NCC voitti Rovaniemen monitoimitalon tarjouskilpailun

Seuraavaksi alkaa hankkeen kehitysvaihe. Rakentaminen voi alkaa aikaisintaan kesällä.

Rovaniemen kaupunki on tiedottanut NCC:n voittaneen monitoimitalon tarjouskilpailun. Taloon on suunniteltu noin 10.000 neliömetrin kokoinen uudisrakennus peruskoululle ja liikuntatiloille, pihalle lähiliikuntapaikka sekä koulurakennusten korjausrakentamista noin 4.500 neliötä. Kyseessä on allianssimallilla toteutettava hanke. Uudiskohteen tilaussopimus voidaan tehdä vasta kevään kestävän kehitysvaiheen jälkeen. Pihalla ja korjauskohteella on lisäksi omat kehitys- ja toteutusvaiheet.

NCC:n toimialajohtaja Frej Weurlander korostaa, että allianssimallin yhteistoiminnallisuus on NCC:n erityisvahvuus:

– Vahvuutemme yhteistoiminnallisuudessa heijastuu käytännön tasolla ja osaamme vastata ammattitaitoisesti tilaajan tarpeisiin. Hyvällä ryhmällä saadaan hyviä tuloksia, kun kaikki ovat sitoutuneita ja panostavat asiaan.

Rovaniemen kaupungin tavoitteena on, että uusi koulurakennus olisi käytössä elokuussa 2025. Rakennuksen nimi on Rovaniemen Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaara-monitoimitalo. Vanha peruskorjattava rakennus on Nivavaaran koulu.

YLE uutisoi aiheesta perjantaina: NCC Suomi on voittanut Rovaniemen monitoimitalon tarjouskilpailun – suuruudeksi on arvioitu 40 miljoonaa euroa (yle.fi)