööriharjoittelijoiden lisäksi työmaille eksyy joskus myös suunnittelupuoleen erikoistuneita opiskelijoita.

Elinkaariajattelulla tuloksia rakentamisen hiilijalanjälkeen

Energiatehokkuuteen keskittyminen on tuonut hyviä avauksia talonrakentamisen kehittämiseen, mutta jatkossa rakennusalan on yhä enemmän keskityttävä koko elinkaaren aikaisiin ympäristövaikutuksiin. Rakennustuotteiden hiilijalanjäljen pienentäminen ja kiertotalouden mahdollistaminen edellyttävät rakenne- ja tuotevalintoihin keskittymistä kaikista elinkaaren näkökulmista.

Mondo on dynaaminen ja näkyvä toimistomajakka Aviapoliksessa

Vantaan lentokenttäkaupunkiin, Aviapolikseen, on suunnitteilla upea toimitilamaailma, Mondo. Mondo nousee Aviapoliksen korkeimmalle kukkulalle, näkyvälle paikalle Lentoasemantien varteen. Mondossa maailma on lähellä, lentoasema on vain yhden junapysäkin päässä ja kiitoradan valot näkyvät toimiston ikkunasta.

Elinkaarikouluissa opettajat ja oppilaat keskittyvät olennaiseen

NCC:n elinkaaripalvelut antavat kiinteistölle pitkän käyttöiän. Elinkaarisopimukset tuovat asiakkaalle mielenrauhaa, sillä korjauspalvelut ja huoltotoimet on keskitetty samalle toimijalle. Kiinteistön kunto on turvattu vuosiksi eteenpäin ja käyttäjät voivat keskittyä omaan toimintaansa.

Onnistunut harjoittelu on täynnä mahdollisuuksia ja monipuolisia tehtäviä

Haalariharjoittelu on perinteisesti opiskelijoiden urapolun ensimmäinen etappi NCC:llä. Uudet työkaverit ja isot rakennustyömaat tuntuvat jo itsessään jännittäviltä asioilta, mutta vielä mielenkiintoisemmalta harjoittelu tuntuu silloin, kun työmaalle on päätynyt alanvaihdon siivittämänä.

Miksi puhdistaa lunta?

Takanapäin on toukokuu, josta tuli tilastoiduista helteisin. Talven lumet ovat sulaneet, talvella levitetyt hiekoitussepelit siivottu pois kaduilta, eikä talvesta ole jäljellä kuin muistot. Näin ei kuitenkaan ole lumenkaatopaikoilla, joihin kaduilta ja pihoista auratut lumet talvella kuljetettiin.