Rise-kampuksen tilojen rakentaminen alkaa Jyväskylässä

Jykia Oy:n, Senaatti-kiinteistöjen ja Rikosseuraamuslaitoksen hanke Rise-kampuksen rakentamisesta Jyväskylän Tourulaan käynnistyy kevään 2019 aikana. Hanke koostuu asumisyksiköstä, ikkunapajasta ja palvelurakennuksesta.

Laukaan avovankila ja Jyväskylässä sijaitseva yhdyskuntaseuraamustoimisto siirtyvät Tourulaan 

Kampukselle voidaan sijoittaa vankeja, joiden arvioidaan pystyvän noudattamaan vankilan järjestyssääntöä ja muita ehtoja. Yhdyskuntaseuraamustoimiston asiakkaita ovat yhdyskuntapalvelua, valvontarangaistusta, nuorisorangaistusta sekä ehdollisen vankeuden ja ehdonalaisen vapauden valvontaa suorittavat.

Lisäksi kampuksella laaditaan asiantuntijalausuntoja oikeudelle ja rangaistusajan suunnitelmia lyhyeen vankeusrangaistukseen tuomituille.
Tällä hetkellä vankila sijaitsee Laukaassa ja yhdyskuntaseuraamustoimisto Cygnaeustalolla Jyväskylässä.

- Toimintojen keskittäminen samalle kampukselle antaa meille mahdollisuuden tehostaa toimintojamme ja pystymme myös kohdentamaan henkilöstön osaamisen molemmille asiakasryhmille, kertoo johtaja Tuula Tarvainen.

- Siirto Jyväskylään mahdollistaa paremmin vankien integroitumisen yhteiskuntaan. Opiskelun, työssä käymisen ja verkostojen tuella tapahtuvan kuntoutumisen avulla paluu normaaliin elämään helpottuu, lisää Tarvainen.

Hanke tuo työpaikkoja

10 miljoonan euron hanke tarkoittaa rakennusvaiheessa 150 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan kampuksella työskentelee noin 45 henkeä. Kohteen rakentaminen alkaa keväällä 2019 ja toiminta käynnistyy syksyllä 2020. Kolmeen erilliseen rakennukseen tulee yhteensä noin 3000 neliötä tilaa. Tontti sijaitsee Ramoninkadulla Tourujoen ja moottoritien liittymän kainalossa.

- On hienoa, että julkinen toimija on lähtenyt tällaiseen yhteistyömalliin, jossa pystytään hyödyntämään hankkeen rakentamiseen kaikkien osapuolien osaamista ja ammattitaitoa, sanoo toimialajohtaja Tommi Tiihonen NCC:ltä.

Hankkeen sopijaosapuolet ovat Jykia Oy, Senaatti-kiinteistöt ja Rikosseuraamuslaitos. Jykia Oy omistaa tontin ja rakennuttaa uudisrakennuksen. Senaatti-kiinteistöt vuokraa rakennuksen ja Rikosseuraamuslaitos on loppukäyttäjä. Kohteen projektinjohtourakoitsija on NCC.

- Rakennushankkeella pyrimme varmistamaan työpaikkojen säilymisen alueella. Kolmikantasopimus mahdollistaa nopeaan exitin strategiamme mukaisesti, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

- On ollut mielenkiintoista olla mukana hankkeessa, jossa Rikosseuraamuslaitoksen uusi toiminnallinen konsepti otetaan käyttöön. Tilasuunnittelu on tehty siten, että se kannustaa asukkaita omatoimisuuteen. Tontille sijoittuva pajarakennus mahdollistaa työssä käymisen myös alueen sisällä, toteaa Takanen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Seija Takanen, Jykia
040 519 5732
seija.takanen@jykia.fi 

Johtaja Tuula Tarvainen, Rikosseuraamuslaitos
050 383 2858
tuula.tarvainen@om.fi

Tommi Tiihonen, toimialajohtaja, NCC
050 405 9083
tommi.tiihonen@ncc.fi