NCC suunnittelee tutkimus- ja tuotekehitystiloja puhtaan teknologian käyttöön Espoon Kiviruukkiin

NCC Property Development on tunnettu toimistokehittäjä, mutta nyt NCC:n kiinteistökehittäjillä on suunnitteilla myös tutkimus- ja tuotekehitystilaa puhtaan teknologian käyttöön VTT Bioruukin naapuriin, Espoon Kivenlahden metroaseman viereen, Kiviruukin campukselle. Cleantech Garden mahdollistaa ensiluokkaisen yhteistyön alan huippujen kesken.

Maailma tarvitsee kiperien kysymysten edessä cleantechia eli puhdasta teknologiaa enemmän kuin koskaan.

– Espoossa ajatellaan, että puhtaan teknologian yritysten kannattaa tehdä yhteistyötä ja kehittyä yhdessä. Tähän tarpeeseen on Kivenlahdessa kasvamassa cleantech-keskittymä VTT Bioruukin ympärille. NCC:n suunnittelema Cleantech Garden tuo yhteen kansainvälisen puhtaan teknologian huippuosaamisen, yritykset, tutkimuksen ja koulutuksen, NCC Property Developmentin projektipäällikkö Jarno Ollitervo toteaa.

– Puhdas teknologia on jo nyt maailmanlaajuisesti satojen biljoonien eurojen toimiala ja tulevaisuudessa sen kysyntä tulee entisestään kasvamaan. Toivomme tälle toimialalle pelkkää onnistumista, Ollitervo jatkaa.

Tilat käyttäjien tarpeisiin

NCC:n kehitteillä olevan Cleantech Gardenin ensimmäisen vaiheen tilat tulevat sijaitsemaan VTT Bioruukin ja Kivenlahden metroaseman naapurissa. Tiloihin on suunnitteilla korkeaa tuotekehitystilaa, joka mahdollistaa laajasti erilaisia toimintamahdollisuuksia. Tarjolla on myös runsaasti paikoitustiloja. Tuotekehitystilaa täydentävät tarkoin mietityt logistiikkaratkaisut. Ensimmäisen vaiheen tavoitevalmistuminen on vuoden 2025 lopussa.

– Tuotekehitystilan lisäksi rakennuksessa on tarjolla runsaasti käytännöllistä toimistotilaa, jota voi yhdistää tuotekehitystilaan tai rakennuksesta voi valita myös pelkkää toimistotilaa. Lisämausteena Cleantech Gardenin tilasuunnittelussa on ajateltu tuotelanseerauksille ja asiakastilaisuuksille näyttäviä tilaratkaisuja, Jarno Ollitervo kertoo.

Jarno Ollitervo

Cleantech Gardenin rakentamiseen käytetään vähähiilisiä ratkaisuja ja rakennuksen energia tulee pääosin maalämmöstä. Rakennus suunnitellaan korkeatasoiseen BREEAM Excellent -ympäristöluokkaan.

Tutustu tarkemmin Cleantech Gardeniin: https://www.ncc.fi/toimitilat/cleantech-garden/