Rakennustyömaa päiväkodin naapurissa

Liikenne Katajanokan kapeilla kaduilla on lisääntynyt merkittävästi, kun alueella on käynnistynyt useita rakennustyömaita. Yksi niistä on NCC:n Merikasarmin perusparannushanke. Raskaan liikenteen ja alueen asukkaiden yhteiselo vaatii kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea tarkkaavaisuutta liikenteessä.

NCC aloitti rakennustyöt Merikasarmilla marraskuussa 2018. Jo työmaan suunnitteluvaiheessa mietittiin yhdessä rakennuttajan, Senaatti-kiinteistöjen kanssa, miten taataan naapurustossa toimivien koulun ja päiväkodin lasten sekä aikuisten turvallisuus. Yhdessä sovittiin, että työmaa lähettää heille viikoittain tietoa merkittävistä työvaiheista. Kun työmaalle tuodaan esimerkiksi iso nosturi, joudutaan toisinaan käyttämään päiväkodin vieressä kulkevaa kevyenliikenteen Laivastokujaa. Tällaisesta poikkeustapauksesta tiedotetaan aina etukäteen, ja kuljetuksen aikana NCC:n liikenteenohjaajat varmistavat reitin turvallisuuden.

Jännä päivä päiväkodin lapsille

NCC järjesti Merikasarmin naapurissa olevan Päiväkoti Luotsin lapsille ja opettajille turvallisuustapahtuman Katajanokan liikuntahallin pihalla 27.2. Paikalle tuotiin kuorma-auto ja kaivinkone, joita lapset pääsivät tarkastelemaan lähietäisyydeltä. Kaikki halukkaat pääsivät myös vuorollaan kipuamaan kuljettajan paikalle ja toteamaan näkyvyyden rajallisuuden.

Lapset saivat tilaisuudesta muistoksi heijastimen ja sen mukana turvallisuusaiheisen piirroskuvan oikeasta ja väärästä toiminnasta liikenteessä. Kuvat ovat peräisin NCC:n Hiljainen kirja -turvallisuusoppaasta.

Tilaisuus oli jännä tapahtuma päiväkoti-ikäisille lapsille. Toivottavasti heistä vanhimmat saivat myös miettimisen aihetta niihin vaaroihin, joita liikenteessä on syytä välttää.

NCC perusparantaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kokonaisuuden

Valtioneuvoston vuokraamat Merikasarmin tilat Helsingin Katajanokalla pannaan uuteen uskoon, kun kahdeksan eri aikoina rakennettua rakennusta kunnostetaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Perusparannusurakka aloitettiin viime syksynä, ja tilat otetaan uudelleen käyttöön vuoden 2021 aikana. Tuolloin ulkoministeriön käyttöön tulee nykyaikainen monitilaympäristö, jossa on työtilat noin 830 henkilölle. Hankkeen tilaaja on Senaatti-kiinteistöt ja pääurakoinnista vastaa NCC.

Merikasarmi on alue, joka tehtiin alun perin venäläisen sotaväen käyttöön 1800-luvun alkupuolella. Arkkitehti Carl Ludvig Engel suunnitteli kasarmirakennuksen Katajanokan varuskunta-alueen pohjoislaidalle. 1970-luvulla arkkitehti Erik Kråkström suunnitteli mittavat laajennus- ja kunnostustyöt, jossa rakennettiin muun muassa Engelin suunnitelmasta puuttumaan jäänyt itäinen upseerikasarmi alkuperäisten piirustusten mukaan ja pihan neliömäinen muoto täydennettiin uusilla siipirakennuksilla. Nämä rakennustyöt aloitettiin 1982. Viimeisenä valmistui päärakennuksen eli vanhan matruusikasarmin korjaus vuonna 1989.


Lisätietoja:

Aluevastaava Kaj Enberg, 0400 992 974
Vastaava työnjohtaja Tuomas Nousiainen, 0400 158 947