NCC:n joululahjoitus tukee lapsia ja nuoria oppimisessa

NCC haluaa edistää lasten ja nuorten oppimista. Tämän vuoden joululahjoituksella tuetaan organisaatioita, jotka auttavat lapsia ja nuoria läksyjen kanssa. Suomessa lahjoituksen saa Suomen Punaisen Ristin LäksyHelppi-toiminta.

– NCC on tietopohjainen yritys, joka haluaa rekrytoida lahjakkaita työntekijöitä. Tämä on meille itsestäänselvyys yrityksemme kehityksen kannalta. Haluamme edistää lasten ja nuorten hyviä olosuhteita ja yhtäläisiä mahdollisuuksia menestyä koulussa, mikä on myös jatko-opintojen perusta, sanoo konsernijohtaja Tomas Carlsson.

NCC:n joululahjoitus on yhteensä 100 000 euroa ja se jaetaan tasan Pohjoismaiden kesken. Suomessa, Tanskassa ja Norjassa lahjoituksen saa Punaisen Ristin LäksyHelppi-toiminta, joka tukee koululaisia kotitehtävien tekemisessä. Ruotsissa tuetaan Mattecentrumia, joka tarjoaa ilmaista apua matematiikan kotitehtävissä.

Suomen Punaisen Ristin LäksyHelppi-toiminta auttaa lapsia ja nuoria läksyjen teossa, mutta se myös vähentää syrjäytymistä ja eriarvoistumista. Osallistujat saavat itseluottamusta, osallisuuden kokemuksen ja uusia ystäviä. LäksyHelppi lisää lasten ja nuorten hyvinvointia, ja edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista.

Suomen Punainen Risti kiittää NCC:tä joululahjoituksesta.

– Lahjoituksen turvin voimme järjestää enemmän läksyapua sekä kasvokkain että verkossa vapaaehtoistemme avulla, sanoo SPR:n nuorisotoiminnan koordinaattori Kirsi Lehtola.