NCC mukana Triangeli-asuinkorttelihankesuunnitelmassa Tampereen Hiedanrantaan

Setlementtiasunnot, A-Kruunu, NCC ja arkkitehtitoimisto NOAN muodostivat konseptiehdotuksen Triangeli-korttelista, joka voitti tontin viime vuoden puolella käydyssä Tampereen Hiedanrannan tontinluovutuskilpailussa. Triangeli-korttelin keskeisiä teemoja ovat yhteisöllisyys, jakamistalous, yhdenvertaisuus, resurssiviisaus sekä digitaalisuus.

Hiedanrannan Kehitys Oy käynnisti huhtikuussa avoimen tontinluovutuskilpailun Pohjoiskortteleiden alueella Tampereen Hiedanrannassa. Kilpailu käytiin konseptikilpailuna, jonka tavoitteena oli kannustaa rakennuttajia esittämään kestävän ja hyvän asumisen keinoja, jotka ylittävät jo lähtökohtaisesti korkealle asetetut kriteerit Hiedanrannassa rakentamiselle.

– NCC on aktiivinen toimija Tampereen seudulla ja otimme vastuun tämän hankeryhmän kokoamisesta ja yhteistyöstä. Rakentamista Hiedanrannassa ohjataan hyvin voimakkaasti kaikkia rakennuttajia sitovin vaatimuksin ja toimintamallein, ja siihen NCC haluaa vastata omalla osaamisellaan monimuotoisten hankekokonaisuuksien toteuttajana, yksikönjohtaja Petri Moksén sanoo.

Setlementtiasunnoille on suunnitteilla Aran tukemaa kohtuuhintaista vuokra-asumista. Taloon on myös varattu asuntoja ja tiloja kehitysvammaisille henkilöille. A-Kruunun rakennushankkeessa keskitytään hiilipäästöjen pienentämiseen. Lisäksi käytetään mahdollisimman paljon kierrätettyjä materiaaleja.

Seuraavassa vaiheessa alkavat korttelin tarkempi suunnittelu ja käytännön toteutuksen valmistelu. Rakentamisen ajankohta ja kesto tarkentuvat suunnitelmien edetessä.

Uusi Hiedanrannan asuinalue sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, neljä kilometriä Tampereen keskustasta länteen. Entisestä tehdasalueesta on tarkoitus tulla 25 000 asukkaan asujaimisto, jonne pääsee 12 minuutissa raitiovaunulla keskustasta. Rakenteilla oleva alue panostaa kestävään kehitykseen ja ekologisiin ratkaisuihin.