NCC:n Nrepille rakentaman Riihitonttu-korttelin toinen vaihe valmistui Espoossa

Riihitontun korttelikokonaisuuden rakennustyöt etenevät Espoon Niittykummussa. Kesän aikana on valmistunut 191 asuntoa, sisältäen pysäköintihallin sekä piha-alueet. Viimeisin vaihe valmistui elokuussa.

Riihitontun korttelikokonaisuus muodostuu yhteensä yli 600 asunnosta, kolmesta pysäköintihallista ja useista vaiheista. Korttelisuunnitelma ja alueen asemakaavamuutos kehitettiin NCC:n ja Nrepin yhteistyönä jo hankkeen alkuvaiheesta alkaen. Tämä on varmistanut, että rakennustyöt ovat sujuneet sutjakasti.

– Suuressa Riihitonttu-korttelikokonaisuudessa on useita vaiheita, joissa olemme päässeet hyödyntämään NCC:n kykyä hallita monimutkaisia rakennushankkeita. Myös yhteistyö Nrepin kanssa on ollut erinomaista jo usean vuoden ajan – näin pitkä hanke ja suuri kokonaisuus vaatii luottamusta, joka syntyy yhdessä tekemällä. NCC:llä ja Nrepillä on into kehittää toimintaa yhdessä, sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä, ja tämä näkyy hankkeen toteutuksessa, toteaa Tuomas Tonteri, yksikönjohtaja, NCC.

Esimerkiksi työmaalogistiikan toteutus on vaatinut suunnitelmallisuutta tontilla, jota rajaavat yleiset katualueet sekä eri aikoina valmistuvat vaiheet. 

Yhteistyö on ollut alusta asti hyvää ja hanke on edennyt suunnitelmien mukaan. Hankkeen sujuvuuteen on vaikuttanut jo kaavoitusvaiheessa alkanut yhteistyö, joka on mahdollistanut parhaiden ratkaisujen löytämisen. Riihitontun hanke kuvastaa hyvin Nrepin vastuullisuustavoitteita, kohteessa on sekä maalämpö että aurinkovoimaa, joiden ansiosta kohteessa käytettävää energiaa tuotetaan omalla tontilla, kertoo Henri Hynynen, rakennuttajajohtaja, Nrep.

Riihitontun kohde toteutetaan A-energialuokituksella hyödyntämällä rakennusten lämmityksessä ja osassa sähköenergian tuotannosta erilaisia uusiutuvan energian muotoja, kuten yli kilometrin syvyistä syvälämpöjärjestelmää ja aurinkopaneeleita. Lisäksi kohteessa on toteutettu viherkattoja.

Kesällä 2022 valmistunut Riihitontun ensimmäinen vaihe sai LEED Gold -sertifikaatin yhtenä ensimmäisistä asuntokohteista Suomessa. Myös nyt valmistuneelle toiselle vaiheelle sekä rakenteilla olevalle kolmannelle vaiheelle haetaan LEED Gold -sertifikaattia.