NCC:n vesipumput ovat perillä Nigerissä

Kestävät ja helppokäyttöiset vesipumput ovat saapuneet Ranskasta afrikkalaiseen Nigeriin. Pumput on rahoitettu NCC:n lastenoikeusjärjestö Unicefille joulukuussa 2013 tekemällä miljoonan kruunun lahjoituksella.

NCC:n vesipumput ovat perillä NigerissäProjektin myötä 15.000 ihmistä saa puhdasta juoma- ja pesuvettä. Ranskalaiset pumput saapuivat pääkaupunkiin, Niameyhin elokuun lopussa. Sieltä ne kuljetetaan kuuteenkymmeneen heikoimmassa asemassa olevaan kylään Nigerissä.

pump_barn_niger_290x

- Paikalliset yhteistyökumppanimme Nigerissä ovat valmiita vastaanottamaan pumput. Olemme jo suunnitelleet, minne ne asennetaan, kertoo Pilar Palomino, joka vastaa vesi-, saniteetti- ja hygienia-asioista Unicefin aluepisteessä Nigerissä.

Laitteet on valmistanut Vergenet Hydron, joka on erikoistunut juomaveden pumppausjärjestelmiin kehittyvissä maissa. Tekniikkaa on testattu 50 000 pumpulla vuodesta 1975.

Toimitettava pumppumalli Hydro India on käsikäyttöinen, ja se on suunniteltu siten, että kyläläiset pystyvät huoltamaan sitä itse. Kuluvat osat ovat helposti saatavilla ja vaihdettavissa. Pumppu on kaiken lisäksi täysin ruostumaton.

Vuoden 2013 lahjoitus oli NCC-konsernin ensimmäinen suurempi yhteinen joululahja. Lahjoituskohteesta äänestettiin henkilöstön kesken. Vedämme yhtä köyttä: yksi NCC ja yksi joululahja. Mutta tätä voidaan pitää myös osana NCC:n kestävän kehityksen työtä. Annoimme lahjan, jolla on todellakin merkitystä.

Niger sijaitsee Afrikan sisämaassa Libyan ja Algerian eteläpuolella. Vain kymmenellä prosentilla väestöstä on käytössään toimiva vessa. Useimmat tekevät tarpeensa luontoon. Vesipulan ja osaamattomuuden takia harva pesee käsiään käytyään tarpeillaan. Tämä levittää infektioita, jotka vaikuttavat pahimmin alle 5-vuotiaisiin lapsiin. Ripuli on Nigerissä yleinen tauti, joka liittyy myös aliravitsemukseen. Jopa 42 prosenttia maan alle 5-vuotiaista lapsista on kroonisesti aliravittuja.

Unicef on YK:n lapsirahasto ja maailman johtava lastenoikeusjärjestö. Sen taustalla on lasten oikeuksien yleissopimus, ja Unicefillä on toimintaa yli 190 maassa. Organisaatio työskentelee lasten eloonjäämisen, terveyden, turvallisuuden ja koulutuksen turvaamisen puolesta. Unicef muokkaa mielipiteitä, vaikuttaa politikkoihin ja kerää varoja, jotta lapset saisivat puhdasta vettä, koulutusta, ravintoa, terveydenhoitoa ja suojaa hyväksikäytöltä.