NCC rakentaa Setlementtiasuntojen vuokrakerrostalon Helsingin Kruunuvuorenrantaan

Syksyllä 2018 valmistuvaan kerrostaloon tulee maalämpö ja aurinkopaneeleja. Asuntoja on 108, joista 20 varataan kehitysvammaisille asukkaille.

Borgströminmäen Setlementtiasunnot muodostuu kahdesta isommasta rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa ensimmäisen kerroksen yhteistilojen kautta. Yhteistiloissa on tilaa yhteisille aktiviteeteille. Rakennuksessa palvelee Setlementtiasuntojen palvelukonseptin mukaisesti yhtiöön työsuhteessa oleva yhteisökoordinaattori.

Rakennuksen lämmitysenergia otetaan 14 maalämpökaivosta, jotka ovat tontilla. Maalämpö pumpataan neljällä pumpulla rakennuksen lattialämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen. Asunnoissa on huoneistokohtainen vesikiertoinen lattialämmitys ja kesäaikaan ilmanvaihdon kautta toimiva viilennys. Rakennuksen katolle sijoitettavat aurinkosähköpaneelit tuottavat osan maalämpöjärjestelmän tarvitsemasta sähköstä. Kesäaikana aurinkosähköllä voidaan tuottaa myös lämmin käyttövesi.

Setlementtiasunnot Oy on yhteisöllinen asuntorakennuttaja, jonka tavoitteena on tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa, ihmisiä ja lähiyhteisöjä aktivoivia asuinympäristöjä. NCC on ollut rakentamassa myös rakennuttajan uusinta, maaliskuussa Helsingin Jätkäsaareen valmistuvaa Sukupolvienkorttelia.