Runosmäen uusi monitoimitalo Riimi valmistui Turussa

Runosmäen uusi monitoimitalo valmistui helmikuun lopussa, NCC on nyt luovuttanut talon tilaajien eli Turun kaupungin sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän käyttöön. Riimi on runosmäkeläisten helposti lähestyttävä ja avoin kylätalo, jossa erilaisten uskontojen ja vakaumusten näkyminen on tervetullutta.

Riimi rakentui puretun koulun tilalle ja on pinta-alaltaan yli 5 000 m2. Uudet tilat tulevat todellakin monipuoliseen käyttöön. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiloissa on kirkkosali, seurakuntasalit, toimituskappeli, sakaristo, diakonian vastaanottotilan sekä kerhotiloja. Turun kaupungin tiloissa on muun muassa päiväkoti, neuvola, perhekeskus, kirjasto ja nuorisotila. Lisäksi Riimistä löytyy vielä yhteiskäyttötiloja Runosmäen asukkaille ja alueella toimiville yhdistyksille ja muille toimijoille.

– Monitoimitalo Riimi valmistui hyvässä yhteistyössä tilaajien kanssa. Matkan varrella on tehty käytännön muutoksia suunnitelmiin, jotka ovat parantaneet talon käytettävyyttä ja turvallisuutta. Olemme lopputuloksesta tavattoman ylpeitä. Toivomme, että runosmäkeläiset ottavat tämän uuden tilan ahkeraan käyttöön, kertoo hankkeesta vastannut NCC:n työpäällikkö Jari Piili.

Runosmäen monitoimitalo Riimin näyttävä ja korkeatasoinen arkkitehtuuri on Arkkitehtitoimisto KONKRET Oy:n arkkitehdin Jaakob Sollan käsialaa. Riimin erikoisuudet ovat jopa 16 metriin ulottuva kirkkosali ja kellotapuli. Monitoimitalo on pääosin kaksikerroksinen ja sen maanläheistä, rauhoittavaa väriharmoniaa piristävät taideteokset niin sisä- kuin ulkotiloissakin.