Vantaalle pyöräilyn laatukäytäviä

Helsingin Baanasta ja kaupungin uudemmistakin pyöräilyväylistä kuullaan usein, mutta samalla myös muut kaupungit kehittävät aktiivisesti pyöräilyväyliään. Näin on esimerkiksi Vantaalla. Suunnitelmissa on, että jonain päivänä Helsingin ja Vantaan pyöräilybaanat kohtaavat.

Vantaa haluaa kehittää kaupunkia entistä pyöräily-ystävällisempään suuntaan. Se tarkoittaa lisää pyöräteitä ja pyörien pysäköintipaikkoja. NCC on päällystänyt tänä kesänä uutta pyöräilyn laatukäytäväksi kutsuttua väylää Vantaan Hiekkaharjun asemalta Korson suuntaan. Väylää tehdään pätkissä Tikkurilasta Korson ja Hakunilan vastakkaisiin suuntiin tänä vuonna.

Hyvien väylien lisäksi muutakin on Vantaalla tehty pyöräilyn helpottamiseksi: Tikkurilan asemalla on 160-paikkainen pyörien pysäköintihalli ja useilta asemilta löytyy liityntäpysäköintipaikkoja, joissa on erilliset pysäköintialueet pyörille.

Laatua pyöräilyreitteihin

Vantaa tavoittelee ylipäänsä pyöräilyn kulkumuoto-osuuden nostoa yhdeksästä viiteentoista prosenttiin. Yhtäjaksoiset ja laadukkaat pyöräreitit ovat osa suunnitelmaa. Ne toteutetaan uusimalla jo olemassa olevien katujen päällysteitä ja madaltamalla reunakiviä reitin varrelta sekä huoltamalla talvella reittejä huolellisesti. Kivistössä on jo olemassa ensimmäinen Vantaan pyöräilyn laatukäytävä. Vantaa on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, ja yhtenä keinona tavoitteeseen pääsyssä on pyöräilyn edistäminen.