NCC on aloittanut Konepajan lukion lisätilojen muutostyöt Helsingissä

NCC on aloittanut eQ Yhteiskuntakiinteistöt ESR:n omistaman kiinteistön korjaus- ja muutostyöt Helsingissä uuden Konepajan lukion lisätiloiksi. Konepajan lukiolle muokataan lisätilaa Elimäenkadulla. Tilaajan projektinjohtajana hankkeessa toimii Noste io.

Elimäenkatu 23:ssa sijaitsevassa kiinteistössä on aiemmin toiminut Stadin ammattiopiston sähkölinja. Nyt 4767 bruttoneliön ja seitsemän kerroksen kiinteistö muokataan kokonaisuudessaan uuden Konepajan lukion käyttöön. Elimäenkadun kiinteistö täydentää Töysänkadulla sijaitsevan Konepajan lukion tiloja ensi syksystä alkaen. Korjaustyön jälkeen kiinteistössä on mm. bänditila sekä liikunta- ja tanssisalit.

– NCC:llä on pitkä kokemus koulujen korjaushankkeista ja koemmekin olevamme palveluntuottajia prosessissa, jossa proaktiivisuus on hyvin tärkeää. Tämä on yhteistyötä, jossa keskeistä on tuntea työn tilaajien ja tietysti kiinteistöjen käyttäjien tarpeet hyvin, NCC:n työpäällikkö Marko Laakio sanoo.

– Kiinteistö on toiminut aikaisemmin Stadin ammattiopiston tiloina ja on erittäin hienoa, että kiinteistössä jatketaan opetustoimintaa. Kiinteistön aikaisempi opetuskäyttö mahdollistaa muutoksen maltillisilla muutostöillä lukion käyttöön. Viime aikoina on ollut paljon keskustelua rakentamisen ekologisuudesta ja hiilijalanjäljestä ja olemme mielestämme yhdessä onnistuneet suunnittelemaan laadukkaat tilat niin, että ei tarvitse aina rakentaa kaikkea aivan uusiksi isolla remontilla, sanoo eQ:n kiinteistökehityspäällikkö Roni Haavisto.

Korjaustyö pitää sisällään myös tilamuutoksiin liittyvät talo- ja rakennustekniset muutokset. Rakennukseen toteutetaan esimerkiksi uusien tilojen vetokaappeja varten tarvittavat huippuimureiden läpiviennit. Lisäksi talotekniikkaa ja kiinteistön automaatiota uusitaan ja nykyaikaistetaan. Punatiilistä, suojeltua julkisivua ei käsitellä korjauksen yhteydessä. Vanhoja pintoja pyritään säästämään myös sisätiloissa, jotka yhdessä todetaan käyttökuntoisiksi. Esimerkiksi vanhojen lattioiden säilyttämistä tutkitaan parhaillaan.

Lue myös uutinen Töysänkadun tilojen korjauksesta: NCC valittu uuden Konepajan lukion ja aikuislukion korjaushankkeen kehittämiskumppaniksi Helsingissä