NCC on yritysasiakkaiden mielestä paras kestävän kehityksen rakentaja

Suurimman kestävän kehityksen alalla tehdyn pohjoismaisen Sustainable Brand Index B2B -tutkimuksen mukaan asiakkaat pitävät NCC:tä kestävän kehityksen mittareilla mitattuna rakennusalan parhaana yrityksenä vuonna 2018.

– Tämä on todistus siitä, että NCC:n toimittamat kestävät ratkaisut erottuvat edukseen ja vastaavat asiakkaidemme tarpeita. Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat mm. ympäristövaikutuksia vähentävä menetelmämme NCC Green Asphalt ja se, että olemme muuttaneet useita asfalttiasemia Ruotsissa toimimaan uusiutuvilla polttoaineilla. Viime vuosina olemme nähneet, kuinka kestäviin ratkaisuihin tehdyt mittavat panostuksemme ovat ohjanneet yritys- ja asiakaslähtöisiä innovaatioitamme, sanoo NCC:n kestävän kehityksen johtaja Christina Lindbäck.

NCC:llä kestävyystyötä tehdään mitattavien tavoitteiden pohjalta kehittäen ratkaisuja, joilla voidaan tehostaa resurssien käyttöä ja vastata yhteiskunnan asettamiin tarpeisiin. Vuonna 2018 NCC on esimerkiksi osallistunut maailman ainoan sähköistetyn tieosuuden valmisteleviin töihin ja hakenut ensimmäisten yritysten joukossa kestävän kaupunkikehityksen sertifiointia Ruotsissa.  

Ruotsin NCC:n tavoitteita ovat edelleen ilmastoneutraalin rakennustoiminnan saavuttaminen vuoteen 2045 mennessä sekä rakennustuotteiden ja niiden toimitusketjun digitaalisen jäljitettävyyden varmistaminen. Työssä on edistytty merkittävästi ryhtymällä yhteistyöhön muiden täysin luotettavien ja avoimeen vuorovaikutukseen sitoutuneiden rakennusalan toimijoiden kanssa.

Sustainable Brand Index B2B on Pohjoismaiden suurin kestävyysselvitys. Se tehdään yrityspäättäjien keskuudessa yhtiöissä, joiden liikevaihto ylittää 500 miljoonaa kruunua. Selvitys käsittää yli 100 tuotemerkkiä ja perustuu noin tuhannen suuryrityksen sisäänostoista ja hankinnoista vastaavan henkilön haastatteluun. ”Kestävyyden” käsitteen määrittelyn lähtökohdaksi on asetettu YK:n maailmanlaajuiset kestävän kehityksen kriteerit.

Lisätietoja:
Christina Lindbäck, Head of Corporate Sustainability, NCC Group, puh. +46 8 585 519 07, christina.lindback@ncc.se