NCC:n Aalto-yliopistolle toteuttaman Otakaari 2 -hankkeen ensimmäinen osa on valmistunut

Aalto-yliopiston Otakaari 2 -hankkeen uudet opetus- ja tutkimusrakennukset Marsio (Otakaari 2A) sekä nimikilpailun myötä vastikään nimetty Kide (Otakaari 2B) nousevat Espoon Otaniemen kampukselle. Ensimmäisenä valmistui Kide, jonka Aalto-yliopistokiinteistöt on vastaanottanut NCC:ltä. Rakennus avautuu opiskelijoiden käyttöön tammikuussa 2024.

Kide-rakennus tuo Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle 5 700 neliötä lisää opetus- ja toimistotilaa sekä tutkimustiloja. Kolmikerroksisen rakennuksen pohjakerrokseen sijoittuu erityisperustusten varassa lepäävät 600 neliön laboratoriotilat. Täysin muusta rakenteesta erilliset laiteperustukset toteutettiin, jotta liikenteen tärinä ei häiritse teknisen fysiikan laboratoriotilojen herkkiä mikroskooppeja.

Rakennuksen suunnittelussa on painotettu tarkkaa sisäilmaolosuhteiden, kuten lämpötilan, kosteuden ja epäpuhtauksien sekä värähtelyn ja akustiikan hallintaa. Otakaari 2 -hankkeen kaksi rakennusta ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää korkea vaatimustaso.

– Rakennusteknisesti haastavat yksityiskohdat vaativat yhteistyökykyä, tahtoa ja taitoa löytää yhteinen etu sekä parhaat ratkaisut. Hankkeen ympärille muodostettu yhteistoiminnallinen ACRE-allianssi on mahdollistanut tiiviin yhteydenpidon, ratkaisujen etsimisen yhdessä sekä joustavan päätöksenteon. On hienoa, että hankkeen ensimmäinen osa on nyt valmis. Jatkamme innolla Otakaari 2A:n eli Marsion työmaan toteutuksella, toteaa Joonas Saikkonen, yksikönjohtaja, NCC. 

Kide-rakennuksessa on parhaillaan käynnissä kalustus ja varustus. Tilat avautuvat opiskelijoiden käyttöön tammikuussa 2024.

Naapurirakennus, Marsio, valmistuu syyslukukaudeksi 2024. Rakennukseen tulee 6 500 neliömetriä huippuluokan monitoimitilaa taiteen ja median opetukseen sekä tapahtuma- ja studiokeskus.

Lue myös:  Tahtituotanto siivittää Aalto-yliopiston Kide-rakennuksen valmistumista - NCC blog

 Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen