NCC:n Helsingin asuntotuotannolle rakentama kohde valmistui Herttoniemessä

Rakennustyöt Helsingin asuntotuotannon (ATT) tilaamassa ja NCC:n toteuttamassa seitsemän kerrostalon ja yhteensä 187 asunnon kokonaisuudessa Herttoniemessä on saatu päätökseen.

Helsingin asuntotuotanto on vastaanottanut kolme NCC:n rakentamaa elementtirakenteista Hitas-omistusasuntotaloa Herttoniemen Siilikujalla. Talot käsittävät yhteensä 63 Hitas-omistusasuntoa. Myös korttelin yhteispihaan kuuluvat piha- ja vihertyöt ovat valmistuneet. 

Hitas-talojen tontti sijaitsee jyrkässä maastossa, korttelin korkeimmalla kohdalla, jossa korkeuseroa katutasoon on parhaimmillaan yli 15 metriä.

– Tässä laajassa korttelikokonaisuudessa pääsimme hyödyntämään NCC:n kykyä hallita monimutkaisia rakennushankkeita. Projektissa muutettiin Herttoniemen vanhan kirjaston alue 187 asunnon kortteliksi, joka valmistui aikataulussa ja hyvässä yhteistyössä kaikkien mukana olleiden toimijoiden kanssa. Kiitos ATT:lle, projektitiimille ja kaikille muille mukana olleille ammattitaitoisesta suunnittelusta ja toteutuksesta, sanoo NCC:n yksikönjohtaja Tuomas Tonteri.  

– Vanhan Herttoniemen kirjaston tilalle on saatu hieno uusien asuinrakennusten kokonaisuus. Hanke on asettanut haasteita kaikille osapuolille, mutta ammattitaitoisten osapuolten yhteistyöllä olemme päässeet kiitettävään lopputulokseen ja rakennukset sulautuvat luontevasti olemassa olevaan rakennuskantaan. Olemme saaneet helsinkiläisille jälleen uusia laadukkaita koteja, joissa varmasti viihdytään pitkään. Ei voi kuin ihailla kaikkien suunnittelijoiden ja rakentamiseen osallistuneiden osaamista, toteaa Helsingin kaupungin asuntotuotannon uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko.

Kokonaisuuden rakennustyöt aloitettiin vuonna 2021 ja kohteen ensimmäinen vaihe valmistui keväällä 2023. Ensimmäiseen vaiheeseen kuuluivat HASO (Helsingin Asumisoikeus Oy) kerrostalo, kolme HEKA (Helsingin kaupungin asunnot Oy) taloa ja näihin kuuluva pysäköintihalli. Talot sijaitsevat kehittyvän Herttoniemen ytimessä Kettutiellä ja tarjoavat Helsingin kaupungin tavoitteiden mukaisesti erilaisia asumismuotoja.

NCC:n työmaatoimistona toiminut parakkikokonaisuus Kettutien puolella poistuu heinäkuun aikana ja alue ennallistetaan elokuussa.

Lue lisää:
HATT Herttoniemen ensimmäinen vaihe valmistui | NCC
NCC rakentaa seitsemän kerrostalon kokonaisuuden Herttoniemeen | NCC