NCC toteutti Helsingin kaupungille kolmen asuinkerrostalon kokonaisuuden Munkkiniemen Talinrantaan

NCC:n Helsingin kaupungille toteuttamaan As. Oy Helsingin Muusanpolkuun valmistui joulukuussa yhteensä 66 asuntoa. Asuntotuotanto vastaanotti talot juuri ennen vuodenvaihdetta, ja ensimmäiset asukkaat pääsivät aloittamaan uuden vuoden uusissa kodeissaan.

Muusanpolun kokonaisuus muodostuu kahdesta 5-kerroksisesta ja yhdestä 6-kerroksisesta tiilimuuratusta kerrostalosta sekä autohallista pihakannen alla. Talot rakentuivat tontille, jota rajaavat ympäröivät asuintalot sekä kaupunkialueelle tyypilliset, kapeahkot kadut. Logistisesti haastava kohde edellyttikin rakentajalta huolellista suunnittelua ja osaamista.

– Kokemuksemme useista täydennysrakennushankkeista varmisti projektin toimivan toteutuksen. Erityinen kiitos työmaahenkilöstöllemme ja yhteistyökumppaneillemme, jotka yhdessä Helsingin kaupungin Asuntotuotannon kanssa loivat hankkeeseen vahvan turvallisuuskulttuurin ja yhteishengen. Tämä mahdollisti huikeat 681 yhtäjaksoista työpäivää ilman tapaturmia hankkeessa, jossa rakennettiin turvallisia ja terveellisiä koteja Talinrannan alueelle, sanoo Tuomas Tonteri, NCC:n yksikönjohtaja.  

– Muusanpolun kohteemme on todella onnistunut sekä suunnittelultaan että toteutukseltaan. Yhteistoiminta työmaalla on sujunut hyvin ja olen saanut vain myönteistä palautetta. Kiitos urakoitsijalle ja omalle projektiväellemme hyvästä työstä. Kohteen muutamat vielä vapaat upeat huoneistot löytävät varmasti pian asukkaansa, sanoo Uudistuotanto -yksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungin Asuntotuotannosta.

HITAS-kerrostalot lämpiävät uusiutuvalla energialla

Asuintalojen yhteisen autohallin lattian alle asennettiin maalämpökaivot, joiden tuottamaa energiaa hyödynnetään talojen lattialämmitykseen. Lisäksi kohteeseen asennettiin aurinkopaneeleja katolle. Autohallin kannen päälle tulevaan piharakennukseen puolestaan toteutetaan viherkatto keväällä. Pihakansi itsessään toimii korttelialueen istutettuna ja kesäkaudella vihreänä sisäpihana leikkialueineen.


Korttelin suunnittelun lähtökohtana oli sen asettuminen luontevaksi osaksi 1990-luvulla suunniteltua ja toteutettua aluekokonaisuutta. Kortteli noudattaa muodoltaan ja mittakaavaltaan Talinrannan alueelle tyypillistä pientä ja polveilevaa rakennetta.


Työmaakopit puretaan viikon 2 aikana ja niille varattu puistokaistale entisöidään.