NCC lahjoittaa miljoona kruunua lapsiin keskittyvään hyväntekeväisyyteen

NCC lahjoittaa miljoona kruunua hyväntekeväisyyteen sen sijaan, että muistaisi asiakkaitaan ja henkilöstöään joululahjoin. NCC:läiset ja asiakkaat ovat saaneet valita kolmen järjestön joukosta suurimman lahjoituksen saajan. Tänä vuonna 500 000 kruunua lahjoitetaan Lääkärit ilman rajoja -järjestölle. UNICEF ja Plan International saavat molemmat 250 000 kruunua.

– Joululahjojen sijaan käytämme varat lahjoittamalla ne apua tarvitseville lapsille. Olemme valinneet vuotuisen lahjoituksemme saajiksi kolme järjestöä, jotka tekevät työtä terveyden, turvallisuuden ja taitojen edistämisen eteen köyhyydessä elävien ja pakolaisten keskuudessa, NCC:n virkaatekevä konsernijohtaja Håkan Broman kertoo.

Yhteistä kaikille kolmelle järjestölle on se, että niiden työ keskittyy lapsiin.

Lääkärit ilman rajoja on tarjonnut apuaan Shatilan pakolaisleirillä Libanonissa vuodesta 2013 lähtien. Leirillä asuu noin 30 000 pakolaista erittäin kurjissa olosuhteissa. Lääkärit ilman rajoja -järjestön työ painottuu lapsiin ja odottaviin äiteihin.

Plan International tekee työtä Guatemalassa antamalla erityisesti köyhien perheiden tytöille mahdollisuuden käydä koulua. Sen lisäksi, että koulussa opitaan lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan, mikä mahdollistaa muidenkin kuin perinteisten ammattien hankkimisen, koulua käyvien tyttöjen riski tulla raskaaksi ja joutua järjestettyyn avioliittoon on pienempi.

UNICEF on YK:n lastenrahasto. Köyhässä Itä-Timorissa monet lapset ovat aliravittuja ja kärsivät sairauksista. UNICEF tekee maassa työtä esimerkiksi standardien laatimiseksi siihen, miten puhdasta vettä kuljetetaan terveydenhuollon vastaanotoille ja niiltä eteenpäin. Organisaation työ keskittyy myös logistiikkaan ja teknisiin innovaatioihin, esimerkiksi aurinkovoimalla toimiviin vesipumppuihin.

– NCC:läiset ja asiakkaamme osallistuivat aktiivisesti heidän mielestään suurimman lahjoituksen ansaitsevan järjestön valintaan. Tänä vuonna äänestyksen voitti Lääkärit ilman rajoja. Kaikki kolme järjestöä tekevät erittäin arvokasta työtä, NCC:n EVP & Head of Corporate Relations Ann-Lindell Saeby sanoo.