Positiivista vappua Suomeen ja suomalaisille

NCC:n perinteinen vappuseminaari kokosi lähes 150 kuulijaa Helsingin Vanhalle ylioppilastalolle tiistaina 29.4. Seminaarin teema oli tänä vuonna positiivisuus. Aihetta lähestyttiin mielenkiintoisin ja moni-ilmeisin esityksin.

  • Ilmastomuutokseen voi vaikuttaa. Näin vakuutti NCC-konsernin ympäristöjohtaja Christina Lindbäck, jolla on mm. 11 vuoden kokemus Ruotsin ympäristöministeriöstä. Christina väitti, että kestävä kehitys on mahdollisuus, ei pelkästään pakko ja kertoi, mitä kaikkea NCC on tehnyt ja mitä aikoo tehdä jatkossa.
  • Annamari Arrakoski-Engardt toi puolestaan positiivisia uutisia Suomenlahdelta. Tammikuussa John Nurminen Säätiön asiamiehenä aloittanut Annamari kertoi, että monin paikoin Itämeren veden puhdistumisen näkee jo paljain silmin ja että esimerkiksi Ensi-varoitusjärjestelmä on kerinnyt jo estää kaksi öljytankkereiden läheltä piti -tilannetta. 
  • Teollisuus menestyy olemalla parempi. Kone Oyj:n muotoilujohtaja Anne Stenros kertoi, millaista on ollut olla mukana rakentamassa Koneen voittokulkua ja miten avoin mieli auttaa, kun tavoitteena on luoda tuotteisiin elämyksellistä sisältöä. 
  • Seminaarin päätti kanadanranskalaisen, vuoden puhujaksi nimetyn, Veikkaus Oy:n johtajan André Noël Chakerin esitys ”Uskoa suomalaisiin ihmeisiin”. Yleisön olikin vaikea tunnistaa itseään Andre Noel Chakerin vyöryttäessä faktaa Suomen menestyksestä. Uskomatonta se onkin, jos lähtee liikkeelle nälänhädästä, sisällissodasta ja parista maailmansodasta siirtyen vajaan parinsadan vuoden jaksolla nykyiseen hyvinvointivaltioon.