NCC pääpartneri Nordic CityMaking -viikossa

Kansainvälinen kaupunkikehittämisen liike Nordic CityMaking Week käynnistyy syyskuussa Helsingissä ja Vantaalla.

Millainen on ”pohjoinen näkökulma” kaupunkien kehittämiseen? Mitkä arvot yhdistävät kaupunkeja Pohjoismaissa, Baltiassa ja Pohjois-Euroopassa? Miten kokemuksia ja oppeja voitaisiin jakaa paremmin?

Näiden kysymysten ympärille rakentuu Nordic CityMaking Week – uusi kaupunkikehittämisen tapahtuma, joka järjestetään 15.–19. syyskuuta. Kaikkiin viikon tapahtumiin voi osallistua maksutta netissä, koronatilanteen vuoksi paikan päälle tapahtumiin osallistuu vain pieni rajattu joukko.

Viikon tavoitteena on vahvistaa pohjoista näkökulmaa kansainvälisessä keskustelussa sekä saada aikaan lisää vuorovaikutusta pohjoismaalaisten, Baltian maiden ja pohjoiseurooppalaisten kaupunkikehittäjien kesken. Tapahtuma pohjautuu vuonna 2015 alkunsa saaneelle Lähiöfestille.

”NCC haluaa osallistua kaupungin kehitykseen laajassa mittakaavassa ja tehdä yhteistyötä alueilla asuvien ja toimivien tahojen, kaupunkikehittäjien sekä viranomaisten kanssa. Nordic CityMaking -viikko tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden. Haluamme tarjoa myös yhteistyökumppaneille, asiakkaille ja sidosryhmille mahdollisuuden kohdata ja osallistua tapahtumiin virtuaalisesti,” sanoo NCC:n kaupunkikehitysjohtaja Sanni Tuomainen.

Tapahtumissa on mielenkiintoinen kattaus puhujia Pohjoismaista ja Baltian maista, mutta myös esim. Saksasta ja Alankomaista. Pääyhteistyökumppaneina toimivat NCC ja KONE, ja isäntäkaupunkeina Helsinki ja Vantaa.

Tervetuloa mukaan verkkoon kuulemaan huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja!

Katso koko viikon ohjelma ja ilmoittaudu täältä.

NCC mukana keskusteluissa joka päivä: